Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства.

Додано: 11 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 133 рази
10 запитань
Запитання 1

Меню а-ля-карт, це - 

варіанти відповідей

  перелік порційних страв, які готуються на замовлення;

меню, яке використовується для обслуговування проживаючих в пансіонатах, таборах відпочинку

  меню циклічне, страви повторюються кожен тиждень;

   меню окремого дня.

Запитання 2

Меню спеціальних видів обслуговування використовують для 

варіанти відповідей

  учасників конференцій, делегацій;

   обслуговування свят, весілля, Нового року;

кейтерингового обслуговування

обслуговування стіл-експрес.

Запитання 3

Кокотниця використовується для подачі:

варіанти відповідей

жульєну з куриці 

риби-кокіль;

 устриць запечених;

  овочів гриль.

Запитання 4

Яке призначення ручника?

варіанти відповідей

для змітання крихт зі столу;

для витирання рук, для подачі страв;

  для збереження манжети від забруднення, для подачі страв;

  сервірування столу, полірування приборів;


Запитання 5

Ближче до закусочної тарілки кладуть

варіанти відповідей

рибні прибори

закусочні прибори

фруктові прибори

столові прибори

Запитання 6

Призначення декантування вина

варіанти відповідей

збагачення киснем, відокремлення осаду

доведення до кімнатної температури

охолодження вина

налив в келих відвідувача

Запитання 7

Шамбрірування, це 

варіанти відповідей

обливання страви палаючим спиртним напоєм

доведення вина до кімнатної температури

відокремлення осаду з вина

охолодження вина

Запитання 8

Фламбування, це - 

варіанти відповідей

поділ страви на частини і відділення м’якоті від кісток

доведення вина до кімнатної температури

 приготування відкритим полум’ям

(поливання палаючим коньяком)

доготовлення страви на таганчику

Запитання 9

Яка відстань між рядами чарок при розташуванні скла “в 2 ряди” при сервіруванні столу для бенкет-фуршету?

варіанти відповідей

30-35 см

   20-25 см

10-15 см

20-30 см

Запитання 10

Яку кількість виделок кладуть біля стопки тарілок на фуршетний стіл? 

варіанти відповідей

6-8 шт

10 шт

12 шт

16 шт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест