Обробка овочів і грибів

Додано: 20 листопада 2019
Предмет:
Тест виконано: 1682 рази
12 запитань
Запитання 1

Назвіть вид капусти

варіанти відповідей

Кольрабі

Савойська

Брюссельська

Пекінська

Запитання 2

Назвіть цю трав`янисту рослину

варіанти відповідей

Ревінь

Спаржа

Шпинат

Артишок

Запитання 3

Сульфітація - це

варіанти відповідей

вид складної нарізки овочів

обробка картоплі, щоб запобігти її потемнінню

зберігання картоплі у холодній воді

термічний спосіб очищення картоплі

Запитання 4

Який час можна зберігати картоплю у холодній воді?

варіанти відповідей

не більше ніж 2 - 3 години

не більше ніж 20 - 30 хвилин

не більше ніж 3 - 3,5 години

не зберігають взагалі

Запитання 5

Як обробляють капусту, якщо вона пошкоджена гусінню?

варіанти відповідей

добре промивають теплою водою

кладуть у розчин з оцтом на 30 хв.

розрізають і кладуть на 30 хв. у холодну підсолену воду

таку капусту не використовують

Запитання 6

Які овочі зображені на фото?

варіанти відповідей

патисон

гарбуз

кабачок

спаржа

Запитання 7

В якому цеху здійснюється первинна обробка овочів?

варіанти відповідей

в гарячому цеху

в овочевому цеху

в холодному цеху

в спеціалізованому

Запитання 8

Як називається процес розділення овочів за розміром, ступенем достигання, якістю?

варіанти відповідей

калібрування

сортування

термічна обробка

сульфітація

Запитання 9

Як можна зберігати очищені коренеплоди?

варіанти відповідей

у холодній воді

у теплій воді

у холодильній камері

тільки цілими, а не нарізаними накривши вологою чистою тканиною

Запитання 10

Як обробляють сушені гриби?

варіанти відповідей

Промити кілька разів і замочити на 3-4 години

Добре промити теплою водою

Відразу можна використовувати

Замочити на 1,5 - 2 години

Запитання 11

Оберіть види простої нарізки овочів

варіанти відповідей

соломка

зірочка

часточки

кубики

кульки

січення

Запитання 12

Оберіть складні види нарізання овочів

варіанти відповідей

Бочечки

Шпалка

Січення

Шашки

Брусочки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест