Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки

Додано: 15 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 183 рази
16 запитань
Запитання 1

Чим цінні овочі?

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи

жири, мінеральні речовин

вуглеводи, вітаміни

Запитання 2

Прості форми нарізання овочів - це:

варіанти відповідей

брусочки, соломка, кубики

брусочки, грушки, зірочки

соломка, кульки, брусочки

Запитання 3

Відходи картоплі використовують у виробництві

варіанти відповідей

жирів

крохмалю

клею

Запитання 4

На які групи поділяються овочі?

варіанти відповідей

вегетативні та гарбузові

вегетативні та плодові

бульбоплоди та плодові

Запитання 5

Для чого білоголову капусту кладуть у підсолену воду?

варіанти відповідей

для видалення гусені

для видалення гнилого листя

для соління

Запитання 6

Форма нарізання овочів впливає:

варіанти відповідей

на смак страви


овочі одночасно доходять до готовност

на колір та запах страви

Запитання 7

Для приготування напівфабрикату "Голубці" білоголову капусту


варіанти відповідей

тушкують

відварюють

смажать

Запитання 8

Сушені овочі перед використанням

варіанти відповідей

відварюють

заморожують

замочують

Запитання 9

При кулінарній обробці овочів більше відходів 

варіанти відповідей

восени

навесні

взимку

Запитання 10

 Які овочі належать до гарбузових?

варіанти відповідей

картопля, кабачки, огірки


дині, кабачки, огірки

томати, огірки, броколі

Запитання 11

Для чого сульфітують картоплю?

варіанти відповідей

щоб не чорніла

щоб не проростала

щоб швидше розварювалась

Запитання 12

12. Картоплю, буряки та моркву можна обробляти:

варіанти відповідей

вручну та на картоплечистці 

на картоплечистці та у посудомийній машині

вручну та на м′ясоркбці

Запитання 13

 До бобових належать

варіанти відповідей

боби, горох, квасоля 

топінамбур, горох, соя


квасоля, огірки, морква

Запитання 14

Які овочі належать до томатних?

варіанти відповідей

перець солодкий, томати, баклажани

перець гіркий, редиска, каруста

помідори, огірки, петрушка

Запитання 15

Щоб запобігти потемнінню артишок:

варіанти відповідей

Опускають у воду з сіллю

натирають лимоном

охолоджують

Запитання 16

Для видалення шкірочки у томатів

варіанти відповідей

очищують спеціальним ножем

роблять надріз зверху, охолоджують протягом 5 хвилин та ошпарюють протягом 1-2 хв

роблять хрестоподібний надріз зверху,ошпарюють протяг 1-2 хвилин та обшпарюють холодною водою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест