особиста гігієна

Додано: 22 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 163 рази
11 запитань
Запитання 1

Особиста гігієна працівника-

варіанти відповідей

це ряд санітарних правил, які кожний визначає для себе самостійно.

це ряд санітарних правил, яких повинні дотримуватись працівники громадського харчування при роботі.

це правила, яких дотримуються всі люди.

Запитання 2

До правил особистої гігієни відноситься:

варіанти відповідей

дотримання в чистоті тіла, рук, ротової порожнини

спецодягу, дотримання санітарного режиму виробництва

медичний огляд робітників громадського харчування

всі відповіді вірні

Запитання 3

Руки в процесі приготування їжі потрібно

варіанти відповідей

мити після кожної виробничої операції

мити тільки коли забруднилися

мити кожні 15 хвилин

Запитання 4

Зовнішній вигляд рук робітника харчоблока повинен відповідати таким вимогам:

варіанти відповідей

коротко підстрижені нігті

забороняється носити прикраси та годинники

достатньо одягнути рукавички

особливих вимог немає

Запитання 5

При пошкодженні шкіри рук рану потрібно:

варіанти відповідей

обробити рану, і відправити кухаря додому

заклеїти пластирем і приступити до роботи

обробити дез. розчином /перекис водню, зеленка/, зав’язати пов'язкою та надіти резиновий напальник.

Запитання 6

Робітники, які мають гнійничкові захворювання на руках, до роботи:

варіанти відповідей

допускаються

не допускаються

допускаються в рукавицях

Запитання 7

Спеціальний одяг –

варіанти відповідей

вимога підприємства

захищає працівника від забруднення

захищає харчові продукти від забруднення

Запитання 8

До комплекту спецодягу кухаря та кондитера входять

варіанти відповідей

куртка або ха­лат, штани або спідниця, ковпак або хустина, фартух, рушник, взуття.

куртка або ха­лат, ковпак або марлева хустина, фартух, рушник, взуття.

куртка або ха­лат, ковпак або хустина, фартух, взуття.

Запитання 9

При використанні спецодягу кожний працівник повинен додержуватись таких правил:

варіанти відповідей

тримати одяг на протязі всього робочого дня в чистоті, не користуватися булавками, голками, не класти в кишені спецодягу сторонні предмети,

перед виходом з виробничого приміщення знімати спецодяг, коли повертається – мити руки і надівати його, не входити в спецодязі до туалету,

міняти спецодяг по мірі забруднення, але не рідше 2 рази на тиждень на зберігати спецодяг окремо від верхнього одягу.

Всі відповіді вірні

Запитання 10

Медичний огляд робітників громадського харчування проводять для

варіанти відповідей

особистого контролю працівника

попередження розповсюджування інфекційних захворювань через їжу.

статистики та контролю захворювань

Запитання 11

На виробництві громадського харчування не дозволяється працювати людині, яка має хвороби:

варіанти відповідей

туберкульоз, дизентерія

гепатит, сифіліс, гонорея

туберкульоз, дизентерія, гепатит, сифіліс, гонорея, шкіряні заразні захворювання /чесотка, лишаї/, а також людині, яка має в сім'ї хворого на ці хвороби до пред’явлення довідки про госпіталізацію і проведення вдома дезінфекції.

шкіряні заразні захворювання /чесотка, лишаї/

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест