Особливості національної кухні. Страви з борошна. Вибір страв для приготування. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи

Додано: 9 жовтня
Предмет: Технології, 7 клас
14 запитань
Запитання 1

Яку страву української національної кухні внесено Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України?

варіанти відповідей

полтавські галушки

борщ

вареники

яворівський пиріг

Запитання 2

Як часто в Україні пекли хліб?

варіанти відповідей

раз на тиждень

раз на місяць

щодня

два рази на місяць

Запитання 3

Які називається страва, подана на зображенні?

варіанти відповідей

млинці, оладки

картопляники, млинчики

деруни, терті пляцки

картопляні оладки, панкейки

Запитання 4

Будз та бриндза - це…

варіанти відповідей

різновиди перших страв

різновиди каш

різновиди овечих сирів

різновиди пирогів

Запитання 5

Який процес приготування страви подано на зображенні?

варіанти відповідей

сушіння сала та м’яса

соління сала та м’яса

смаження сала та м’яса

вудження сала та м’яса

Запитання 6

Які борошняні вироби належать до борошняних гарнірів?

варіанти відповідей

пироги, пиріжки, пампушки

локшина домашня, профітролі, кошики

вареники, галушки, млинці, налисники, оладки

сирники, оладки, деруни

Запитання 7

Як називається порошкоподібний продукт, який отримують у процесі розмелювання насіння хлібних злаків?

варіанти відповідей

борошно

спеції

тісто

крупа

Запитання 8

Для чого перед використанням борошно просіюють крізь сито?

варіанти відповідей

бо так написано у рецепті

Таким чином видаляють грудочки й сторонні домішки, і воно збагачується киснем. Це полегшує замішування тіста та покращує якості борошна

щоб видалити домішки

щоб розбити грудочки

Запитання 9

Як правильно передавати ніж?

тільки у спеціальному чохлі


варіанти відповідей

тільки ручкою до себе

тільки ручкою від себе

як вийде

без відповіді

Запитання 10

Як правильно відкривати кришку у каструлі з гарячою рідиною?

варіанти відповідей

піднімаючи на себе

швидко відкрити на себе

піднімаючи вбік

піднімаючи від себе

Запитання 11

У народній творчості часто можна зустріти вираз «із сиром пироги». Про яку страву йдеться?

варіанти відповідей

пиріжки з сиром

сирники

вареники з сиром

вареники з картоплею

Запитання 12

Хто із українських письменників чи письменниць любив гречані вареники із сиром?

варіанти відповідей

Тарас Шевченко

Іван Франко

Степан Руданський

Леся Українка

Запитання 13

Як розраховується собівартість однієї порції страви?

варіанти відповідей

вартість інгредієнтів поділити на їх кількість

кількість інгредієнтів поділити на кількість порцій

порахувати вартість інгредієнтів для однієї порції

потрібно вартість інгредієнтів поділити на кількість порцій

Запитання 14

Скільки столових приборів має бути на столі?

варіанти відповідей

5 (дві виделки, два ножі і ложка)

якнайбільше, щоб можна було замінити прибори за потреби

4 (дві виделки, ніж і ложка)

відповідно до кількості страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест