Основні принципи охорони здоров'я

Додано: 20 вересня 2023
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 141 раз
9 запитань
Запитання 1

Який перший найважливіший універсально-правовий акт прийняла ООН? Сформулюйте зміст його 25 статті.

варіанти відповідей

Прийнята 10 грудня 1956 року Загальна декларація прав людини, що проголосила цінність здорового харчування.«Кожна людина має право на такий життєвий погляд, включаючи відпочинок, одяг, житло, медичний догляд й потрібне соціальне обслуговування, які необхідні для відновлення сил».

Прийнята 14 гвересня 1948 року Загальна декларація прав дорослих людей та літніх, що проголосила цінність життя похилого віку.«Кожна похила людина має право на такий життєвий рівень, включаючи харчування, одяг, житло, медичний догляд й потрібне соціальне обслуговування, які необхідні для підтримки здоров’я та благополуччя її самої та її родини».

Прийнята 10 грудня 1948 року Загальна декларація прав людини, що проголосила цінність людського життя.«Кожна людина має право на такий життєвий рівень, включаючи харчування, одяг, житло, медичний догляд й потрібне соціальне обслуговування, які необхідні для підтримки здоров’я та благополуччя її самої та її родини».

Запитання 2

За якими показниками визначають стан здоров’я населення країни?

варіанти відповідей

як коефіцієнт позитивного мислення , хоробрості, мужності.

як коефіцієнт народжуваності, смертності, природного приросту населення, середня тривалість життя, а також за медико-статистичними показниками (якість життя, захворюваність, інвалідність, фізичний розвиток).

як коефіцієнт народжуваності, смертності, природного приросту населення, середня тривалість життя, а також за медико-статистичними показниками ( відсутність людей що роблять вакцинацію)

Запитання 3

До яких міжнародно-правових актів приєдналася свого часу Україна?

варіанти відповідей

Міжнародний пакт про гендерні та вікові права зобов’язує держави, які приєдналися до нього, забезпечувати, попереджувати та лікувати захворювання й боротися з ними; створювати умови, що забезпечуютьлітнім людям пенсію

Міжнародний пакт охорону дитячих садочків .

Міжнародний пакт про громадянські й політичні права зобов’язує держави, які приєдналися до нього, забезпечувати, попереджувати та лікувати епідемічні, ендемічні, професійні та інші захворювання й боротися з ними; створювати умови, що забезпечують усім громадянам медичну допомогу та медичний догляд у випадку

Запитання 4

3. Як у Конституції України визначено право громадян на охорону здоров’я? Перелічіть права та обов'язки громадян щодо охорони здоров’я, встановлені відповідними Законами України.

варіанти відповідей

Кожен має право на безпечне повітря. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість добрив для грунту, а також право на їх використання. Така інформація ніким не може бути засекречена» (ст. 49 Конституції України).

Кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація ніким не може бути засекречена» (ст. 70 Конституції України).

Кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація ніким не може бути засекречена» (ст. 49 Конституції України).

Запитання 5

У якому документі було вперше проголошено про цінність людського життя?

варіанти відповідей

Загальній декларації прав людини

Європейській Соціальній Хартії 

Конституції України

Запитання 6

Який документ проголошує право кожної людини на здорове та безпечне життя, охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування?

варіанти відповідей

Конституція України

Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я»

Закон України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»

Запитання 7

Який документ зобов’язує громадянина дбати про своє здоров’я та здоров’я дітей, проходити в установленому порядку профілактичні огляди й робити щеплення?

варіанти відповідей

Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» 

Закон України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»

Запитання 8

Вкажіть межі покакзника середньої тривалості життя для чоловіків в Україні

варіанти відповідей

65-67 років

75-77 років

Запитання 9

Яка стаття Конституції України присвячена охороні здоров'я?

варіанти відповідей

48 стаття

49 стаття

52 стаття

69 стаття

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест