Організація виробництва 2 частина

Додано: 17 листопада 2020
Предмет: , 1 клас
Тест виконано: 33 рази
30 запитань
Запитання 1

При складанні калькуляційних карток керуються 

варіанти відповідей

галузевими стандартами; 

технічними умовами;

збірником рецептур

денним меню

технологічними картками

Запитання 2

Чи згодні ви з твердженням,  що засновницькими  документи товариства э:

варіанти відповідей

  засновницький договір та статут;


   паспорт  членів товариства ;



трудова книжка членів товариства; 

згода  членів товариства , яка засвідчена   нотаріусом

Запитання 3

Раціональна організація праці в ресторанному господарстві повинна вирішити:

варіанти відповідей

економічне, соціальне, матеріальне завдання; 

психофізіологічне і соціальне завдання;

економічне, психофізіологічне і соціальне завдання;

економічне ,культурне завдання; 

побутове , матеріальне , культурне завдання 

Запитання 4

Вирішення психофізіологічних завдань раціональної організації праці передбачає:

варіанти відповідей

найбільш повне використання техніки, матеріалів, сировини, забезпечує підвищення ефективності виробництва і праці;

створення на підприємстві найбільш сприятливих умов праці, що сприяють збереженню здоров’я працівників, зниженню стомлюваності і підвищенню працездатності;

всебічний розвиток людини, сприяє перетворенню праці в життєву необхідність,

виховує у працівника відповідальність за результати своєї праці 

Запитання 5

Чи згодні ви з твердженням, що технологічний розподіл праці  передбачає :

варіанти відповідей

залежить від обсягу робіт на виробництві, у торговельному залі, від тривалості роботи торговельного залу протягом дня; 

передбачає розподіл роботи певної складності, точності і відповідальності, розподіляються між працівниками залежно від рівня кваліфікації;

залежить від відповідальності працівників;

передбачає зміну режиму праці та відпочинку 

Запитання 6

Чи згодні ви з твердження, що поділ праці доцільним є :

варіанти відповідей

при бажанні працівників 

при забезпеченні 1/2 завантаження працівників протягом зміни

при забезпеченні повного завантаження працівників протягом всієї зміни

при не виконанні працівником своїх функцій

Запитання 7

Чи згодні ви з твердженням, що поопераційний поділ праці передбачає:

варіанти відповідей

розподілення процесу приготування продукції на окремі операції;

розподілення процесу приготування продукції в залежності від її кількості;

розподілення процесу приготування продукції на робочу зміну;

розподілення процесу приготування продукції на тиждень

Запитання 8

Чи згодні ви з твердженням , що кооперація-це:

варіанти відповідей

форма виробничих зв’язків між підприємствами або цехами;

форма виробничих зв’язків між підприємствами  і працівником

форма виробничих зв’язків  між працівниками ;

форма виробничих зв’язків між працівниками  і керівником  підприємства 

Запитання 9

Кооперація у середині підприємства ресторанного господарства передбачає

варіанти відповідей

створення виробничих бригад;

вибір бригадира;

зміна посадових обов’язків членів колективу;

закриття підприємства.     

Запитання 10

Працездатність -це:

варіанти відповідей

це властивість організму людини витримувати тривалі навантаження;

це властивість організму людини витримувати навантаження протягом робочого дня; 

це властивість організму людини витримувати навантаження протягом години;

це власність організму не реагувати на  зайві навантаження. 

Запитання 11

Чи згодні ви з твердженням , що при 7-8-годинному робочому дні обідню перерву варто встановлювати через :

варіанти відповідей

2-3 години після початку роботи;

3-4 години після початку роботи; 

4-5 години після початку роботи;

можно працювати без перерви. 

Запитання 12

Лінійний графік виходу на роботу передбачає :

варіанти відповідей

різну тривалість робочого дня по днях тижня, але не більше 11 год. 30 хв. з подальшим наданням одного дня відпочинку при обов’язковому відпрацюванні за місяць встановленої норми робочого часу;

одночасний прихід і відхід з роботи всіх працівників виробництва

вихід працівників в різний час групами або поодинці відповідно до завантаження торговельного залу. 

коли тривалість робочого дня більше 8 годин

Запитання 13

Стрічковий (ступінчастий) графік виходу на роботу передбачає :

варіанти відповідей

вихід працівників в різний час групами або поодинці відповідно до завантаження торговельного залу, кожен працівник відпрацьовує 7-8 годин

одночасний прихід і відхід з роботи всіх працівників виробництва; 

коли тривалість робочого дня більше 8 годин 

різну тривалість робочого дня по днях тижня, але не більше 11 год. 30 хв. з подальшим наданням одного дня відпочинку при обов’язковому відпрацюванні за місяць встановленої норми робочого часу; 

Запитання 14

Чи згодні ви з твердженням, що  графік сумарного обліку робочого часу  передбачає:

варіанти відповідей

різну тривалість робочого дня по днях тижня, але не більше 11 год. 30 хв. з подальшим наданням одного дня відпочинку при обов’язковому відпрацюванні за місяць встановленої норми робочого часу; 

вихід працівників в різний час групами або поодинці відповідно до завантаження торговельного залу, кожен працівник відпрацьовує 7-8 годин;

одночасний прихід і відхід з роботи всіх працівників виробництва; 

кількість відпрацьованих годин більше встановленої законодавством норми.  

Запитання 15

Норма виробітку – це :

варіанти відповідей

кількість продукції, яка повинна бути зроблена за одиницю часу працівником відповідної кваліфікації в умовах ефективного використання всіх засобів виробництва, передового виробничого досвіду та раціональної організації ;

кількість місць у залі в залежності від класу підприємства та форми організації праці; 

кількість працівників визначеної професії і кваліфікації, яка необхідна для виконання якогось об'єму роботи;

кількість продукції, яка повинна бути зроблена за тиждень.

Запитання 16

 Комбінований графік виходу на роботу передбачає:

варіанти відповідей

 об’єднання    різних графіків і застосовується на підприємствах з подовженим робочим днем ;

 тривалість   робочого дня  не  більше 8 годин 

  одночасний прихід і відхід з роботи всіх працівників виробництва 

вихід працівників в різний час групами або поодинці відповідно до завантаження торговельного залу, кожен працівник відпрацьовує 7-8 годин

Запитання 17

Які підприємства відносяться до підприємств ресторанного господарства?


варіанти відповідей

      підприємства, основною діяльністю яких є тільки  виробництво кулінарної продукції;


підприємства які проводять заготівлю продуктів

       підприємства, основною діяльністю яких є тільки  реалізація і споживання кулінарної продукції;


підприємства, основною діяльністю яких є виробництво, реалізація і споживання кулінарної продукції


Запитання 18

На які категорії поділяються ресторани?

варіанти відповідей

   тільки на  вищу;


тільки на вищу, першу;

люкс, вищу, першу;

на категорії не поділяються 


Запитання 19

Які з перерахованих підприємств не поділяються на класи?


варіанти відповідей

    ресторани;


   національні ресторани;


їдальні, закусочні;


чебуречні, пиріжкові

бари

Запитання 20

На які типи поділяються їдальні?


варіанти відповідей

   закусочні;


    обідні;


   загальнодоступні і при виробничих підприємствах;


    

усі відповіді вірні

Запитання 21

Бари – це підприємства, які обслуговують відвідувачів:


варіанти відповідей

      за фуршетними столами;


   напоями та стравами за столиком;


       напоями за барною стійкою та столиками.


Запитання 22

Які джерела постачання харчової продукції підприємств ресторанного бізнесу ви знаєте ?

варіанти відповідей

    фермерські господарства;


  харчова промисловість;


  бази, ринки;


  все вище наведене.



Запитання 23


Обладнання розміщують у відповідності до:

варіанти відповідей

   послідовності технологічного процесу;


  з дотриманням санітарних норм;


врахування вимог охорони праці і техніки безпеки;

    все вище наведене



Запитання 24

Приміщення для обробки овочів повинно бути зв`язано з:

варіанти відповідей

    комірчиною для їх зберігання;


доготівельними цехами;

  роздачею ;


кабінетом директора ;

мийною столового посуду

Запитання 25

До доготовельних цехів відносять: 

варіанти відповідей

гарячий, холодний, кулінарний, овочевий

гарячий, холодний, рибний

цех подоробки напівфабрикатів, гарячий, холодний.

холодний , м’ясний 

Запитання 26

До заготівельних цехів відносять:

варіанти відповідей

м’ясний, рибний, , м’ясо-рибний, овочевий, борошняний;

м’ясний, рибний, гарячий;

м’ясний, рибний, м’ясо-рибний;.

овочевий;

холодний , гарячий

Запитання 27

Тривалість робочого дня згідно з трудовим законодавством складає:

варіанти відповідей

4 години 

9годин

7-8годин

6-7годин 

Запитання 28

У денних графіках виходу на роботу встановлюєься

варіанти відповідей

час початку й закінчення роботи

час і тривалість обідньої перерви;

кількість робочих днів за тиждень;

час закічення роботи

Запитання 29

Згідно з трудовим законодавством, робочий тиждень складає

варіанти відповідей

40 годин;

42години;

46годин;

50 годин

Запитання 30

Загальна кількість страв що планується виготовляти, визначається по формулі

варіанти відповідей

n= N* m;

де n - кількість страв, що реалізуються за день;

N - кількість споживачів, що обслуговуються за день;

m - коефіцієнт споживання страв одним споживачем


n= N: m;

де n - кількість страв, що реалізуються за день;

N - кількість споживачів, що обслуговуються за день;

m - коефіцієнт споживання страв одним споживачем 

  

n= N+ m

де n - кількість страв, що реалізуються за день;

N - кількість споживачів, що обслуговуються за день;

m - коефіцієнт споживання страв одним споживачем 


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест