Організація обслуговування в ресторанах.

Додано: 12 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 89 разів
25 запитань
Запитання 1

Заклади ресторанного господарства відносять до того чи іншого типу залежно від

варіанти відповідей

асортименту кулінарної продукції; потужності виробництва; пропускної спроможності залів; методів організації виробництва; форми обслуговування тощо.

асортименту кулінарної продукції; потужності виробництва

методів організації виробництва; форми обслуговування тощо.

асортименту кулінарної продукції; потужності виробництва; пропускної спроможності залів.

Запитання 2

Основними типами закладів ресторанного господарства є

варіанти відповідей

ресторан, кафе, закусочна, бар.

їдальня, ресторан, кафе, закусочна, буфет.

їдальня, ресторан, кафе, закусочна, бар, буфет.

ресторан, кафе, бар/

Запитання 3

Ресторани розрізнюють:


за асортиментом продукції, що реалізується:


варіанти відповідей

рибний, пивний, національної кухні, з кухнею зарубіжних країн;

рибний, національної кухні, з кухнею зарубіжних країн;

рибний, пивний, національної кухнію

національної кухні, з кухнею зарубіжних країн;

Запитання 4

Ресторани розрізнюють:


за місцем розташування:

варіанти відповідей

при готелі, вокзалі .

при готелі, вокзалі, вагон-ресторан.

при готелі, вокзалі, у зоні відпочинку.

при готелі, вокзалі, у зоні відпочинку, вагон-ресторан та ін.;

Запитання 5

Ресторани розрізнюють:


за методами та специфікою обслуговування:

варіанти відповідей

з частковим, повним обслуговуванням офіціантами.

з частковим обслуговуванням офіціантами, швидкого обслуговування.

з частковим, повним обслуговуванням офіціантами, швидкого обслуговування.

з повним обслуговуванням офіціантами, швидкого обслуговування.

Запитання 6

Кафе розрізняють:


за асортиментом продукції, що реалізується:


варіанти відповідей

кафе-морозиво, кафе-кондитерська;

кафе-морозиво.

кафе-кондитерська

Запитання 7

Кафе розрізняють:


за контингентом споживачів:


варіанти відповідей

дитяче, молодіжне, доросле.

дитяче, молодіжне.

дитяче, доросле.

молодіжне, доросле

Запитання 8

Кафе розрізняють:


за методом обслуговування:

варіанти відповідей

самообслуговування, обслуговуванням офіціантами.

обслуговуванням офіціантами.

самообслуговування

Запитання 9

Кафе-кондитерська це

варіанти відповідей

підприємство харчування, яке спеціалізується на реалізації різних сортів морозива з наповнювачами і без них, молочних коктейлів, гарячих і прохолодних напоїв, фруктів, соків, кондитерських виробів. У цих кафе застосовується самообслуговування. Кафе-морозиво розміщуються переважно в місцях відпочинку, різних торговельних, спортивних і культурних центрах.

підприємство харчування, яке спеціалізується на реалізації та приготуванні страв із молока й кисломолочних продуктів, молочних коктейлів, морозива, хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, фруктів, ягід. У цих кафе застосовується самообслуговування.

підприємство харчування, яке реалізує різноманітні борошняні кондитерські та хлібобулочні вироби, гарячі напої, молочні коктейлі, солодкі страви, прохолодні напої. У цих кафе застосовується самообслуговування чи обслуговування офіціантами.

Запитання 10

Кафе-молочна це

варіанти відповідей

підприємство харчування, яке спеціалізується на реалізації та приготуванні страв із молока й кисломолочних продуктів, молочних коктейлів, морозива, хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, фруктів, ягід. У цих кафе застосовується самообслуговування.

підприємство харчування, яке спеціалізується на реалізації різних сортів морозива з наповнювачами і без них, молочних коктейлів, гарячих і прохолодних напоїв, фруктів, соків, кондитерських виробів. У цих кафе застосовується самообслуговування. Кафе-морозиво розміщуються переважно в місцях відпочинку, різних торговельних, спортивних і культурних центрах.

підприємство харчування, яке реалізує різноманітні борошняні кондитерські та хлібобулочні вироби, гарячі напої, молочні коктейлі, солодкі страви, прохолодні напої. У цих кафе застосовується самообслуговування чи обслуговування офіціантами.

Запитання 11

Кафе-морозиво це

варіанти відповідей

підприємство харчування, яке спеціалізується на реалізації різних сортів морозива з наповнювачами і без них, молочних коктейлів, гарячих і прохолодних напоїв, фруктів, соків, кондитерських виробів. У цих кафе застосовується самообслуговування. Кафе-морозиво розміщуються переважно в місцях відпочинку, різних торговельних, спортивних і культурних центрах.

підприємство харчування, яке спеціалізується на реалізації та приготуванні страв із молока й кисломолочних продуктів, молочних коктейлів, морозива, хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, фруктів, ягід. У цих кафе застосовується самообслуговування.

підприємство харчування, яке реалізує різноманітні борошняні кондитерські та хлібобулочні вироби, гарячі напої, молочні коктейлі, солодкі страви, прохолодні напої. У цих кафе застосовується самообслуговування чи обслуговування офіціантами.

Запитання 12

Закусочна загального типу це

варіанти відповідей

підприємство харчування, що спеціалізується на приготуванні та реалізації головним чином шашликів. Крім того, у меню можуть бути суп-харчо, суп-шурпа, купати, люля-кебаб, курчата табака, чахохбілі та інші страви східної кухні, а також кондитерські вироби, безалкогольні напої. Обслуговування здійснюється офіціантами, можливе самообслуговування.

підприємство харчування, призначене для приготування та реалізації холодних і гарячих закусок нескладного приготування, бульйонів або супів, невеликого асортименту других страв, гарячих напоїв і кондитерських виробів.


підприємство харчування, що спеціалізується на приготуванні та реалізації сосисок, сардельок, кондитерських виробів, гарячих і холодних напоїв, кисломолочних продуктів.

Запитання 13

Шашлична це

варіанти відповідей

 підприємство харчування, призначене для приготування та реалізації холодних і гарячих закусок нескладного приготування, бульйонів або супів, невеликого асортименту других страв, гарячих напоїв і кондитерських виробів.


це підприємство харчування, де готуються і реалізуються різні види котлет: м'ясні, рибні, овочеві, круп'яні. Крім того, реалізуються кондитерські вироби, напої, бульйони, пиріжки, кисломолочні продукти.

підприємство харчування, що спеціалізується на приготуванні та реалізації головним чином шашликів. Крім того, у меню можуть бути суп-харчо, суп-шурпа, купати, люля-кебаб, курчата табака, чахохбілі та інші страви східної кухні, а також кондитерські вироби, безалкогольні напої. Обслуговування здійснюється офіціантами, можливе самообслуговування.

Запитання 14

Бар - це

варіанти відповідей

підприємство харчування, характерними ознаками якого є наявність барної стійки та широкий асортимент алкогольних, безалкогольних, змішаних напоїв, десертів, кондитерських і хлібобулочних виробів, закупних товарів. Обслуговування здійснюється барменом або офіціантами за столиками.

спеціалізується на приготуванні та реалізації змішаних напоїв. Відкриваються вони при ресторанах і готелях; можуть бути класу "люкс", "вищий", "перший".

заклад громадського харчування з асортиментом гарячих і холодних напоїв, бутербродів, соків, булочних і кондитерських виробів, молока та кисломолочних продуктів. Організовують його здебільшого у продовольчих і великих непродовольчих магазинах.

Запитання 15

Меню - це

варіанти відповідей

перелік цін на продукти .

перелік закусок, перших та других страв, а також напоїв.

перелік закусок, страв, напоїв, борошняних кондитерських виробів, наявних у продажі на даний день з вказівкою виходу і ціни.

Запитання 16

У міжнародній практиці розрізняють такі види меню:

варіанти відповідей

А-ля карт , Дю жур, А-ля парт

А-ля парт, Табльдот, Дю жур

А-ля карт , Табльдот, Дю жур, А-ля парт

Запитання 17

В закладах ресторанного господарства використовується посуд різних видів:

варіанти відповідей

порцеляновий, фаянсовий, керамічний, скляний, кришталевий, металевий, дерев'яний, пластмасовий

порцеляновий, фаянсовий, керамічний, скляний, кришталевий.

порцеляновий, дерев'яний, пластмасовий

порцеляновий, фаянсовий, керамічний, скляний, кришталевий, металевий.

Запитання 18

Скляний і кришталевий посуд застосовується для подачі

варіанти відповідей

десерту, фруктів, перших страв.

алкогольних і безалкогольних напоїв, десерту, фруктів.

алкогольних і безалкогольних напоїв.

Запитання 19

Закусочна тарілка - для подачі холодних закусок має діаметр

варіанти відповідей

15 см

20 см

25 см

Запитання 20

Тарілка для хліба (пиріжкова тарілка) має діаметр



варіанти відповідей

від 16 до 18 см.

від 18 до 20 см.

від 20 до 22 см.

Запитання 21

Десертна тарілка що використовується при подачі десерту, фруктів, сиру, для невеликих холодних закусок має діаметр

варіанти відповідей

від 16 до 18 см.

від 18 до 20 см.

від 20 до 22 см.

Запитання 22

Тарілка для м'яса - для холодних і гарячих закусок, холодних м'ясних страв, гарячих солодких страв із соусом, як підставна тарілка під перші страви має діаметр

варіанти відповідей

від 28 до 31 см

від 26 до 28 см

від 27 до 32 см

Запитання 23


Тарілка для гарніру застосовується для подачі гарніру або страв з гарніром має діаметр

варіанти відповідей

від 27 до 32 см

від 28 до 31 см

від 26 до 28 см

Запитання 24

Підготовка торгових приміщень до прийому споживачів передбачає

варіанти відповідей

їх прибирання, розставляння меблів, одержання столового посуду.

сервірування столів.

їх прибирання, розставляння меблів, одержання столового посуду і наборів, столової білизни та сервірування столів.

одержання столового посуду і наборів, столової білизни та сервірування столів.

Запитання 25

Торгові зали прибирають

варіанти відповідей

на початку робочого дня.

на початку і наприкінці робочого дня.

на початку, в обід та наприкінці робочого дня.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест