Чисельність офіціантів під час обслуговування залежить від асортименту страв,
включених у меню, і кількості гостей. При обслуговуванні офіційних прийомів на
вищому рівні в парі з офіціантом, що подає страви, працює другий офіціант, що
подає напої для ......
Розставляємо скло в один ряд, де лінія чарок утворює тупий кут (більше 90°). Вибір тієї чи іншої системи розставляння скла залежить виключно від відстані, на якій розставлені крісла.
Розміщення гостей, обслуговування за столом ведеться у відповідності з
протоколом.
При організації банкету зазвичай передбачена подача ............. . Він
подається в залі, призначеному для збору гостей, протягом 15-40 хвилин до бенкету
Столи для бенкету - ......... можна розміщувати різними
способами: в одну лінію (довжина столу до 10 м), паралельними
рядами, буквою П, круглі, овальні, квадратні, іноді буквою Ш.
Сервіровка столу може бути двохсторонньою або
односторонньою, це залежить від приміщення та від ширини
столів.
В меню бенкету-....... включають 12-16 видів холодних
закусок, 1-3 гарячі закуски, одна солодка страва, фрукти по 200-
250 грам на людину, соки 100-150 мл, води 250-500 мл.
Ще одним різновидом банкету, де гості п*ють; і їдять стоячи, є банкет-......... Цей вид банкету економічний, не вимагає великої кількості меблів, приладів і столової білизни, різноманітності посуду.
Основними відмінностями банкет-к.......... від усіх інших банкетів є асортимент
закусок, напоїв і своєрідне обслуговування (яке можна назвати повним).
Банкет-....... Цей вид банкету використовує елементи «шведського столу», але тут при організації банкету ставляться зовсім інші завдання. Такий банкет краще називати «французьким прийомом», оскільки він реалізує всі принципи класичного французького ресторану.
.................. організовують у вечірній час протягом 1,5-2 годин.
Його особливість полягає в тому, що гості почувають себе невимушено, більш
демократично, ніж при проведенні інших видів банкетів цієї групи, їх не
зобов*язують прибути в точно призначений час.
Це особливий вид банкетів, який включає два-три банкети, організовуваних одночасно. Такі банкети проводять для учасників конференцій,
нарад, симпозіумів, фестивалів, презентацій різних фірм, міжнародних ярмарків. .......... може проходити в декількох залах одночасно. У аванзалі зустрічають гостей, подають аперитив, в другому залі пропонують закуски, блюда, напої; у третьому — тютюнові вироби, гарячі напої.
Цей банкет проводять у другій половині дня, звичайно з 16 до 18 години.
Тривалість — не більше 2 годин, кількість учасників 8-12 чоловік, допустимо і
більше (30-40). Обслуговування банкету рекомендується з розрахунку: два
офіціанти на 8-10 гостей.
Чай подають ..... способами:
На банкеті-...... фужери для води на столи не ставлять. Тому до початку
банкету готують додатковий столик — ставлять на нього воду в пляшках і фужери.
Офіціанти на прохання гостей ставлять фужери на стіл і, підійшовши до гостя
справа, правою рукою наливають прохолодний напій.
При прийомі замовлення замовнику показують зал, в якому можна організувати свято; уточнюють дату і час проведення банкету, кількість учасників, загальну суму грошей, асигновану на банкет. Наперед з’ясовують і такі питання, як особливості обслуговування, виходячи з національних традицій, час прибуття молодожонів (чи будуть вони зустрічати гостей або приїдуть до початку банкету, коли і скільки разів подавати шампанське), місце для подарунків і квітів, час подачі гарячих блюд, перерви для танців, організація чайного столу.
Про який бенкет йдеться мова?
З огляду на смаки жінок, до меню включають більш складні і вишукані холодні і гарячі страви, різноманітні солодкі страви, кондитерські вироби, цитрусові, фрукти. З напоїв пропонують вино, лікери, шампанське, коктейлі.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома