Проаналізуйте твердження стосовно харчових продуктів та вкажіть правиль-
ні: І – рослинні продукти постачають організму переважно білки; ІІ – тваринні
продукти збагачують наш організм переважно вуглеводами
Укажіть перевагу повноцінних білків порівняно з неповноцінними:
За відсутності в організмі вітаміну С розвивається захворювання
Вітамін D утворюється під дією ультрафіолетового опромінення в (1) і запо-
бігає розвитку (2):
Укажіть наслідок нестачі вітаміну А в організмі людини починається:
Укажіть речовину, яка утворюється в організмі людини як запас вуглеводів:
Жири при розщепленні дають більше енергії, ніж вуглеводи. Чому ж більшу
частину енергії наш організм отримує за рахунок вуглеводів?
Укажіть співвідношення між білками, жирами та вуглеводами в харчових про-
дуктах, яке задовольняє потреби організму:
Проаналізуйте твердження стосовно засвоєння поживних речовин та вкажіть
правильну відповідь: І – білки і вуглеводи можуть перетворюватися на жири,
а жири – на вуглеводи; ІІ – білки в обмінних процесах неможливо замінити
жодними іншими речовинами.
Розщеплення білків на амінокислоти належить до процесів
Процес розпаду – перетворення складних органічних сполук на прості, під час яких енергія виділяється, називається:
Укажіть захворювання, яке спричинене відсутністю в організмі певного вітаміну:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома