Організація Обслуговування ЗРГ ІІ семестр

Додано: 7 березня
Предмет:
36 запитань
Запитання 1

Банкет- це...

варіанти відповідей

це урочистий званий сніданок, обід або вечеря

сімейне свято, товариська зустріч, традиційне свято 

одна з найвагоміших подій у житті

Запитання 2

Банкети поділяють на...

варіанти відповідей

Святкові

Офіційні, традиційні

Неофіційні, святкові

Неофіційні, офіційні

Запитання 3

Денні прийоми поділяються на такі види: 

варіанти відповідей

"Сніданок", "Діловий сніданок", "Бокал шампанського", "Бокал вина"

"Коктейль", "Фуршет", "Обід", "Обід-буфет", "Чай"

"Чай", "Коктейль",  "Бокал вина", "Сніданок"

Запитання 4

Який прийом влаштовуть тільки жінки?

варіанти відповідей

Прийом-коктейль

Прийом Чай-Кава

Прийом-бокал вина

Прийом-жур фікс

Запитання 5

На який прийом можуть вдягати національне вбрання?

варіанти відповідей

Прийом "Жур фікс" 

Прийом "Раут" 

Прийом-вечеря ("Supper") 

"Dinner-Buffet"

Запитання 6

Найпочесніший вид прийому

варіанти відповідей

Прийом-вечеря 

Прийом-обід

Прийом "Жур фікс" 

Прийом-чай

Запитання 7

Розміщення столів у формі лінії

варіанти відповідей

Така розстановка столів використовується для банкетів на 40 чоловік

Цю форму використовують з нагоди проводів на пенсію, на весіллях, коли присутній від 40 до 120 чоловік

ставлять один біля одного паралельно або перпендикулярно якій-небудь із стін залу

Дана розстановка столів застосовується при кількості гостей від 50 до 150 осіб

Запитання 8

Як потрібно розставити столи, щоб розмістити 100-300 чоловік

варіанти відповідей

У формі гребеня

у формі кола

у формі літери «Ш»

у формі літери «П»

Запитання 9

На якій відстані від мілких тарілок ставлять приріжкові тарілки?

варіанти відповідей

15-20 см

10-15см

5-10 см

15 см

Запитання 10

За скільки хвилин до приходу гостей на банкеті з частковим обслуговуванням, ставлять холодні страви і закуски, напої та вази з фруктами

варіанти відповідей

30-40 хв

1 год

20 хв

10 хв

Запитання 11

Столи для банкету-фуршету встановлюють у залі у вигляді прямокутника або у вигляді букв 

варіанти відповідей

П, Т і Ш

П,Т

Т, Ш, Г

Г, П

Запитання 12

Двосторонню сервіровку здійснюють з 

варіанти відповідей

однієї сторони

двох сторін

Запитання 13

Скільки вносять авансу від загальної суми банкету?

варіанти відповідей

50%

70%

30%

90%

Запитання 14

Яка відстань від столу до спинки стільця гостя ?

варіанти відповідей

20см

50 см

30 см

70 см

Запитання 15

Ширина проходу для офіціантів між банкетними столами

варіанти відповідей

1.5 м

2 м

1 м

1.3 м

Запитання 16

Яку білизну використовють припідготовці до банкету?

варіанти відповідей

Білу

Кольорову

Білу, кольорову

Запитання 17

Для накриття бенкетних столів використовують прямокутні скатертини розміром 

варіанти відповідей

173 х 208 см, 200 х 250 см 

150-250 см, 150-300см

125-150см, 150-200 см

Запитання 18

При організації банкету за столом із частковим обслуговуванням офіціантами один офіціант може обслужити...

варіанти відповідей

10-15 гостей

5-10 гостей

9-12 гостей

20 гостей

Запитання 19

Яка кількість учасників найбільш притаманна, при такій формі обслуговування як шведський стіл?

варіанти відповідей

Більше 50

Менше 50

20 чоловік

Необмежена кількість

Запитання 20

Для підтримання потрібної температури і збереження смаку гарячі страви ставлять на...

варіанти відповідей

електроплити зі слабким нагріванням

на марміти, електроплити зі слабким нагріванням, чафін-діфі

чафін-діфі

на марміти, електроплити зі слабким нагріванням

Запитання 21

Всі офіціанти, призначені для обслуговування банкету, поділяються на дві групи. Які саме?

варіанти відповідей

Перша:подача напоїв; Друга: Прибирання брудного посуду

Перша: Подача страв; Друга:Подача напоїв

Перша: Подача страв та напоїв; Друга:Прибмрання брудного посуд

Запитання 22

Крім офіціантів, для безпосереднього обслуговування учасників банкету в залі призначаються...

варіанти відповідей

Адміністратори

Кухарі

Метрдотель

Прибиральники

Запитання 23

Для кожного гостя столи сервірують...(Шведський стіл)

варіанти відповідей

Усіма столовими приборами, які є в закладі

столовими або закусочними ножем і виделкою, фужером

столовими або закусочними ножем і виделкою

столовими або закусочними ножем і виделкою, фужером, чарками для вина і горілки, бокалом для шампанського

Запитання 24

Тарілки для закусок і страв у кількості...(Шведський стіл)

варіанти відповідей

4 штуки на одного учасника банкету

2-3штуки на одного учасника банкету

1,5-2 штуки на одного учасника банкету

1-2 штуки на одного учасника банкету

Запитання 25

Сукупність правил, традицій та умовностей, які визнаються та дотримуються урядом країн та їхніми офіційними представниками - це?

варіанти відповідей

Ділова зустріч

Дипломатичний протокол

Прийом

Запитання 26

Перший етап обслуговування на прийомах?

варіанти відповідей

Зустріч гостей

Подавання аперетиву

Проведення до банкетного залу

Запитання 27

. В практиці обслуго­вування аперитивом склалося приблизне співвідношення між столами з алкогольними напоями, соками і мінеральною водою як...

варіанти відповідей

1:2:2

2:1:2

2:2:1

1:2:1

Запитання 28

Назвіть другий етап обслуговування гостей на прийомі

варіанти відповідей

Обслуговування гостей

Подача аперетиву

Пдача страв та напоїв на стіл

Запитання 29

Що роблять офіціанти під час промови гостей на прийомі?

варіанти відповідей

Паралельно пропонують напої гостям

Взагалі виходять із зали

Продовжуть обслуговування

Зупиняють обслуговування

Запитання 30

Назвіть третій етап обслуговування гостей на прийомі

варіанти відповідей

Подача десерту

Подача чаю, кави

Прибирання зі столів

Офіціанти проводжають гостей

Запитання 31

Де проводиться кейтеренгове обслуговування?

варіанти відповідей

В приміщенні, на природі, при проведенні масових заходів на відповідній територі

В приміщенні, на природі

В приміщенні, на природі, в ресторані, в транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території 

В приміщенні, на природі, в транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній територі

Запитання 32

Вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями (кейтерингова компанія) бере на себе зобов'язання з виготовлення та доставки страв, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці -це?

варіанти відповідей

Прийом

Кейтеринг

Банкет

Запитання 33

Повносервісне кейтерингове обслуговування - це?

варіанти відповідей

вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями повністю бере на себе зобов'язання щодо організації замовлення: розробку сценарію проведення свята, складання меню, приготування страв та напоїв, їх доставку на місце призначення, обслуговування споживачів на рівні ресторанного сервісу, згортання роботи на місці проведення бенкету.


компанії, які проводять презентації, конференції з наступним фуршетом, а також корпоративні свята і вечірки. 

вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями (кейтерингова компанія) бере на себе зобов'язання з виготовлення та доставки страв, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці.

Запитання 34

Чи дозволено у вітчизняній протокольній практиці чекатися бокалами ?

варіанти відповідей

Дозволено

Не дозволено

Запитання 35

На прийомах "Сніданок", "Обід", "Вечеря" тости чи промовипроголошуються після...

варіанти відповідей

Закусок

Десерту

Основних страв

Перших страв

Запитання 36

За контингентом замовників кейтерингове обслуговування розраховане на чотири основні групи споживачів Що належить до третьої групи?

варіанти відповідей

компанії, які проводять презентації, конференції з наступним фуршетом, а також корпоративні свята і вечірки

певні колективи, які вважають за необхідне організовувати для своїх працівників комплексні обіди 

громадські організації, які проводять семінари, конференції, благодійні заходи тощо

приватні особи, які влаштовують сімейні свята у себе вдома або в іншому місці.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест