М.Б.№6 Основні біохімічні процеси

Додано: 17 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 154 рази
24 запитання
Запитання 1

В виноробстві використовують бродіння:

варіанти відповідей

молочнокисле

маслянокисле

спиртове

лимоннокисле

Запитання 2

Збудниками гниття є :

варіанти відповідей

дріжджі торула

молочнокисла паличка

дельбрюківська паличка

сінна бактерія

Запитання 3

При квашенні овочів відбуваються переважно процеси бродіння:

варіанти відповідей

спиртового

оцтовокислого

молочнокислого

маслянокислого

Запитання 4

Для одержання лимонної кислоти з цукру використовують:

варіанти відповідей

молочний стрептокок

дріжджі

аспергіліус нігер

оцтовокислі бактерії

Запитання 5

Гліцеринова форма бродіння проходить в середовищі:

варіанти відповідей

кислому

лужному

нейтральному

твердому

Запитання 6

Для одержання молочнокислих продуктів використовують:

варіанти відповідей

протей

ацидофільну паличку

аспергіліус нігер

дельбрюківську паличку

Запитання 7

Картопляну хворобу хліба викликає:

варіанти відповідей

молочний стрептокок 

сінна бактерія

фузаріум

протей

Запитання 8

Оптимальні умови спиртового бродіння:

варіанти відповідей

коцентрація цукру 40%

нейтральне середовище

концентрація цукру 15%

температура 600С

Запитання 9

До аеробних мікробіологічних процесів відносяться:

варіанти відповідей

спиртове бродіння

молочнокисле бродіння

оцтовокисле бродіння

маслянокисле бродіння

Запитання 10

До анаеробних мікробіологічних процесів відносяться:

варіанти відповідей

маслянокисле бродіння

оцтовокисле бродіння

лимоннокисле бродіння

гниття

Запитання 11

Вперше процеси бродіння науково обґрунтував вчений:

варіанти відповідей

Р.Кох

Л.Пастер

І.І.Мечніков

М.Гамалія

Запитання 12

Організми, здатні жити без атмосферного кисню:

варіанти відповідей

анаероби 

аероби 

сапрофіти

мезофіли

Запитання 13

Збудники спиртового бродіння:

варіанти відповідей

Sacch. ellipsoideus 

Bact. bulgaricum 

Bact. Acidophylum 

Clostridium

Запитання 14

Верхове бродіння відбувається:

варіанти відповідей

швидко

повільно 

коли дріжджі залишаються на дні

при температурі 10° С


Запитання 15

Фермент, який перетворює крохмаль на цукор:


варіанти відповідей

амілаза

ліпаза

трансфераза

ізомераза

Запитання 16

Натуральні столові вина містять спирту до:


варіанти відповідей

12%

15%

20%

40%

Запитання 17

При нетиповому (гетероферментативному) бродінні утворюються:


варіанти відповідей

тільки молочна кислота

молочна кислота та інші продукти

інші продукти(оцтова кислота, етиловий спирт, вуглекислий газ

тільки масляна кислота

Запитання 18

Самоскисання молока викликає:


варіанти відповідей

молочний стрептокок

вершкова паличка

болгарська паличка

дельбрюківська паличка

Запитання 19

При виготовленні житнього хліба використовують:

варіанти відповідей

молочнокислу паличку

дельбрюківську паличку

молочний стрептокок

дріжджі

Запитання 20

Позитивне значення маслянокислого бродіння:


варіанти відповідей

скисання герметично закритого молока

згіркнення зволоженого борошна


розклад крохмалю картоплі 


утворення складних ефірів 

Запитання 21

Для одержання оцтової кислоти в промисловості використовують:

варіанти відповідей

Bact. pasteurianum 

Bact. aceti 

Bact. schutzenbachii 

Bact. xylinum 

Запитання 22

Збудник псування м'яса, риби та інших білкових продуктів:


варіанти відповідей

протей

псевдомонади

ацеті

сінна паличка

Запитання 23

Процес розпаду білків при гнитті проходить до утворення:

варіанти відповідей

пептонів


поліпептидів

дипептидів

амінокислот


Запитання 24

Окиснювальний процес, при яких органічні речовини окислюються киснем повітря до кінцевих продуктів, відносять до:

варіанти відповідей

аеробного

анаеробного

спиртового

маслянокислого

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест