Оздоровче харчування

Додано: 16 вересня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 150 разів
15 запитань
Запитання 1

Харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки. це...

варіанти відповідей

сировина

напівфабрикати

кулінарний виріб

страва

Запитання 2

Найбільше води міститься в ...

варіанти відповідей
Запитання 3

Для утворення гемоглобіну крові необхідний мікроелемент ...

варіанти відповідей

фосфор

калій

залізо

магній

Запитання 4

Лактоза це ...

варіанти відповідей

буряковий цукор

молочний цукор

солодовий цукор

фруктовий цукор

Запитання 5

Вуглевод, що не розчиняється у холодній воді, а з гарячою утворює клейстер, це ...

варіанти відповідей

крохмаль

глікоген

інулін

галактоза

Запитання 6

Добова потреба людини в вуглеводах становить ...

варіанти відповідей

100 г

400-500 г

150-200 г

20 г

Запитання 7

Амінокислоти, які організм людини не може синтезувати і повинен отримувати з білками їжі, називають ...

варіанти відповідей

повноцінними

незамінними

насиченими

протеїнами

Запитання 8

Добова потреба людини в жирах становить ...

варіанти відповідей

400-500 г

20-25 г

80-100 г

Запитання 9

Гіпервітаміноз це - ...

варіанти відповідей

захворювання, що спричинює відсутність вітамінів в їжі

захворювання, що спричинює недостатнє споживання вітамінів

захворювання, що спричинює надлишкове споживання жиророзчинних вітамінів

Запитання 10

До рахіту призводить недостатнє споживання вітаміну ...

варіанти відповідей

А

В

С

Д

Запитання 11

Органічні речовини білкової природи, які виконують роль каталізаторів біохімічних процесів, це ...

варіанти відповідей

вітаміни

ферменти

органічні кислоти

глікозиди

Запитання 12

Речовини, що мають бактерицидні властивості, це ...

варіанти відповідей

ефірні олії

ферменти

вітаміни

фітонциди

Запитання 13

За допомогою органу зору можна визначити такі показники якості:

варіанти відповідей

смак, колір, консистенція

зовнішній вигляд, смак, запах

зовнішній вигляд, колір

Запитання 14

Пастеризація це ...

варіанти відповідей

знезаражування харчових продуктів нагріванням до температури, що не сягає 100 град

консервування з використанням низьких температур

знищення мікроорганізмів у харчових продуктах під час нагрівання вище 100 град

консервування з використанням антисептиків

Запитання 15

Способи консервування з застосуванням низьких температур. це ...

варіанти відповідей

заморожування

пастеризація

квашення

охолодження

маринування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест