Організація робочих місць для приготування та відпуску холодних страв, закусок, солодких страв

Додано: 3 жовтня 2022
Предмет:
Тест виконано: 476 разів
11 запитань
Запитання 1

Які цехи відносять до доготівельних у закладі ресторанного господарства?

варіанти відповідей

М'ясо-рибний. кулінарний.

Холодний, гарячий.

Овочевий, борошняний.

Роздавальня, хліборізка.

Запитання 2

Укажіть правильний варіант організації робочого

місця для приготування салатів і вінегретів.

варіанти відповідей

Машина для протирання варених овочів -» виробнича ванна -» овочерізка -> холодильна шафа.

Привід універсальний -» холодильна шафа -> овоче­різка.

Стіл із мийною ванною -> привід універсальний -» стіл виробничий -» машина для нарізування варених овочів -> стіл з охолоджуваною шафою та гіркою.

Виробнича ванна -» холодильна шафа -»• овочеріз­ка -> ваги.

Запитання 3

Які технологічні лінії створюють у холодному цеху

закладу ресторанного господарства середньої потужності?

варіанти відповідей

Приготування салатів, холодних закусок, солодких страв і напоїв.

Приготування м'ясних і рибних закусок, солодких страв, холодних і гарячих напоїв, холодних супів.

Приготування холодних страв та закусок, солодких страв і напоїв.

Приготування бутербродів, салатів, закусок.

Запитання 4

Чи можна залишати на наступний день реалізацію салатів, вінегретів, паштетів, холодців?

варіанти відповідей

Так.

Ні

Запитання 5

Який цех зображений на малюнку?

варіанти відповідей

овочевий

гарячий

холодний

м'ясний

Запитання 6

Яке обладнання використовують для приготування страв з сиру?

варіанти відповідей

Столи, ванни, холодильні шафи

Столи, ванни, холодильні шафи, змінні механізми до універсального приводу П-11

Столи, ванни; черпаки, вінчики, дерев'яні копистки, сітчасті ковші, друшляки; змінні механізми до універсального приводу П-11

Столи, каструлі, сотейники, листи, форми

Запитання 7

Укажіть правильний варіант організації робочого місця для приготування гарячих страв з сиру :

варіанти відповідей

розробну дошку розмістити перед собою від краю стола на 7-8 см, інструмент, інвентар, посуд розмістити перед собою праворуч, а продукти ліворуч;

розробну дошку розмістити перед собою від краю стола на 6-7 см, інструмент, інвентар, посуд розмістити перед собою ліворуч, а продукти праворуч;

розробну дошку розмістити перед собою від краю стола на 5-6 см, інструмент, інвентар, посуд розмістити перед собою праворуч, а продукти ліворуч;

Запитання 8

На робочому місці для порціонування солодких страв на столі установлюють :

варіанти відповідей

Настільні циферблатні ваги, чистий посуд (зліва), підготовлені для порціонування солодкі страви та інвентар (справа)


 Настільні циферблатні ваги, чистий посуд (справа), підготовлені для порціонування солодкі страви та інвентар (зліва).


Запитання 9

Як називається обладнання яке розміщене в холодному цеху під № 4?

варіанти відповідей

Низькотемпературний прилавок

Секція-стіл з охолоджуваною шафою

Секція-стіл з охолоджуваною шафою і гіркою

Стіл виробничий

Запитання 10

Яку технологічну лінію не виділяють у холодних цехах?

варіанти відповідей

Для приготування холодних страв і закусок

Для приготування солодких страв і напоїв

Для приготування бутербродів та нарізання хліба

Запитання 11

Холодний цех розташовується, як правило:

варіанти відповідей

В одному з найбільш світлих приміщень з вікнами, що виходять на північ чи північний захід

В одному з найбільш світлих приміщень з вікнами, що виходять на південь чи південний схід

В приміщенні, що немає вікон

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест