Оздоровче харчування

Додано: 27 квітня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 707 разів
12 запитань
Запитання 1

Відзначте спільні складові всіх оздоровчих систем:


варіанти відповідей

Правильний режим праці та відпочинку. 

Щоденна рухова активність.

Купання зимою в ополонці.

Голодування.

Загартовування.

Релаксація.

Запитання 2

Спільною складовою всіх оздоровчих систем харчування є:


варіанти відповідей

Обов’язкове споживання яблук. 

Відповідність енергетичної цінності їжі енергетичним витратам організму. 

Вживання тільки рослинної їжі.

Вживання переважно тваринної їжі.

Запитання 3

Позначте раціональне співвідношення білків, жирів, вуглеводів у їжі:

варіанти відповідей

4 частини білків : 4 частини жирів : 1 частина вуглеводів

1 частина білків : 1 частина жирів : 4 частини вуглеводів

4 частини білків : 1 частина жирів : 4 частини вуглеводів

Запитання 4

Позначте хвороби, які спричиняє неправильне харчування:

варіанти відповідей

Цукровий діабет.

Грип.

Ожиріння.

СНІД.

Виразка шлунку.

Запитання 5

Позначте продукти з найменшою поживною цінністю:

варіанти відповідей

Хліб.

Мед.

Вершкове масло.

Картопляні чипси.

Гречана крупа.

Штучний газований напій.

Запитання 6

Позначте продукти, вміст яких найбільше відповідає нормам раціонального харчування:


варіанти відповідей

Чіпси.

Молоко.

Сир.

Кетчуп.

Натуральний сік.

Гамбургери.


Риба

Запитання 7

З метою запобігання гострим інфекційним захворюванням органів травлення потрібно:

варіанти відповідей

Дотримуватися дієти.

Виконувати правила кулінарної обробки продуктів.

Мити руки.

Дотримуватися правил зберігання продуктів.

Запитання 8

Позначте те, що може спричинити харчове отруєння:

варіанти відповідей

Мухи.

Термічна обробка продуктів.

Брудні руки.

Охолодження продуктів.

Продукти, куплені на стихійних ринках.

Хвороботворні мікроорганізми.

Запитання 9

Виберіть правильне твердження.

варіанти відповідей

Для того, щоб схуднути, обов’язково треба скороти­ти до мінімуму споживання калорій.

Відчуття голоду не відрізняється від апетиту.

Фізичне здоров’я не можливе без повноцінного харчування.

Знежирені продукти не завжди низькокалорійні.

Запитання 10

Виберіть із переліку отруйні рослини:

варіанти відповідей

Кульбаба.

Беладона.

Конвалія.

Кропива.

Дурман звичайний.

Чисто­тіл.

Запитання 11

Позначте елементи, які необхідно використовувати в індивідуальній оздоровчій системі:

варіанти відповідей

Перебувати на свіжому повітрі.

Правильно підбирати продукти харчування.

Дотримуватися низькокалорійної дієти.

Не допускати конфліктних ситуацій.

Вживати тільки рослинну їжу.

Дотримуватися режиму навчання, праці та відпочинку.

Боротися зі шкідливими звичками.

Постійно підтримувати гарний настрій.

Запитання 12

Яке правило не входить до алгоритму дій при отруєнні:

варіанти відповідей

Викликати "швидку допомогу".

Промити шлунок.

Напоїти великою кількістю рідини.

Зігріти хворого.

Дати хворому поїсти.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест