ОЗ. 8 клас. Ризики і небезпеки воєнного часу. Безпека та здоров'я людини

Додано: 2 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
11 запитань
Запитання 1

Який сигнал сповіщення почує населення в разі небезпеки?

варіанти відповідей

Не виходить з домівок!

Негайно покинути територію!

 Увага всім!

Запитання 2

При повітряній небезпеці необхідно завжди памятати

варіанти відповідей

що потрібно сходити в магазин

подивитися у вікно

поїсти

 взяти документи

 вимкнути джерело живлення

потрібно перейти до безпечного місця

Запитання 3

Який основний шлях передавання ботулізму?

варіанти відповідей

контактний

харчовий

статевий

повітряно-крапельний

Запитання 4

Які найбезпечніші поверхи у багатоповерхівках?

варіанти відповідей

Верхні поверхи

Нижні поверхи

З 3-7 поверхи

Запитання 5

Які відповіді належать до хвороб, спричинених порушенням харчування

варіанти відповідей

анорексія

ожиріння, патологічне переїдання

гастрит і виразка шлунка

холера

СНІД

цукровий діабет

Запитання 6

В якій відповіді правильно перераховані усі речовини, необхідні для росту, розвитку й підтримання життєдіяльності організму, що ми отримуємо з їжею

варіанти відповідей

вітаміни, мінеральні солі, вода

жири, білки, вітаміни, вуглеводи, мінеральні солі

жири, білки, вітаміни, вуглеводи, мінеральні солі, вода

жири, білки, вуглеводи

Запитання 7

Укажіть загальні симптоми харчових отруєнь

варіанти відповідей

стан слабкості, блідість

запаморочення, марення

діарея

нудота, блювання

прискорене серцебиття (тахікардія)

втрата свідомості

судоми

кашель, сльози з очей

Запитання 8

Екстрена валіза - це

варіанти відповідей

рюкзак з багатьма речами

валіза з необхідними харчовими продуктами та аптечкою

узагальнена назва базового набору речей, які можуть знадобиться за будь-якої екстреної ситуації

валіза з теплим одягом і документами

Запитання 9

9. Оберіть серед перерахованих варіантів отруєнь ті, що спричинені мікроорганізмами та їх токсинами

варіанти відповідей

отруєння оцтом

отруєння сирою водою

отруєння димом, чадним газом

отруєння їжею

вживання неякісної, зіпсованої, неправильно приготованої консервації

отруєння алкогольне

Запитання 10

Установіть відповідність між описом харчових продуктів та рівнем, який вони займають у піраміді здорового харчування.

варіанти відповідей

групи продуктів, які мусять становити найбільшу частину вашого раціону, — цілозерновий та злакові

верхній рівень - становить мʼясо та мʼясопродукти, рибу, яйця, молочні продукти тощо, тобто ті, що містять білки. Їх потрібно споживати мало.

другий рівень піраміди - містить овочі та фрукти; є основним джерелом вітамінів і клітковини для організму

верхній рівень - складають жири та солодощі. Їх потрібно споживати мало.

Запитання 11

Встановіть правильні твердження

варіанти відповідей

Системи, що використовують дані та аналітику для індивідуалізації тренувань та підходів для кожного користувача з використанням штучного інтелекту - це програми контролю харчування

здатність швидко змінювати напрямок і тримати тіло під контролем - це координація рухів

до традиційних оздоровчих систем можна віднести ушу, йогу, цигун

Застосунки, що можуть містити готові програми збалансованого забезпечення потреб організму в поживних речовинах - це програми контролю харчування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест