Організація роботи ресторанів

Додано: 24 квітня 2022
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 37 разів
12 запитань
Запитання 1

Які приміщення ресторану відносяться до торговельних?

варіанти відповідей

заготівельні та доготівельні цехи, обідній зал, гардеробна кімната

складські та мийні приміщення, туалетна кімната, гардеробна кімната

обідній, бенкетний зали, аванзал, конференц-зал, вестибюль

Запитання 2

Оберіть устаткування обіднього залу ресторану:

варіанти відповідей

барна стійка, холодильник, виробничий стіл, горка

обідні столи, крісла, дивани, телевізор, барна стійка

барна стійка, стільці, дзеркала, озеленення

Запитання 3

Що входить до робочого місця офіціанта?

варіанти відповідей

обідні столи, сервант, контрольно-касові машини з пе­рсональними лічильниками

обідні столи, стільці, барна стійка

ваги, лінія роздавальні, касові машини

Запитання 4

Що таке шведський стіл?

варіанти відповідей

обслуговування через офіціантів

самообслуговування за фуршетним столом

змішане обслуговування

Запитання 5

Для чого слугує конференц-зала у підприємствах ресторанного господарства?

варіанти відповідей

для обслуговування VIP- персон, обіди, вечері

для обслуговування тематичних святкувань, родинні заходи

для проведення конференцій, семінарів, на яких подають брейк-каву

Запитання 6

Яке призначення бенкетних залів?

варіанти відповідей

обслуговування великої кількості гостей, 20-50 чоловік

обслуговування дитячих та родинних свят на 10 чоловік

обслуговування невеликої кількості гостей, 6-20 чоловік

Запитання 7

Оберіть правильне твердження. В ресторані може розміщуватися

варіанти відповідей

одна бенкетна зала

дві бенкетних зали

три бенкетних зали

всі відповіді вірні

Запитання 8

Чи потрібно в ресторанах встановлювати регульоване освітлення, бра, світильники, підсвічники?

варіанти відповідей

так

ні

ні, тільки природнє освітлення

так, тільки у вечірній та нічний час

Запитання 9

Оберіть правильне твердження. Шведський стіл найчастіше організовують:

варіанти відповідей

у шкільних їдальнях та таборах відпочинку

в кафе на залізничних вокзалах та аеропортах

у приміщенні піцерії

в ресторанах при готелях та туристичних комплексах

Запитання 10

Що таке електромарміт?

варіанти відповідей

посуд, який який дозволяє зберігати температуру страви протягом необхідного часу

посуд для подачі гарячих страв в ресторанах та кафе

функціональні емкості для подачі холодних страв

посуд для подачі гарячих напоїв

Запитання 11

Оберіть декілька правильних тверджень, що стосуються обслуговування за типом «шведський стіл»

варіанти відповідей

Всі страви повинні мати трафарети з найменуванням

Соуси ставлять біля страв, які вони супроводжують

Відвідувачі, перш ніж увійти до обіднього залу, оплачують вартість разового харчування

Для кожного відвідувача передбачено 2–3тарілки, два комплекти виделок і ножів і одна чайна ложка

Відвідувач може підійти до роздавального столу повторно за другою порцією

Запитання 12

Обери правильні фото: сервірування "шведського столу"

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест