Організація матеріально-технічного постачання

Додано: 19 жовтня 2023
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

До предметів матеріально-технічного оснащення закладів ресторанного господарства відносяться …

варіанти відповідей

Торговельно-технологічне обладнання, столовий та кухонний посуд. 

Торговельно-технологічне обладнання, столовий та кухонний посуд, напівфабрикати.

Торговельно-технологічне обладнання, столовий посуд. 

Торговельно-технологічне обладнання, столовий посуд, сировина, напівфабрикати.

Запитання 2

Завдання організації постачання:

варіанти відповідей

Забезпечення закладів ресторанного господарства сировиною, предметами МТ оснащення, створення необхідних умов для їх зберігання. 

Забезпечення закладів ресторанного господарства сировиною, предметами МТ оснащення.

Забезпечення закладів ресторанного господарства сировиною. 

Забезпечення закладів ресторанного господарства предметами МТ оснащення.

Запитання 3

Основними завданнями з удосконалення організації постачання є …

варіанти відповідей

Правильне визначення потреби у сировині, розробляння оптимальних схем постачання продукції, економні витрати сировини. 

Правильне визначення потреби у сировині, розробляння оптимальних схем постачання продукції, економні витрати сировини, створення умов для зберігання сировини.

Правильне визначення потреби у сировині, розробляння оптимальних схем постачання продукції. 

Розробляння оптимальних схем постачання продукції. 

Запитання 4

Як визначають потребу закладів ресторанного господарства у предметах матеріально-технічного забезпе­чення?

варіанти відповідей

На основі чисельності працівників.

На основі загальної площі торговельної групи при­міщень.

На основі виконання виробничої програми закладу рес­торанного господарства.

На основі нормативів на один заклад, місце чи пра­цівника.

Запитання 5

Як визначають потребу закладу ресторанного господарства у столовому посуді та приборах? 

варіанти відповідей

Відповідно до норм технічного оснащення закладів ресторанного господарства.

Відповідно до місцезнаходження закладу ресторанного господарства.

Відповідно до режиму роботи закладу ресторанного господарства.

Відповідно до кваліфікації та кількості обслуговуючого персоналу.

Запитання 6

Як визначають потребу нового закладу ресторан­ного господарства у фарфоро-фаянсовому та скляному посуді?

варіанти відповідей

 Згідно з режимом роботи закладу ресторанного госпо­дарства та його типу.

Як добуток норми кожного виду посуду на кількість місць у торговельному закладі ресторанного господарства.

Згідно з площею групи торгових приміщень закладу ресторанного господарства.

 Відповідно до умов роботи закладу ресторанного гос­подарства.

Запитання 7

Який строк носіння санітарного одягу для началь­ника цеху закладу ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Шість місяців.

Сім місяців.

Вісім місяців.

Десять місяців.

Запитання 8

Головним завданням органів постачання підприємства є:

варіанти відповідей

Своєчасне і оптимальне забезпечення виробництва необхідними матеріальними ресурсами відповідної комплектності і якості.

 Розрахунок потреб підприємства в різних матеріалах, а також визначення джерел їх постачання.

Постачання на склади підприємства або відразу на робочі місця потрібних матеріально-технічних ресурсів.

Забезпечення підприємств обладнанням всіх видів, посудом, інвентарем.

Запитання 9

Передпродажний сервіс полягає в тому, що:

варіанти відповідей

Працівники фірми постачальника після прибуття товару до місць продажу проводять монтаж устаткування, регулюють його, приводять до робочого стану, усувають можливі неполадки.

Комплекс послуг, здійснюваний фірмою-постачальником, як правило, безкоштовно: проведення періодичних профілактичних оглядів устаткування, гарантійний ремонт.

Здійснюється за угодою між фірмою-постачальником і покупцем і може охоплювати весь термін експлуатації товару у споживача.

Комплекс послуг, за винагороду, здійснюваний фірмою-постачальником проведення періодичних профілактичних оглядів устаткування.

Запитання 10

Післяпродажний гарантійний сервіс включає …

варіанти відповідей

Працівники фірми постачальника після прибуття товару до місць продажу проводять монтаж устаткування, регулюють його, приводять до робочого стану, усувають можливі неполадки.

Комплекс послуг, здійснюваний фірмою-постачальником, як правило, безкоштовно: проведення періодичних профілактичних оглядів устаткування, гарантійний ремонт.

Здійснюється за угодою між фірмою-постачальником і покупцем і може охоплювати весь термін експлуатації товару у споживача.

Комплекс послуг, за винагороду, здійснюваний фірмою-постачальником проведення періодичних профілактичних оглядів устаткування.

Запитання 11

Норми оснащення встановлюються …

варіанти відповідей

Для закладів ресторанного господарства всіх форм власності.

Для визначення потреби в предметах багаторазового використання.

Для визначення кількості місць в закладах ресторанного господарства.

Для визначення направленості роботи закладу ресторанного господарства.

Запитання 12

Норми витрат встановлюються для:

варіанти відповідей

Матеріалів і предметів одноразового використання.

Визначення кількості інвентарю і обладнання багаторазового використання.

Мінімальнихі і максимальних термінів зносу.

Забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних умов на підприємствах.

Запитання 13

Приймання матеріально-технічних цінностей здійснюється:

варіанти відповідей

За допомогою матеріально відповідальної особи.

За допомогою стандартів.

За кількістю та якістю.

За товарно-транспортними накладними.

Запитання 14

Потреба закладів ресторанного господарства у матеріально-технічних засобах визначається на основі встановлених норм:

варіанти відповідей

Норм постачання, норм витрат, норм реалізації.

Норм оснащення, норм витрат, експлуатаційних норм.

Норм постачання, норм прибутку, норм ремонтопридатності.

Норм доходів, норм витрат, амортизаційних норм.

Запитання 15

Експлуатаційні норми визначають:

варіанти відповідей

Необхідні санітарно-гігієнічні умови на підприємстві.

Мінімальні і максимальні терміни зносу, норми амортизації в залежності від навантаження, умов експлуатації обладнання, інвентарю.

Визначення кількості інвентарю і обладнання багаторазового використання.

Матеріали і предмети одноразового використання.

Запитання 16

Потреба закладів в предметах матеріально-технічного забезпечення залежить від …

варіанти відповідей

Типу, потужності, нормативів на одне місце або одного працівника.

Типу, потужності, нормативів на одне місце або одного працівника, складу виробничих приміщень. 

Типу, потужності, нормативів на одне місце або одного працівника, складу виробничих та торгівельних приміщень.

Складу виробничих та торгівельних приміщень.

Запитання 17

Норми оснащення встановлені для: 

варіанти відповідей

Матеріалів і предметів одноразового використання. 

Визначення кількості інвентарю і посуду багаторазового використання. 

Визначення кількості технологічного обладнання.

Визначення кількості предметів багаторазового використання.

Запитання 18

Кількість і номенклатуру кухонного інвентаря визначають:

варіанти відповідей

Залежно від типу підприємства і кількості посадочних місць.

Залежно від форми обслуговування.

Залежно від кількості надання послуг.

Залежно від складу виробничих приміщень.

Запитання 19

Хто має бути присутнім при прийманні обладнання в закладах ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Завідувач виробництвом, адміністратор.

Представники постачальників для перевірки комплектності і його справності.

Директор закладу ресторанного господарства.

Директор, завідувач виробництвом, адміністратор.

Запитання 20

Потреба в санітарному одязі визначається відповідно до санітарних норм з розрахунку:

варіанти відповідей

Три комплекти для кожного працівника на рік.

Два комплекти для кожного працівника.

Чотири комплекти для кожного працівника.

Один комплект для кожного працівника.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест