Олімпіада з професії "Майстер ресторанного обслуговування, кухар" для учнів І курсу

Додано: 6 листопада 2019
Предмет:
Тест виконано: 87 разів
20 запитань
Запитання 1

Укажіть, до якої групи закладів ресторанного госпо­дарства належать ресторан, кафе, кафетерій та закусочна.

варіанти відповідей

До закладів, що здійснюють продаж напоїв та обмеже­ного асортименту страв до них, переважно призначених для спо­живання на місці, із показом розважальних вистав або без них.

До закладів, що здійснюють продаж їжі та напоїв пере­важно призначених для споживання на місці, із показом розва­жальних вистав або без них.

До закладів, у яких здійснюється продаж їжі та напоїв переважно за зниженими цінами, для споживачів, об'єднаних за професійними ознаками.

До закладів, що постачають їжу, приготовлену центра­лізовано, для споживання в інших місцях.

Запитання 2

Укажіть, до якої групи закладів ресторанного госпо­дарства належить бар.

варіанти відповідей

До закладів, що постачають їжу, приготовлену центра­лізовано, для споживання в інших місцях.

До закладів, у яких здійснюється продаж їжі та напоїв переважно за зниженими цінами, для споживачів, об'єднаних за професійними ознаками.

До закладів, що здійснюють продаж напоїв та обмеже­ного асортименту страв до них, переважно призначених для спо­живання на місці, із показом розважальних вистав або без них.

До закладів, що здійснюють продаж їжі та напоїв, переважно призначених для споживання на місці, із показом розважальних вистав або без них.

Запитання 3

Укажіть заклад, що реалізує продукцію для спожи­вання за його межами.

варіанти відповідей

Кафе.

Буфет.

Їдальня.

Фабрика-кухня.

Запитання 4

Укажіть заклад, що реалізує продукцію та органі­зовує її споживання в торговельному залі.

варіанти відповідей

Фабрика-заготівельна.

Домова кухня.

Кафетерій. 

Фабрика-кухня.

Запитання 5

Укажіть комбінований заклад ресторанного госпо­дарства.

варіанти відповідей

Кафе-бар.                    

Пиріжкова..

Кафетерій.

Домова кухня.

Запитання 6

Укажіть спеціалізоване підприємство ресторанного господарства.

варіанти відповідей

Їдальня.              

Фабрика-кухня. 

Кафе-кондитерська.

Кафетерій.

Запитання 7

Укажіть комбінований заклад ресторанного госпо­дарства із закладами розваг.

варіанти відповідей

Казино-бар.

Кафе-бар.

Кафе-пекарня.

Ресторан-бар.

Запитання 8

На які групи можна поділити ресторани залежно від методу обслуговування, що застосовується в них?

варіанти відповідей

Із самообслуговуванням та обслуговуванням офіціан­тами.

Сезонні з відкритими майданчиками.

Із реалізацією кулінарної та кондитерської продукції поза його межами.

Із наданням послуг організації дозвілля.

Запитання 9

Укажіть ресторани із самообслуговуванням.

варіанти відповідей

Ресторани вищого класу.

Ресторани за спеціальним замовленням.

Ресторани класу "люкс".

Ресторани при службових закладах.

Запитання 10

Укажіть правильний варіант основних типів за­кладів ресторанного господарства.

варіанти відповідей

Піцерія, млинцева, майдан харчування, ресторан-бар і фабрика-кухня.

Кафе, ресторан, буфет, фабрика-заготівельна і фабрика-кухня.

Ресторан, бар, кафе, кафетерій, їдальня, закусочна, бу­фет, фабрика-заготівельна, фабрика-кухня, домова кухня та рес­торан за спеціальним замовленням.

Ресторан, бар, корчма, шинок, майдан харчування, фаб­рика-заготівельна, ресторан за спеціальним замовленням, кафе­терій та кафе.

Запитання 11

Укажіть правильне визначення типу закладу рес­торанного господарства - ресторану.

варіанти відповідей

Це заклад ресторанного господарства, призначений для централізованого приготування та постачання готової їжі для споживання в різних місцях: у авіакомпаніях, буфетах, закладах швидкого обслуговування.

Це заклад ресторанного господарства з широким асор­тиментом страв нескладного приготування, кондитерських виро­бів і напоїв, у якому застосовується самообслуговування або об­слуговування офіціантами.

Це заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних това­рів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля споживачів.

Це заклад ресторанного господарства для обслугову­вання певного контингенту споживачів із різноманітним асор­тиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, у якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціо­нів харчування.

Запитання 12

Який тип закладу ресторанного господарства кла­сифікується так:

• спеціалізований;

• дієтичний;

• з національною кухнею?

варіанти відповідей

Бар.

Кафе.

Ресторан.

Їдальня.

Запитання 13

Який заклад ресторанного господарства класифі­кується за видами страв так:

• галушки;

млинці;

• деруни;

• сосиски;

• пиріжки;

• піцерія?

варіанти відповідей

Бар.

Кафе.

Закусочна.

Ресторан.

Запитання 14

Укажіть різновид кафе, в якому реалізують широ­кий асортимент чаю, кондитерські булочки та борошняні кулінарні вироби.

варіанти відповідей

Кав'ярня.

Кафе-бар.

Кафе-пекарня.

Чайний салон.

Запитання 15

Укажіть різновид кафе, відмітною ознакою якого є наявність страв національної кухні з широким і різноманіт­ним асортиментом алкогольних напоїв, що продаються на розлив.

варіанти відповідей

Піцерія.

Таверна.

Кафе-пекарня.

Нічний клуб.

Запитання 16

Укажіть тип закладу ресторанного господарства із самообслуговуванням і асортиментом страв нескладного приготування та напоїв, відмітною ознакою якого є наяв­ність у торговельному залі торговельно-технологічного ус­таткування, призначеного для роздавання їжі.

варіанти відповідей

Кафе. 

Їдальня.

Ресторан.

Кафетерій.

Запитання 17

Укажіть тип закладу ресторанного господарства із самообслуговуванням, де переважає асортимент гарячих і хо­лодних закусок, страв нескладного приготування, призначе­ний для швидкого обслуговування споживачів.

варіанти відповідей

Їдальня.

Закусочна.

Ресторан.

Кафе-пекарня.

Запитання 18

Укажіть різновид бару, що продає та організовує споживання різноманітного асортименту пива і має озеле­нений торговельний зал.

варіанти відповідей

Пивна.

Пивоварний бар.

Бар-закусочна.

Пивний садок.

Запитання 19

Укажіть, який тип закладу ресторанного господар­ства поділяється на класи.

варіанти відповідей

Ресторан.

Їдальня.

Кафе.

Закусочна.

Запитання 20

Укажіть тип закладу ресторанного господарства з обмеженим асортиментом готових страв і напоїв, розміщений у спеціально обладнаному приміщенні або у приміщеннях залізничного, авто-, аеровокзалів тощо, де їжу споживають стоячи чи продають на винос.

варіанти відповідей

Буфет.

Бар.

Заклад швидкого обслуговування.

Кафе.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест