Ознайомлення із закладом ресторанного гоподарства

Додано: 27 листопада 2023
Предмет:
11 запитань
Запитання 1

Заклад ресторанного господарства - це

варіанти відповідей

виробничо-торгова одиниця, яка забезпечує населення харчуванням;

виробничо-торгова одиниця, яка виконує функції забезпечення населення харчуванням та організовує дозвілля

виробничо-торгова одиниця, яка організовує цікаве дозвілля

Запитання 2

Сировина - це:

варіанти відповідей

продукти харчування, які надходять у заклади ресторанного господарства;

продукти харчування, які надходять у заклади ресторанного господарства і призначені для обробки, виробництва напівфабрикатів та приготування кулінарної продукції

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки.

Запитання 3

Страва -це:

варіанти відповідей

продукти харчування, які надходять у заклади ресторанного господарства;

продукти. які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки;

поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені, і готові до споживання.

Запитання 4

Напівфабрикати -це:

варіанти відповідей

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки, але ще не доведені до готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки та придатні для споживання

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки.

Запитання 5

Який цех відноситься до заготівельного?

варіанти відповідей

мясо-рибний;

холодний;

гарячий;

кондитерський

Запитання 6

Назвіть доготівельний цех:

варіанти відповідей

гарячий;

рибний;

овочевий;

холодний.

Запитання 7

Дайте визначення закладу ресторанного господарства « ресторан»:

варіанти відповідей

це загальнодоступне підприємство, яке відрізняється від інших зрг ширшим асортиментом страв складного приготування, кращим інтер’єром, освітленням, сервіруванням столів і високим рівнем обслуговування відвідувачів.


це заклад ресторанного господарства при виробничих підприємствах, установах, навчальних закладах або загальнодоступний, призначений для приготування і реалізації страв масового попиту


заклад, який реалізує гарячі і холодні напої, кисло-молочні продукти, хлібобулочні і борошняні кондитерські вироби, страви нескладного приготування в обмеженій кількості


це заклад, обладнаний буфетною стійкою, який реалізує обмежений асортимент готових страв, напоїв, борошняних кондитерських виробів, покупних товарів


Запитання 8

Для чого призначений овочевий цех?

варіанти відповідей

для первинної обробки овочів, риби, птиці;


для первинної обробки овочів;

для первинної обробки овочів і приготування напівфабрикатів для доготівельних цехів.

Запитання 9

Які ви знаєте спеціалізовані цехи?

варіанти відповідей

рибний;

кондитерський;

мясний;

овочевий.

Запитання 10

Які приміщення відносять до складських?

варіанти відповідей

сервізна

мийна столового посуду;

гардероб;

холодильні камери.

Запитання 11

Для чого призначений м'ясний цех?


варіанти відповідей

для первинної обробки м'яса, птиці і приготування напівфабрикатів;

для первинної обробки м'яса і приготування напівфабрикатів;

для первинної обробки м'яса, риби, птиці і приготування напівфабрикатів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест