Виберіть ряд продуктів, в якому найбільша кількість вітаміну С.
Виберіть ознаки, характерні для дисиміляції (катаболізму)
Укажіть співвідношення білків, жирів та вуглеводів у раціоні за умов раціонального харчування
До водорозчинних вітамінів належать:
За нестачі вітамінів у їжі в організмі виникають захворювання -
Є джерелом для синтезу мікроорганізмами кишечнику вітамінів В1, В2, В12, К, а також сприяє руховій активності та секреції кишкового тракту
Людина як складна біологічна система перебуває на .... рівні організації.
Процес надходження в організм поживних речовин їх перетворення, засвоєння та виділення непотрібного це:
В організмі людини постійно підтримується температура +36,6°С. Назвіть сукупність процесів, що забезпечують цю сталість:
Яка тканина організму має властивість скорочення.
При відсутності в організмі вітаміна D розвивається:
Як називають науку, що вивчає форми і пропорції тіла людини та його частин, окремі органи,їхню будову?
З переліку вибрати типи тканин людини:
Яка тканина зображена на малюнку?
Яка система органів забезпечує управління організмом,регуляцію та координацію роботи органів?
Як називається реакція-відповідь організму на подразнення, яка здійснюється за участю нервової системи
Постійні структури клітини, кожна з яких виконує певну функцію
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома