Основні способи подачі страв

Додано: 6 жовтня 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

При цьому способі подачі страв обов'язковим є застосування підсобного столу, на якому офіціант порціонує страву в індивідуальні тарілки. 

варіанти відповідей

європейський спосіб

англійський спосіб

французський спосіб

американський спосіб

Запитання 2

Цей спосіб подачі страв більше використовує елементи самообслуговування і передбачає розміщення красиво оформлених і приготовлених цілими страв на столі, а також національних страв, приготовлених у горщиках.

варіанти відповідей

порційна подача страв

французський спосіб

подача страв у стіл

англійський спосіб

Запитання 3

Підсобний стіл використовується офіціантом:

варіанти відповідей

для транспортування та споживання їжі

для часткового приготування та порціонування страв

для прасування скатертин

для полегшення праці обслуговуючого персоналу

Запитання 4

Скільки офіціантів можуть здійснювати подачу гарячої страви «французьким» способом?

варіанти відповідей

4

5

2

3

Запитання 5

Виберіть із запропонованих варіантів кришку "клоше", яку використовують під час подачі других гарячіх страв.

варіанти відповідей
Запитання 6

Перед подачею холодних страв в обнос якою тарілкою сервірують стіл?

варіанти відповідей

закусочною

мілкою столовою

пиріжковою

десертною

Запитання 7

Виберіть правильне продовження речення "Офіціант подає і ставить на стіл правою рукою з правого боку..."

варіанти відповідей

блюда, що складаються із порціонних шматків м'яса, риби і гарнірів

фаршировану рибу та курку

 все, що заздалегідь розкладено або розлито в посуд для одного відвідувача

страви м'якої консистенції 

Запитання 8

За допомогою яких приборів офіціант перекладає у тарілку споживача страви м'якої консистенції (відварна риба, шніцель січений та ін.)?

варіанти відповідей

двох виделок

ложки і виделки, розташованих в одній площині заглибленням донизу

ложки і ножа

ложки і виделки, розташованих в одній площині заглибленням догори

Запитання 9

В яких випадках другі страви подають європейським способом?


варіанти відповідей

у невеликих залах, а також за відсутності підсобних столів

у ресторанах «люкс» і «вищий клас» 

якщо гості замовили великий асортимент холодних страв

при обслуговуванні в посуді індивідуального користування

Запитання 10

Виберіть два основних правила подачі страв в обнос.

варіанти відповідей

блюдо слід поставити біля тарілки гостя під час перекладання страв

офіціант обслуговує відвідувача, знаходячись зліва та правою рукою розкладає страву на тарілку кожному гостю

офіціант обслуговує відвідувача, знаходячись справа та лівою рукою розкладає страву на тарілку кожному гостю

блюдо слід тримати біля тарілки гостя, злегка нахиливши його, але не торкаючись поверхні столу

Запитання 11

Виберіть із запропонованих варіантів пересувний приставний столик, який застосовують при англійському способі подачі страв

варіанти відповідей
Запитання 12

Для професійної порційної подачі страв офіціант може мати кваліфікацію:

варіанти відповідей

III розряд

II розряд

IV розряд

V розряд

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест