При цьому способі подачі страв обов'язковим є застосування підсобного столу, на якому офіціант порціонує страву в індивідуальні тарілки.
Цей спосіб подачі страв більше використовує елементи самообслуговування і передбачає розміщення красиво оформлених і приготовлених цілими страв на столі, а також національних страв, приготовлених у горщиках.
Підсобний стіл використовується офіціантом:
Скільки офіціантів можуть здійснювати подачу гарячої страви «французьким» способом?
Виберіть із запропонованих варіантів кришку "клоше", яку використовують під час подачі других гарячіх страв.
Перед подачею холодних страв в обнос якою тарілкою сервірують стіл?
Виберіть правильне продовження речення "Офіціант подає і ставить на стіл правою рукою з правого боку..."
За допомогою яких приборів офіціант перекладає у тарілку споживача страви м'якої консистенції (відварна риба, шніцель січений та ін.)?
В яких випадках другі страви подають європейським способом?
Виберіть два основних правила подачі страв в обнос.
Виберіть із запропонованих варіантів пересувний приставний столик, який застосовують при англійському способі подачі страв
Для професійної порційної подачі страв офіціант може мати кваліфікацію:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома