Органи травлення людини,їх значення. Правила здорового харчування.

Додано: 16 березня 2021
Предмет: Я досліджую світ, 3 клас
Тест виконано: 192 рази
10 запитань
Запитання 1

1. Травлення- це..

варіанти відповідей

а) перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини.

б) процес споживання та пережовування їжі.

в) всмоктування полживних речовин у кров.

Запитання 2

2. Визнач назви органів, які входять до травної системи

варіанти відповідей

а) шлунок, хребет, стравохід, печінка, глотка.

б) шлунок, ротова порожнина, ребра, печінка, глотка.

в) шлунок, ротова порожнина, стравохід, печінка, глотка.

Запитання 3

3. Вкажи правильну послідовність проходження їжі через органи травлення.

варіанти відповідей

а) ротова порожнина → глотка→ шлунок → стравохід →тонкий кишечник →товстий кишечник.

б) ротова порожнина → глотка→ стравохід → шлунок →тонкий кишечник →товстий кишечник.

в)ротова порожнина → шлунок →тонкий кишечник →глотка→ стравохід →товстий кишечник.

Запитання 4

4. Вкажи орган травлення де їжа частково перетравлюється під впливом шлункового соку.

варіанти відповідей

а) у ротовій порожнині.

б) у тонкому кишечнику.

в) у шлунку.

Запитання 5

5. Вкажи орган в якому їжа подрібнюється, перемішується і змочується.

варіанти відповідей

а) у шлунку

б) у ротовій порожнині.

в) у тонкому кишечнику

Запитання 6

6. Вкажи орган травлення де їжа перетворюється на поживні речовини та проникає у кров.

варіанти відповідей

а) у тонкому кишечнику.

б) у шлунку.

в) у ротовій порожнині.

Запитання 7

7.Поживні речовини- це..

варіанти відповідей

а) білки, жири, вітаміни.

б) білки, мінеральні речовини, вуглеводи.

в) білки, жири, вуглеводи.

Запитання 8

8.Обери продукти, що містять білки, які потрібні для розвитку та росту організму.

варіанти відповідей

а) овочі та фрукти.

б) хлібобулочні вироби, крупи та макарони.

в) риба, яйця, квасоля, м'ясо, горіхи.

Запитання 9

9. Обери продукти, що містять вуглеводи та багато вітамінів, які бережуть та зміцнюють здоров'я.

варіанти відповідей

.а) овочі та фрукти.

б) хлібобулочні вироби, крупи, макарони.

в) молоко і молочні продукти.

Запитання 10

10. Оберіть вірні правила здорового харчування.

варіанти відповідей

а) їж багато солодощів та борошняних виробів.

б) їж 4-5 разів на день у той самій час.

в) вживай більше смаженої, копченої, солоної та гострої їжі.

г) перед їдою мий руки з милом.

д) вечеряй не пізніше ніж за 2 години до сну.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест