Основи стандартизації та контролю якості харчової продукції.

12 запитань
Запитання 1

Стандартизація це

варіанти відповідей

діяльність з метою досягнення оптимального ступеня упорядкування в певній галузі шляхом встановлення положень для загального і багаторазового використання щодо реально існуючих чи можливих завдань; 

це система, яка визначає основну мету і принципи управління, форми та загальні організаційно-технічні правила виконання всіх видів робіт зі стандартизації;

забезпечення планомірної діяльності на усіх рівнях виробництва з установлення та використання в різних галузях народного господарства обов`язкових норм і правил, спрямованих на прискорення технічного прогресу та досягнення високої якості продукції.

Запитання 2

Який обов’язковий структурний елемент повинен мати національний стандарт?

варіанти відповідей

зміст;

вимоги до об`єкта стандартизації;

.терміни та визначення понять

Запитання 3

Якість продукції згідно стандарту України – це:

варіанти відповідей

кількісна характеристика однієї чи декількох властивостей продукції, що характеризують її якість, яку розглядають стосовно визначених умов її створення та експлуатації або споживання;

якісна або кількісна характеристика будь-яких властивостей чи станів продукції

сукупність характеристик продукції (процесу, послуги) щодо її здатності задовольняти встановленні та передбачені потреби

Запитання 4

Принципи HACCP покладені в основу:

варіанти відповідей

системи управління безпекою продукції

системи контролю технології виробництва

системи управління підприємством

Запитання 5

Стандарт – це

варіанти відповідей

нормативний документ, що належить до певної галузі і встановлює взаємопогоджені вимоги до об`єктів стандартизації на підставі загальної мети прийнятий національним органом зі стандартизації однієї держави; 

нормативний документ, у якому встановлені для загального та багаторазового використання правила, вимоги, загальні принципи чи характеристики, що стосуються різних видів діяльності або їх результатів для досягнення оптимального ступеня упорядкування в певній галузі, затверджений визнаним органом

нормативний документ, що встановлює правила, загальні принципи чи характеристики щодо різних видів діяльності або їх результатів

Запитання 6

Мета НАССР є

варіанти відповідей

гарантування безпеки харчових продуктів для споживачів через ідентифікацію та встановлення контролю за небезпечними чинниками, які можуть виникнути на всьому ланцюгу виробництва харчових продуктів;

-забезпечення контролю за обов`язковим виконанням технологічних процесів та режимів при виробництві харчових продуктів

виявлення небезпечних чинників у ході виробництва харчових продуктів шляхом обов`язкового контролю.

Запитання 7

З якого року в Україні почали приймати на національному рівні міжнародні стандарти ISO та ІЕС?


варіанти відповідей

1995

1996

1998

Запитання 8

У якому із видів стандартів встановлюються вимоги до якості та безпеки товарів?


варіанти відповідей

 На методи випробування.


На продукцію.


 На процеси.


Запитання 9

   3а допомогою якого методу визначаються показники якості продукції на підставі висновків експертів?


варіанти відповідей

 Візуального.


 

Експертного.


 

 Евристичного.

 

Запитання 10

 Назвіть строк перевірки та перегляду нормативних документів:

варіанти відповідей

 2 роки.


5 років.


 3 роки.

Запитання 11

За кількістю властивостей, що характеризуються показники якості поділяються:

варіанти відповідей

одиничні і вартісні

натуральні і базові

прогнозні і проектні

комплексні і базові

Запитання 12

Властивості безвідмовності і ремонтопридатності - це показник

варіанти відповідей

інтегральний

одиничний

комплексний

відносний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест