Обмін речовин Вітаміни

Додано: 29 вересня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Копія з тесту: Обмін речовин Вітаміни
Тест виконано: 30 разів
18 запитань
Запитання 1

Оберіть правильне визначення організму людини, як біологічної системи

варіанти відповідей

Відкрита система, яка має складну структурну та функціональну організацію та здатна до саморегуляції та самовідтворення

Закрита система, яка має складну структурну та фунціональну організацію та здатна до саморегуляції та відтворення

Система, що має таку послідовність структурної організації:тканини-клітини-органи-системи органів

Запитання 2

Як називається процес порушення нормального функціонування організму внаслідок недостатнього споживання того чи іншого вітаміну з продуктами харчування?

варіанти відповідей

Авітаміноз

Гіповітаміноз

Гіпервітаміноз

Запитання 3

Яка система здійснює транспорт речовин у тілі шимпанзе і людини ?


варіанти відповідей

 Дихальна

Кровоносна

Видільна

 Ендокринна

Запитання 4

Здатність організмів відповідати на впливи зовнішнього середовища (світло, температура, дотик, склад води, їжа тощо)

варіанти відповідей

 Ріст 

 Розвиток

 Розмноження

Подразливість

Запитання 5

Здійснює зв’язок організму з середовищем; забезпечує взаємодію органів та систем і їх регуляцію.


варіанти відповідей

 М'язова тканина

 Сполучна тканина

Нервова тканина   

Епітеліальна тканина

Запитання 6

До сполучних тканин відносяться (кілька варіантів відповіді)

варіанти відповідей

Кров і лімфа 

Жирова тканина

 М'язова тканина

Епітеліальна тканина

Хрящова тканина

Запитання 7

Складовою нервової тканини є міжклітинна речовина - нейроглія та нервова клітина -

варіанти відповідей

 протон

нейрон

 нейтрон

нефрон

Запитання 8

Частина тіла, що має певну форму і будову, займає певне положення, виконує одну або декілька фізіологічних функцій - це


варіанти відповідей

 тканина

 орган

 система

клітина

Запитання 9

Серед речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

вітаміни

білки

жири

вуглеводи

Запитання 10

Які продукти ж джерелом аскорбінової кислоти (вітаміну C)?

варіанти відповідей

М’ясо птиці, яловичина, печінка, дріжджі

Чорна смородина, шипшина, лимон

Чорний хліб, яєчний жовток, печінка

Рисові висівки, зародки пшениці, нирки

Запитання 11

Що виконують в організмі людини ферменти:

варіанти відповідей

сповільнюють хімічні реакції

транспортують кисень до клітин

синтезують складні органічні сполуки

прискорюють хімічні реакції

Запитання 12

Укажіть твердження, що характеризують правила харчування:

варіанти відповідей

інтервал між споживанням їжі 6-7 годин

важливо добре пережовувати їжу

їсти треба швидко

корисно вживати смажену їжу

їжу приймати в одні й ті ж самі години

потрібно вживати свіжі овочі та фрукти

Запитання 13

Тканина, яка здійснює скорочення серця:

варіанти відповідей

нервова 

пухка 

епітеліальна 

м’язова 

Запитання 14

Обери характеристику сполучної тканини:

варіанти відповідей

тканина має дуже мало міжклітинної речовини

завдяки цій тканині відбувається зміна просвіту кровоносних судин

до цієї тканини належать кістки, хрящі і сухожилля

головний і спинний мозок, переважно, складаються з цієї тканини

Запитання 15

Установи характеристику м'язової тканини:

варіанти відповідей

ця тканина буває непосмугована і посмугована

головний і спинний мозок, переважно, складаються з цієї тканини

до цієї тканини належать хрящі

тканина вистилає поверхню шкіри

Запитання 16

В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

Картопля, олія

Мед, фрукти

Печиво, морозиво

Риба, м'ясо

Запитання 17

До жиророзчинних вітамінів належать вітаміни...

варіанти відповідей

С

А

D

групи В

Запитання 18

Укажіть співвідношення білків, жирів і вуглеводів у харчових продуктах за умови раціонального харчування:

варіанти відповідей

2:2:1

1:1:2

1:1:4

1:1:6

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест