Організація обслуговування ЗРГ Тест 2

Додано: 3 березня
Предмет:
36 запитань
Запитання 1

Основне прибирання виконують за ...

варіанти відповідей

кожного дня і закінчують за 1-2 години до закриття ресторану

лише під час генерального прибирання

1 раз на місяць в санітарний день

кожного дня і закінчують за 1-2 години до відкриття ресторану

Запитання 2

Який варіант розміщення столів зображений на малюнку?

варіанти відповідей

Діагональ

Шаховий

Круговий

Прямими лініями

Запитання 3

Що входить до меблів залу?

варіанти відповідей

столи, стільці, крісла, серванти

столи, стільці, крісла, серванти, посуд

столи, стільці, крісла, вішаки

столи, стільці, крісла, серванти, вішаки, посуд

Запитання 4

Головний прохід у торговому залі повинен складати...

варіанти відповідей

1,5 м

2 м

2,2 м

1 м

Запитання 5

Відстань між окремими столами має бути...

варіанти відповідей

1 м

0,70-0,75 м

0,75-0,80 м

0,65-0,75 м

Запитання 6

Яка кількість ручників іде на кожного офіціанта?

варіанти відповідей

2-3

2-4

3-5

4-5

Запитання 7

Для доставки предметів сервіровки використовують...

варіанти відповідей

Триярусні візки

Підноси

Двохярусні візки

Переносять у руках

Запитання 8

Протягом дня за необхідності невелике прибирання робить...

варіанти відповідей

Метрдотель

Офіціант

Прибиральниця

Адміністратор

Запитання 9

У разі розміщення барної стійки в залі ресторану місця за нею становлять не менше...

варіанти відповідей

10 % від кількості місць за столами в залі ресторану

30% від кількості місць за столами в залі ресторану

20 % від кількості місць за столами в залі ресторану

15 % від кількості місць за столами в залі ресторану

Запитання 10

Скільки серветок іде на одне місце у залі?

варіанти відповідей

1,5-2

2

2-3

3-3,5

Запитання 11

Який посуд завжди переностять на підносах?

варіанти відповідей

Фарфоровий

скляний

керамічний

фаянсовий

Запитання 12

Під рукою офіціанта повинні бути завжди такі приправи, як

варіанти відповідей

соняшникова олія, оливкова олія, оцет

соняшникова олія, оливкова олія, оцет, сіль, перець

оливкова олія, оцет, гірчиця

соняшникова олія, оливкова олія, оцет, гірчиця

Запитання 13

Під час французького способу подавання страв, страви на стіл ставляться?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 14

Офіціант порціонує страву, перекладаючи її в тарілку гостя роздатковим приладдям. Який це прийом подачі страв?

варіанти відповідей

Повне обнесення 

Неповне обнесення

Часткове обнесення

Запитання 15

Під час подавання страв Англійським способом необхідно мати...

варіанти відповідей

Приставні столики

Підноси

Серванти

Велику кількість офіціантів

Запитання 16

Довжина і ширина приставних столиків під час подаванная страв Англійським способом?

варіанти відповідей

40 довжина 70 ширина

50 довжина 70 ширина

70 довжина 50 ширина

70 довжина 80 ширина

Запитання 17

Англіський спосіб подавання передбачає... 

варіанти відповідей

порціонування страв та коктейлів на виду в гостя

доготуваня та приготування страв та коктейлів на виду в гостя

порціонування, доготуваня та приготування страв та коктейлів на виду в гостя

порціонування, доготуваня страв

Запитання 18

Офіціанту слід приступати до подавання гарніру тоді...

варіанти відповідей

коли перший подає третьому гостеві основний продукт

коли перший подає другому гостеві основний продукт

коли перший подаєчетветрому гостеві основний продукт

Запитання 19

Українсько-французький спосіб подавання характерний тим, що...

варіанти відповідей

що гарячі закуски подають на стіл з роздатковим приладдям

що основні стравиподають на стіл з роздатковим приладдям

що холодні закуски подають на стіл з роздатковим приладдям

що холодні закуски подають на стіл без роздаткового приладдя

Запитання 20

Англо-французький спосіб подавання передбачає, що ...

варіанти відповідей

холодні закуски заздалегідь виставляються на приставному столику, але не порціонуються в закусочні тарілки, а подаються з тарелей повним або неповним обнесенням

холодні закуски заздалегідь виставляються на приставному столику, але не порціонуються в закусочні тарілки

холодні закуски заздалегідь виставляються на приставному столику, подаються з тарелей повним або неповним обнесенням

Запитання 21

З якої сторони збирають використаний посуд?

варіанти відповідей

З правої

З лівої

Запитання 22

Що іноді виставляють на приставні столики?

варіанти відповідей

марміти, спиртівки та інші нагрівальні прилади

Спеції

Додаткове приладдя

Запитання 23

Візок-марміт це?

варіанти відповідей

Візок з електропідігрівом для зберігання перших, других страв, гарнірів та соусів

Призначений для подавання солодких страв

Візок для подуду

Запитання 24

Що є заключним етапом обслуговування гостей ?

варіанти відповідей

Розрахунок гостей

Прибирання столів

Проводи гостей

Запитання 25

Для подачі кави використовують кавові чашки обсягом ...

варіанти відповідей

100-150см3

75-100 см3 

150-200см3

100-200см3

Запитання 26

Якщо каву подають у кавниках, то на стіл ставлять порожню чашку місткістю...

варіанти відповідей

50 мл

150мл

100мл

200 мл

Запитання 27

Як нарізають лимон до чаю?

варіанти відповідей

Кружечками

Півкільцями

Дольками

Запитання 28

Безалкогольні напої в ресторані подають охолодженими, з температурою 

варіанти відповідей

10-15°С 

5-10 °С 

10-12°С 

8-10°С 

Запитання 29

До чого подають білі сухі вина або напівсухі?

варіанти відповідей

До других страв з м'яса

До перших страв

До других страв

До других страв із риби і морепродуктів 

Запитання 30

До яких страв подають столові червоні вина?

варіанти відповідей

До других гарячих страв із м’яса і дичини

До будь-яких других страв

До основних страв

До десертів

Запитання 31

Яка температура червоного сухого вина зимовий час?

варіанти відповідей

40 градусів

30 градусів

20 градусів

35 градусів

Запитання 32

З овочевими стравами добре поєднуються напівсолодкі столові вина. Їх подають охолодженими до ...

варіанти відповідей

20°С

14-18°С

15-18°С 

22°С

Запитання 33

У якій посуді подають десертні вина?

варіанти відповідей

Ренвейні чарки

Мадерні чарки

Бокали

Склянки

Запитання 34

Відкривають пляшки комбінованим інструментом: металевий капсуль на пляшці підрізають ножем; пластмасовий ковпачок зрізують на рівні...

варіанти відповідей

4мм від краю горлечка пляшки

5мм від краю горлечка пляшки

8 мм від краю горлечка пляшки

10мм від краю горлечка пляшки

Запитання 35

Фірмові прохолодні напої подають у фужерах, келихах, тонких склянках різної форми. Їх ставлять на....

варіанти відповідей

На стіл

Підноси

пиріжкові тарілки

Запитання 36

Що можна рекомедувати до всіх закусок обобливо гострих ?

варіанти відповідей

Вина

Міцні алкогольні напої

Вермути

Шампанське

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест