Організація праці обслуговуючого персоналу

Додано: 18 жовтня 2023
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Документацію щодо руху товарів у барі веде бармен ... розряду

варіанти відповідей

 четвертого;

 третього;

 п’ятого.

 Усі відповіді є правильними.

Запитання 2

Хто є головною відповідальною особою у барі?

варіанти відповідей

 Метрдотель

Бухгалтер. 

 Бармен п’ятого розряду

 Сомельє

Запитання 3

Бармени, офіціанти проходять медичний огляд один раз на ... .

варіанти відповідей

 рік;

 шість місяців;

 три місяці;

 два роки.

Запитання 4

Назвати оптимальну температуру для роботи приміщення бару.

варіанти відповідей

 10–12 °С

 16–18 °С.

 12–14 °С.

20–22 °С.

Запитання 5

 Який посуд не слід використовувати у барі?

варіанти відповідей

 Порцеляновий темного кольору.

 Щербатий і тріснутий.

 Металевий.

Різнокольоровий.

Запитання 6

Від яких факторів залежить чисельність працівників бару?

варіанти відповідей

Кількість місць, тривалість роботи бару і навантаження на одного працівника.

Загальна площа бару, вид барної стійки, наявність танцювального майданчика.

Місцезнаходження бару, стан під’їзних шляхів.

Частота проведення інвентаризації, вид бару, відповідальність кожного працівника на його ділянці роботи.

Запитання 7

 Карту бару складає бармен ... розряду

варіанти відповідей

 четвертого;

 другого;

 п’ятого.

 Усі відповіді є правильними.

Запитання 8

 Облік та звітність у барі веде бармен ... розряду.

варіанти відповідей

 четвертого; 

 шостого; 

п’ятого.

 Усі відповіді є правильними.

Запитання 9

Який нормативний документ регламентує кваліфікаційні вимоги до професії бармена?

варіанти відповідей

 Тарифно-кваліфікаційний довідник робіт і професій працівників ресторанного господарства.

 Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників, затверджений наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України.

Класифікатор посадових обов’язків Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України.

 Усі відповіді є правильними.

Запитання 10

Які розряди присвоюють барменам залежно від рівня професійної підготовки?

варіанти відповідей

 Третій і четвертий.

 Перший і другий.

 Другий і третій

 Четвертий і п’ятий.

Запитання 11

 Що входить до основних обов’язків бариста?

варіанти відповідей

 Вирішувати конфліктні ситуації в барі.

 Готувати і подавати каву

 Готувати, оформлювати і подавати коктейлі.

Допомагати барменові.

Запитання 12

 Яка найбільша тривалість робочої зміни бригади барменів?

варіанти відповідей

 11 годин 30 хвилин, з обов’язковим відпочинком.

 11 годин 00 хвилин.

12 годин 30 хвилин, з обов’язковим відпочинком наступного дня

 10 годин 30 хвилин.

Запитання 13

 Назвати психофізіологічні вимоги до бармена.

варіанти відповідей

Знати правила експлуатації відео- і звуковідтворювальної апаратури.

Добре розвинений периферичний зір; вміння одночасно готувати напої та розмовляти з гостями.

 Відмінно знати рецепти усіх класичних коктейлів, їх пропорцій і варіантів

 Моторна пам’ять; швидке мислення; координація рухів обох рук; стійка увага; сумлінність, доброзичливість, привітність

Запитання 14

 Назвати санітарні вимоги до бармена.

варіанти відповідей

Стежити за запасами напоїв, вирішувати питання закупівлі продуктів та устаткування.

Бути завжди чисто і бездоганно вдягненим, у начищеному взутті, свіжовиголеним; доглядати свої руки

Стежити за відкриттям і закриттям бару, проводити інвентаризацію

Швидко й акуратно робити свою справу, вміти створювати гарний настрій.

Запитання 15

 Назвати кваліфікаційні вимоги до бармена.

варіанти відповідей

 Вміти швидко перемикати увагу.

Завжди бути чисто і бездоганно вдягненим, у начищеному взутті.

 Знати техніку обслуговування споживачів за стійкою та в залі, іноземну мову міжнародного спілкування в межах міжнародного мінімуму, правила експлуатації реєстраторів розрахункових операцій.

Бути серйозним, високим, дотепним, із почуттям гумору.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест