Обслуговування відвідувачів в торговому залі ресторану

Додано: 26 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 70 разів
10 запитань
Запитання 1

Зустріч відвідувачів ресторану розпочинається


варіанти відповідей

у вхідних дверей, де зустрічає їх швейцар в уніформі;

у вестибюлі, де зустрічає гостей адміністратор ресторану;

у торгівельній залі ресторану, де зустрічає гостей адміністратор.

біля барної стійки, де зустрічає бармен.

Запитання 2

Папка – меню подається офіціантом:

варіанти відповідей

з правого боку у закритому вигляді;

з лівого боку у закритому вигляді;

з лівого боку у відкритому на першій сторінці вигляді.

кладе на стіл до приходу відвідувачів.

Запитання 3

Замовлення відвідувачів приймає офіціант і це замовлення:

варіанти відповідей

вписує в блокнот розрахунку у двох примірниках під копірку з назвою і кількістю;

вписує в книгу для нотатків з назвою страв і напоїв та їх кількістю в послідовності їх подавання

дякує за замовлення і уточнює час подавання страв і напоїв.

запам"ятовує та дякує.

Запитання 4

В першу чергу отримують і подають відвідувачу

варіанти відповідей

салати та холодні закуски;

буфетну продукцію (хліб, мінеральну воду, алкогольні напої);

прибори для холодних страв і закусок.

каву, чай

Запитання 5

Для прийому замовлення офіціант підходить до гостей:

варіанти відповідей

праворуч від гостей і легко нахилившись до нього,записує замовлення в блокнот;

стає ліворуч від гостя з розкритим блокнотом на долоні лівої руки і запам’ятовує замовлення;

на долоню лівої руки кладе вчетверо складений ручник поверх нього розкритий блокнот,

стає ліворуч і записує замовлення

стає перед гостем і записує замовлення

Запитання 6

Закінчивши прийом замовлення:

варіанти відповідей

офіціант приносить квіти;

перевіряє відповідність сервірування;

розгортає тканинні серветки.

приносить попільничку

Запитання 7

Вкажіть предмети, які необхідні для роботи офіціанта: 

варіанти відповідей

штопори, гаманець з розмінними грошима, ручник офіціанта, ручка; 

ручка, блокнот, хустинка;

бланки рахунків, ручник офіціанта, запальничка; 

всі вище згадані.

Запитання 8

Замовлене вино, після отримання з буфету (бару):

варіанти відповідей

показуємо відвідувачу, щоб він добре бачив етикетку;

повідомляємо про товарознавчі та смакові якості вина;

наливаємо у чарки для вина  з дозволу відвідувача;

проводить декантування вина.

Запитання 9

Для наливання вино–горілчаних виробів:

варіанти відповідей

підходимо зліва від відвідувача, тримаючи пляшку в лівій руці;

підходимо зліва від відвідувача, тримаючи пляшку у правій руці;

підходимо справа від відвідувача, тримаючи пляшку у правій руці.

 

приносимо в чарці.

Запитання 10

Встановіть відповідність між назвами приміщень та їх функціями:

а) бенкетні зали;       

б) вестибюль;      

в) аванзал;        

г) гардероб;        

1. Приміщення для відпочинку споживачів і обслуговування;    

2. Приміщення обладнується вішалкою для одягу споживача;       

3. Приміщення з якого починається обслуговування;  

4.Приміщення для обслуговування  відвідувачів,місце для приймання  їжі та відпочинку.               

варіанти відповідей

А-4 Б-3 В-1 Г-2

А-2 Б-4 В-3 Г-1

А-4 Б-1 В-3 Г-2

А-1 Б-3 В-2 Г-4

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест