Особливості виробничо-торговельної діяльності закладів ресторанного господарства

Додано: 9 вересня
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Система HACCP є: 

варіанти відповідей

Науково-обгрунтованою системою, що дозволяє створити небезпечні чинники.

Безпечна продукція і контроль небезпечних чинників.

Система контролю небезпечних чинників.

Науково-обгрунтованою системою, що дозволяє створити на підприємстві умови для виробництва безпечної продукції шляхом визначення (ідентифікації) і контролю небезпечних чинників.

Запитання 2

Що є метою системи НАССР?

варіанти відповідей

Ідентифікація небезпечних для споживачів чинників, які можуть виникнути на всьому виробничому ланцюжку, і встановлення контролю з метою гарантування безпечності продукту для споживача.

Контроль за процесом виробництва продукції більш високої якості.

Досягнення довгострокового успіху шляхом максимального задоволення потреб споживачів, співробітників та суспільства.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 3

Які переваги впровадження системи НАССР в Україні? 

варіанти відповідей

Відсутність ризиків на підприємстві під час виробництва продукції.

Виробники стають більш конкурентоспроможними, виробляючи продукти кращої якості, працюючи над тим, щоб заслуговувати на довіру споживачів та успішно боротись за їхній попит.

Споживачі отримують впевненість в якості та безпечності українських харчових продуктів, які вони купують в українських супермаркетах, ринках, закладах ресторанного господарства.

Виробники стають більш конкурентоспроможними. Споживачі, отримують впевненість в якості та безпечності харчових продуктів.

Запитання 4

Виробничо-торговельна структура підприємства – це … 

варіанти відповідей

Виробничі площі підприємства з установкою відповідного обладнання

Склад усіх підрозділів з вказівкою зв’язку між ними

Склад усіх виробничих підрозділів, зв’язок між ними та установка відповідного обладнання. 

Склад виробничих площ підприємства. 

Запитання 5

Виробничо-торговельна структура закладу ресторанного господарства залежить від:

варіанти відповідей

Кількості приміщень у підприємстві.

Контингенту, що обслуговується.

Функцій, що виконує підприємство.

Потужності підприємства.

Запитання 6

Вкажіть особливості виробничо-торговельної діяльності закладів ресторанного господарства 

варіанти відповідей

Наявність виробництва продукції.

Наявність реалізації продукції

Наявність виробництва і реалізації продукції

Наявність виробництва, реалізації продукції, організації споживання

Запитання 7

Укажіть вузькоспеціалізований заклад, де виготов­ляються національні страви, закуски, напої, хлібобулочні вироби

варіанти відповідей

Котлетна.

Шашлична.

Галушкова, пампушкова.

Коктейль-хол.

Запитання 8

Укажіть заклад ресторанного господарства, що виробляє кулінарну продукцію з переробленої сировини індуст­ріальними методами

варіанти відповідей

Їдальня

Бар.

Вагон-ресторан

Буфет.

Запитання 9

Укажіть спільну функцію в роботі закладів ресто­ранного господарства та підприємств харчової промисло­вості.

варіанти відповідей

Реалізація продукції.

Виробництво харчової продукції.

Модернізація продукції

Організація споживання продукції

Запитання 10

Яке призначення снек-барів?

варіанти відповідей

Для приготування та реалізації змішаних напоїв.

Для реалізації пива, холодних та гарячих закусок, бу­тербродів, соків, фруктових та мінеральних вод

 Для швидкого обслуговування біля стійки з обмеженим асортиментом кулінарних виробів (січених або натуральних біф­штексів, лангетів, страв з птиці та дичини).

Для приготування та реалізації м’яса, птиці, риби на вертелі (гриль-апаратах) з постійним та обмеженим асорти­ментом

Запитання 11

Основними принципами організації виробництва є:

варіанти відповідей

Циклічність, ритмічність, сумісництво професій

Циклічність, паралельність, потоковість, ритмічність

Потоковість, ритмічність, сумісництво професій

Пропорційність, паралельність, потоковість, ритмічність, сумісництво професій

Запитання 12

Важливе місце в раціональній організації виробництва відіграють …

варіанти відповідей

Технологічні картки, схеми, картки організації праці.

Стандарти, схеми, картки організації праці

Технічні умови, галузеві стандарти, картки організації праці

Технологічні картки, стандарти, технічні умови

Запитання 13

До закладів, що поєднують функцію виробництва і обслуговування та працюють на сировині, відносять ...

варіанти відповідей

Їдальні, ресторани, закусочні

Їдальні

Їдальні, ресторани

Ресторани, закусочні

Запитання 14

До закладів, що працюють на напівфабрикатах і готовій продукції, відносять … 

варіанти відповідей

Їдальні-доготівельні, вагони-ресторани, заклади швидкого обслуговування, що мають доготівельні цехи

Ресторани, вагони-буфети, заклади швидкого обслуговування

Їдальні-роздаточні, ресторани, заклади швидкого обслуговування, що мають доготівельні цехи

Кафе, ресторани, вагони-буфети, заклади швидкого обслуговування

Запитання 15

Розрізняють основні групи приміщень

варіанти відповідей

Складська група, виробнича група, торгівельна група, адміністративно-побутова група, група технічних приміщень

Складська група, виробнича група, торгівельна група, адміністративно-побутова група

Виробнича група, адміністративно-побутова група, група технічних приміщень

Виробнича група, торгівельна група, група технічних приміщень

Запитання 16

Складська група приміщень призначена …

варіанти відповідей

Для переробки продуктів, сировини (напівфабрикатів) і випуску готової продукції

Для короткочасного зберігання сировини і продуктів в охолоджуваних камерах і неохолоджуваних коморах з відповідними режимами зберігання

Для реалізації готової продукції та організації її споживання

Для короткочасного зберігання сировини та її реалізації

Запитання 17

Виробнича група приміщень призначена …

варіанти відповідей

Для переробки продуктів, сировини (напівфабрикатів) і випуску готової продукції

Для короткочасного зберігання сировини і продуктів в охолоджуваних камерах і неохолоджуваних коморах з відповідними режимами зберігання

Для реалізації готової продукції та організації її споживання

Для короткочасного зберігання сировини та її реалізації

Запитання 18

Торгівельна група приміщень призначена …

варіанти відповідей

Для переробки продуктів, сировини (напівфабрикатів) і випуску готової продукції.

Для короткочасного зберігання сировини і продуктів в охолоджуваних камерах і неохолоджуваних коморах з відповідними режимами зберігання

Для реалізації готової продукції та організації її споживання

Для створення нормальних умов праці і відпочинку працівників підприємства

Запитання 19

Основними напрямами розвитку сучасних технологій у закладах ресторанного господарства є …

варіанти відповідей

Створення ресторанів по типу Free Floor; відкриття фуд-кортів; створення концептуальних підприємств ресторанного господарства; розширення мережі віртуальних ресторанів, що забезпечують замовлення по мережі Інтернет та доставку споживачеві; приготування страв у присутності відвідувачів; організація обслуговування за системою кейтеринг

Розширення мережі віртуальних ресторанів, що забезпечують замовлення по мережі Інтернет та доставку споживачеві

Відкриття фуд-кортів; приготування страв у присутності відвідувачів; організація обслуговування за системою кейтеринг.

Створення ресторанів по типу Free Floor; відкриття фуд-кортів

Запитання 20

Страва – це …

варіанти відповідей

Продукція, яка була повністю вироблена або піддана достатній переробці чи обробці підприємством з використанням власного чи орендованого майна

Сукупність страв, кулінарних виробів та кулінарних напівфабрикатів

Харчовий продукт, кулінарно оброблений, але не доведений до кулінарної готовності, який використовується для подальшого виготовлення кулінарних виробів

Поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порційні, оформлені і готові до споживання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест