ОБМІН РЕЧОВИН ТА ПЕРЕТВОРЕННЯ ЕНЕРГІЇ В ОРГАНІЗМІ ЛЮДИНИ, 8 клас

Додано: 16 листопада 2023
Предмет: Біологія, 8 клас
20 запитань
Запитання 1

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки,

 вуглеводи;

  жири;

 вітаміни

Запитання 2

Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:

варіанти відповідей

 А

 С

  РР

  Е

Запитання 3

Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання

варіанти відповідей

гіповітаміноз

авітаміноз

гіпервітаміноз

мегавітаміноз

Запитання 4

Гіпервітаміноз виникає внаслідок:

варіанти відповідей

нестачі вітамінів у їжі

неправильного харчування

надмірного вживання вітамінних препаратів

вживання калорійної їжі

Запитання 5

 В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

цукерки, печиво

яйця, молоко

олія, сало

мед, фрукти

Запитання 6

Головним джерелом вітамінів є:

варіанти відповідей

молоко, м'ясо

риба, горіхи, морепродукти

овочі, фрукти, ягоди

фрукти, рослинна олія, варення

Запитання 7

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

мінеральні речовини 

вітаміни

жири

вуглеводи

Запитання 8

Якої групи продуктів не існує ?

варіанти відповідей

Злакові

Овочі та фрукти

Газові напої

М'ясо , риба, яйця

Молочні продукти

Запитання 9

Найбільше уваги на тарілці збалансованого харчування приділяється

варіанти відповідей

Овочам та фруктам

Рибі

Зерновим та хлібобулочним виробам

Запитання 10

Принципи збалансованого харчування

(декілька відповідей)

варіанти відповідей

Уникання

Помірність

Запобігання

Різноманітність

Дії

Збалансованість

Запитання 11

Харчова добавка, яка змінює колір харчового продукту:

варіанти відповідей

консервант

емульгатор

барвник

стабілізатор

Запитання 12

Принципи здорового харчування:

(декілька відповідей)

варіанти відповідей

Харчуватися регулярно

Контролювати розмір порцій

Обов'язково сідати

Збільшити вживання жирної їжи

Пити менше води

Вживання фруктів і овочів

Запитання 13

Процес надходження в організм поживних речовин їх перетворення, засвоєння та виділення непотрібного це:

варіанти відповідей

живлення

дихання

обмін речовин

Запитання 14

Обмін речовин -це:

варіанти відповідей

асиміляція

метаболізм

дисиміляція

ферментація

Запитання 15

Який процес метаболізму в середині клітини відбувається з виділенням енергії та накопиченням її у вигляді АТФ?

варіанти відповідей

асиміляція

дисиміляція

анаболізм

 транскрипція

Запитання 16

Сукупність реакцій, які забезпечують ріст клітин і огранізму, відбуваються з витраченням енергії

варіанти відповідей

Асиміляція

Дисиміляція

Енергетичний обмін 

Бродіння

Запитання 17

Укажіть продукт харчування, у якому переважають жири:

варіанти відповідей

риба

вершкове масло

рис

яблуко

Запитання 18

Укажіть продукт харчування, у якому переважають білки:

варіанти відповідей

м"ясо

соняшникова олія

персик

хліб

Запитання 19

Харчова добавка, яка допомагає подовжити термін придатності харчового продукту:

варіанти відповідей

консервант

емульгатор

барвник

стабілізатор

Запитання 20

В добовому раціоні людини у відсотковому співвідношенні переважає

варіанти відповідей

Сніданок

Вечеря

Обід

Підвечірок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест