Олімпіада з професії "Майстер ресторанного обслуговування, кухар" для учнів ІІ курсу

Додано: 12 листопада 2019
Предмет:
Тест виконано: 37 разів
20 запитань
Запитання 1

За якими ознаками класифікують бенкети і прийоми?

варіанти відповідей

за чисельністю гостей

за асортиментом страв та напоїв

за місцем проведення

за участю персоналу в обслуговуванні

за розміщенням гостей

за кількістю персоналу в обслуговуванні

за подіями, з прийводу яких організовуються бенкети

Запитання 2

Як класифікують бенкети в залежності від подій з приводу яких організовується бенкет?

варіанти відповідей

офіційні

фуршетні

не офіційні

коктейльні

Запитання 3

Як класифікують бенкети в залежності від участі персоналу в обслуговуванні?

варіанти відповідей

з повним обслуговуванням офіціантами

без обслуговування офіціантами

з частковим обслуговуванням офіціантами

самообслуговування

Запитання 4

Хто приймає замовлення?

варіанти відповідей

директор

комірник

офіціант

черговий адміністратор стола замовлення

метрдотель

Запитання 5

Яка норма площа торгівельної зали на одного споживача при проведенні бенкету за столом?

варіанти відповідей

1,2-1,5

1,5-2

0,5-0,7

1-2

Запитання 6

Яка норма довжини столу на одного споживача для бенкету з повним обслуговування офіціантами?

варіанти відповідей

60-80 см

70-80 см

80-100 см

60-100 см

Запитання 7

Як називається тканина, з якої виготовляють чохли на бенкетні столи?

варіанти відповідей

фланель

габардин

батист

бязь

віскоза

Запитання 8

Як розміщують набори для спецій при бенкеті з повним обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

на лінії розміщення кришталевого посуду, через один набір, причому сіль ставлять справа, перець - зліва

над пиріжковою тарілкою, через один набір, причому сіль ставлять зліва, перець - справа

на лінії розміщення кришталевого посуду, через один набір, причому сіль ставлять зліва, перець - справа

над закусочною тарілкою, через один набір, причому сіль ставлять справа, перець - зліва

правильної відповіді немає

Запитання 9

Де розміщується картка-меню?

варіанти відповідей

зліва від пиріжкової тарілки

справа від пиріжкової тарілки

над підставною тарілкою

над кришталевим посудом

кладеться на закусочну тарілку

Запитання 10

Що подають гостям в аванзалі протягом 15-40 хвилин при проведенні бенкету з повним обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

різні смаколики

деджистиви

аперитиви

гарячі закуски

взагалі нічого не подають

Запитання 11

Для скількох гостей повинен повторитися асортимент закусок для кожної із секцій столу?

варіанти відповідей

2-6 госетй

6-10 гостей

6-8 гостей

8-10 гостей

Запитання 12

Який метод обслуговування використовується в бенкеті за столом з частковим обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

самообслуговування

"в стіл"

європейський метод

"в обнос"

Запитання 13

Яка загальна маса страв припадає на одного гостя для бенкету за столом з частковим обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

1,5-2 кг

1-1,5 кг

1-2 кг

0,5-2 кг

Запитання 14

Яка основна технологічна операція при виробництві чорного байхового чаю?

варіанти відповідей

сушка

зав'ялювання

ферментація

скручування чаїнок

Запитання 15

Верхів'я пагона, яке складається з нерозвиненої бруньки і 2-3 молодих листочків, це:

варіанти відповідей

молоді пагони

флеша

глушка

чайні тіпси

Запитання 16

Який термін зберігання кави натуральної меленої у пакетах з паперу з полімерним покриттям?

варіанти відповідей

4 міс.

7 міс.

9 міс.

10 міс.

Запитання 17

Залежно від технології виготовлення байхові чаї випускають таких різновидів?

варіанти відповідей

чорний, жовтий

чорний, зелений, жовтий, червоний

червоний, жовтий, чорний

чорний, зелений

Запитання 18

Зелені байхові чаї ділять на сорти:

варіанти відповідей

1,2,3

Букет, 1,2,3

Букет, вищий, 1,2,3

не поділяється

Запитання 19

Яка кількість цикорію може додаватися до кави смаженої меленої з цикорієм?

варіанти відповідей

не більше 20%

не більше 25%

не більше 15%

не менше 20%

Запитання 20

Які речовини зумовлюють гіркість кавових напоїв?

варіанти відповідей

теобромін

танін

дубильні речовини

кофеїн

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест