Організація виробництва ресторанного господарства (Підсумковий тест)

Додано: 11 грудня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Яку з перерахованих функцій не виконують заклади

варіанти відповідей

виробництво кулінарної продукції

реалізація кулінарної продукці

організація споживання їжі

утилізація відходів кулінарної продукції?

Запитання 2

За характером організації виробництва підприємства ресторанного господарства поділяються на:

варіанти відповідей

універсальні і спеціалізовані

загальнодоступні і підприємства ресторанного господарства при виробничих підприємствах, установах і навчальних закладах

заготівельні, доготівельні, з повним виробничим циклом, роздавальні

постійно діючі і сезонні.

Запитання 3

Який вид меню застосовують в шкільних їдальнях:


варіанти відповідей

меню з вільним вибором страв

меню чергових страв

меню дієтичного харчування

меню денного раціону харчування

Запитання 4

Яке з перерахованих понять не відноситься до принципів організації виробництва на підприємствах ресторанного господарства:


варіанти відповідей

паралельність

ритмічність

потоковість

стабільність

пропорційність

сумісництво професій

Запитання 5

Розмістіть в правильній послідовності операції технологічного процесу в овочевому цеху:


варіанти відповідей

очищання; розфасування; миття; сортування; дочищання; нарізання

миття; сортування; очищення; дочищання; нарізання; розфасування

сортування; миття; очищення; дочищання; нарізання; розфасування

Запитання 6

Відстань від плити до робочого столу, який є робочим місцем кухаря гарячого цеху повинна бути не менше:


варіанти відповідей

0,8 м

1 м

1,3 м

2 м

Запитання 7

Що з перерахованого обладнання не використовується в рибному цеху:


варіанти відповідей

м’ясорубка

виробничий стіл

електроплита

ванна мийна

холодильна шафа

Запитання 8

Робота кухарів в гарячому цеху розпочинається з:


варіанти відповідей

підрахунку потрібної кількості продуктів, сировини

організації робочих місць

вивчення меню

Запитання 9

Баранчик круглий використовується в закладах ресторанного господарства:


варіанти відповідей

для заправних і пюреподібних супів

для припущених і тушкованих у соусі страв з м’яса, птиці, овочів і гарнірів

для других гарячих страв з припущеної риби, дичини

Запитання 10

Цех – це…


варіанти відповідей

відведена площа приміщення, що укомплектована засобами та предметами праці для виконання відповідних операцій, окремих стадій виробничого процесу

відокремлена складова частина, де здійснюється випуск продукції відповідно до виробничої програми

система робочих місць, які розташовані відповідно до ходу технологічного процесу з випуску напівфабрикатів, кулінарних і кондитерських виробів.

Запитання 11

Які з перерахованих приміщень закладів ресторанного господарства відносять до підсобних:

варіанти відповідей

торговельні зали

мийна столового посуду

аванзала

вестибюль

Запитання 12

Яка з перерахованих робіт кухарів-роздавальників не відноситься до основних робіт:


варіанти відповідей

порціонування продукції

оформлення продукції

відпуск продукції споживачам

підготовка робочого місця

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест