Організація виробництва кондитерського цеху

Додано: 11 грудня 2022
Предмет:
Тест виконано: 780 разів
14 запитань
Запитання 1

У кондитерських цехах великої потужності передбачаються такі приміщення:

варіанти відповідей

комора для добового зберігання продуктів

холодний цех

приміщення для просіювання борошна

приміщення для обробки овочів

приміщення для приготування начинок

прміщення для обробки м'яса та риб

приміщення для оздоблення кондитерських виробів

Запитання 2

Яке механічне обладнання використовують при організації робочих місць кондитерського цеху

варіанти відповідей

просіювальні машини

марміти

збивальні машини

електроплити

машини для замішування тіста

машини для розкачування тіста

шафи

Запитання 3

Для короткочасного зберігання продуктів в коморах добового зберігання повинно бути організовано таке обладнання, інструмент та інвентар, як

варіанти відповідей

холодильні шафи або камери, ваговимірювальне обладнання, підсобні столи

підсобні столи, холодильні камери, картоплеочисна машина, мийні ванни

стелажі, підсобні столи, ваговимірювальне обладнання, овочерізальна машина, підтоварники, холодильні камери

підтоварники, стелажі, холодильні шафи або камери, підсобні столи

Запитання 4

Від чого значною мірою залежить продуктивність праці кондитерів, якість готової продукції і загальна культура виробництва

варіанти відповідей

великої кількості сировини та великої потужності підприємства

від графіку роботи працівників кондитерського цеху

дотримання правил охорони праці, санітарії та гігієни

правильної організації робочих місць

Запитання 5

Робоче місце - це

варіанти відповідей

частина виробничого цеху призначена для виконання певних технологічних операцій

структурний підрозділ закладу ресторанного господарства, призначений для виконання певних технологічних операцій

місце призначене для первинної обробки і приготування напівфабрикатів та страв

місце призначене для обробки і приготування гарнірів

Запитання 6

Кондитери III розряду виготовляють

варіанти відповідей

різні кекси, рулети, печиво вищих сортів, складні торти і тістечка

різні торти і тістечка, хлібобулочні вироби, складні торти і тістечка, креми, начинки

прості торти і тістечка, кекси, рулети, печиво вищих сортів, складні торти і тістечка

прості торти і тістечка, хлібобулочні вироби, різні види тіста, кремів, начинок

Запитання 7

Для збивання і перемішування продуктів великі підприємства встановлюють

варіанти відповідей

універсальні приводи

збивальні машини, універсальні приводи

збивальні машини, універсальні приводи, м'ясорубки, протиральні машини малої потужності

універсальні приводи, м'ясорубки, протиральні машини малої потужності

збивальні машини

Запитання 8

За асортиментом реалізованої продукції їдальні поділяють на

варіанти відповідей

шкільна, студентська, робоча та ін

загальнодоступна, за місцем навчання, роботи

загального типу і дієтична

загальнодоступна, дієтична

Запитання 9

За асортиментом продукції, що випускається, підприємства ресторанного господарства поділяються 

варіанти відповідей

заготівельні та доготівельні 

універсальні і спеціалізовані

спеціалізовані

закриті та відкриті 

універсальні

Запитання 10

Як називається відділення, куди потрапляють готові запаковані кондитерські вироби

варіанти відповідей

комора

експедиія

кондитерський цех

заготівельний цех

кондитерський магазин

Запитання 11

До основних завдань складського господарства належать...(Оберіть декілька правельних відповідей

варіанти відповідей

товарна упаковка, яка призначена для довгострокового зберігання готового продукту

максимальне скорочення витрат, пов'язаних зі здійсненням складських операцій

організація постійного і безперервного постачання виробництва відповідними матеріальними ресурсами

організація цехів необхідною готовою продукцією та напівфабрикатами

товарна упаковка, організація цехів необхідною готовою продукцією

Запитання 12

Як розшифровують ДСТУ

варіанти відповідей

Державний стандарт України

Державний стандарт тари та упаковки

Державний стандарт торгівлі України

Державний стандарт України торгівлі, тари та упаковки

Запитання 13

Робоче місце для оздоблення виробів оснащується

варіанти відповідей

виробничими столами, холодильними шафами, пересувними стелажами

виробничими столами, жаровими шафами

холодильними шафами, пересувними стелажами, жаолвими шафами

виробничими столами, пересувними стелажами, механічним обладнанням

Запитання 14

Обробляння виробничого інвентарю й посуду здійснюється в

варіанти відповідей

у кондитерських і кулінарних цехах

заготівельному відділенні

мийному відділенні

кондитерському відділенні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест