Пароконвекційні шафи

Додано: 5 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 468 разів
15 запитань
Запитання 1

Пароконвекційні шафи призначені для оброблення харчових продуктів у режимах:

варіанти відповідей

"конвекція", "пароконвекція", "смаження".

"пара", "конвекція", "пароконвекція"

"пара", "конвекція", "варіння"

Запитання 2

У шафах бойлерного типу пара утворюється

варіанти відповідей

в спеціально вбудованому відсіку, де розміщено окремі ТЕНи

в спеціально вбудованому відсіку, де немає ТЕНів

безпосередньо в камері

Запитання 3

У шафах бойлерного типу ...

варіанти відповідей

пара може надходити в камеру при температурі 70 С

пара утворюється при температурі не нижче 100 С

пара зовсім не утворюється

Запитання 4

У режимі "пара" пароконвектомат повинен:

варіанти відповідей

відварювати, розігрівати, пастерізувати, розмочувати, готувати до вакуумного упакування, тобто доводити до готовності продукти парою без утворення підсмаженої шкірочки

смажити з утворенням скоринки, випікати, запікати, смажити на грилі, готувати при низьких температурах (до 100 С), тобто обробляти продукти циркулюючим повітрям

смажити зі зволоженням, розігрівати, випікати зі зволоженням, глазурувати , відварювати, тобто доводити продукти до готовності циркулюючми повітрям зі зволоженням

Запитання 5

Режим "приготування при низьких температурах" дозволяє

варіанти відповідей

готувати дієтичні страви з максимальним збереженням всіх поживних речовин при температурах 30...90 С

готувати страви при температурах 130...135 С

готувати страви при температурах 30...99 С

Запитання 6

Пароконвекційні шафи бувають

варіанти відповідей

секційного та інжекторного типів

бойлерного та секційного типів

бойлерного та інжекторного типів

Запитання 7

У шафах інжекторного типу:

варіанти відповідей

пара може надходити в камеру при температурі 70 С

пара утворюється при температурі не нижче 100 С

пара зовсім не утворюється

Запитання 8

У режимі "комбинація пари й гарячого повітря" або "пароконвекція"пароконвектомат повинен:

варіанти відповідей

відварювати, розігрівати, пастеризувати, розмочувати, готувати для вакуумного упакування, тобто доводити до готовности продукти парою без утворення підсмаженої шкірочки

смажити з утворення м скоринки, випікати, запікати, смажити на грилі, готувати при низьких температурах (до 100 С), тобто обробляти продукти циркулюючим повітрям

смажити зі зволоженням , розігрівати, випікати зі зволоженням, глазурувати, відварювати, тобто доводити продукти до готовности циркулюючим повітрям зі зволоженням

Запитання 9

Режим "форсоване тушкування" дозволяє

варіанти відповідей

 готувати дієтичні страви з максимальним збереженням всіх поживних речовин при температурах 30...90 С

готувати страви при температурах 130...135 С

 готувати страви при температурах 30...99 С

Запитання 10

У режимі "автоматика стрижневої температурі":

варіанти відповідей

здійснюється приготування їжі без високоточного дотримання температурних режимів за допомогою спеціального щупа з датчиком

здійснюється приготування їжі з високоточним дотриманням температурних режимів за допомогою спеціального щупа з датчиком

здійснюється приготування їжі з високоточним дотриманням температурних режимів без допомоги спеціального щупа з датчиком

Запитання 11

Втрати продуктів під час теплового оброблення в пароконвекційних шафах

варіанти відповідей

на 15-30% менші, ніж під час звичайного оброблення в жарових шафах

на 15-30% більші, ніж під час звичайного оброблення в жарових шафах

на 45-50% менші, ніж під час звичайного оброблення в жарових шафах

Запитання 12

У шафах інжекторного типу пара утворюється




 

варіанти відповідей

 в спеціально вбудованому відсіку, де немає ТЕНів

 в спеціально вбудованому відсіку, де розміщено окремі ТЕНи

безпосередньо в камері

Запитання 13

У режимі "гаряче повітря" або "конвекція"пароконвектомат повинен:


 


 

варіанти відповідей

відварювати, розігрівати, пастеризувати, розмочувати, готувати для вакуумного упакування, тобто доводити до готовности продукти парою без утворення підсмаженої шкірочки

 смажити з утворення м скоринки, випікати, запікати, смажити на грилі, готувати при низьких температурах (до 100 С), тобто обробляти продукти циркулюючим повітрям

смажити зі зволоженням , розігрівати, випікати зі зволоженням, глазурувати, відварювати, тобто доводити продукти до готовности циркулюючим повітрям зі зволоженням

Запитання 14

Режим "зберігаюче тушкування" дозволяє


варіанти відповідей

 готувати дієтичні страви з максимальним збереженням всіх поживних речовин при температурах 30...90 С

 готувати страви при температурах 130...135 С

 готувати страви при температурах 30...99 С

Запитання 15

Режим "регенераціія" використовується

варіанти відповідей

для звичайного розігріву завчасно приготованих страв

для розігріву тарілок з порційними стравами

як для звичайного розігріву завчасно приготованих страв, так і для розігріву тарілок з порційними стравами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест