М.Б.№7 Патогенні м.о.

Додано: 21 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 78 разів
24 запитання
Запитання 1

Здатність приживатися у макроорганізмі і викликати його захворювання:

варіанти відповідей

токсиноутворення

резистентність


патогенність

імунітет

Запитання 2

Непатогенні мікроорганізми, які здатні викликати харчові захворювання:

варіанти відповідей

антитіла

зоонози

потенційно-патогенні

сапрофіти

Запитання 3

Інфекційні захворювання, якими хворіють люди та тварини:


варіанти відповідей

зоонози

антропонози

кишкові інфекції

харчові отруєння

Запитання 4

Вакцинами та імунними сироватками створюється:

варіанти відповідей

вроджений імунітет

набутий природний імунітет

спадковий імунітет

набутий штучний імунітет

Запитання 5

Інфекційні захворювання, при яких харчовий продукт є лише передавачем патогенів:

варіанти відповідей

харчові інфекції

токсикоінфекції

мікотоксикози

міксти

Запитання 6

Зоонози, викликані вірусами:

варіанти відповідей

туляремія

туберкульоз

бруцельоз

ящур

Запитання 7

Отримав назву від латинського слова - ковбаса:

варіанти відповідей

сальмонельоз

мікотоксикоз

ботулізм

стафілокок

Запитання 8

Отримав назву від латинського слова - корова:

варіанти відповідей

ботулізм

вакцина

сироватка

сальмонельоз

Запитання 9

Його вміст у продуктах є показником процесів гниття:

варіанти відповідей

стафілокок

протей

стрептокок

ботулінус

Запитання 10

Заборона виробництва у літній період кондитерських виробів із заварним кремом пов'язана з розвитком:

варіанти відповідей

сальмонельоза

бруцельоза

стафілокока

стрептокока

Запитання 11

Прихована інфекція,зовнішньо не виявляється,але м.о. розмножуються і виділяються в навколишнє середовище:

варіанти відповідей

імунітет

бактеріоносійство

вірулентність

агресивність

Запитання 12

Нечутливість організму до чужорідних агентів: 

варіанти відповідей

імунітет

бактеріоносійство

патогенність

вірулентність

Запитання 13

При харчуванні створюють органічні сполуки:

варіанти відповідей

сапрофіти

аутотрофи

гетеротрофи

паразити

Запитання 14

Видова ознака:

варіанти відповідей

патогенність

вірулентність

токсичність

агресивність

Запитання 15

Індивідуальна ознака:

варіанти відповідей

патогенність

вірулентність

агресивність

токсичність

Запитання 16

Здатність патогенного мікроба виробляти й виділяти отруйні речовини:

варіанти відповідей

токсичність

агресивність

вірулентність

імунітет

Запитання 17

Не є захисним фактором організму проти інфекцій:

варіанти відповідей

вірулентність

неспецифічна резистентність

видовий імунітет

набутий імунітет

Запитання 18

Імунітет, що формується в організмах як специфічний захист проти одного певного агента після захворювання:

варіанти відповідей

набутий

видовий

спадковий

еволюційний

Запитання 19

Імунітет, який формується після захворювань:

варіанти відповідей

природний активний

природний пасивний

штучний активний

штучний пасивний

Запитання 20

Імунітет, який утворюється після введення патогена з низькою вірулентністю:

варіанти відповідей

штучний активний

штучний пасивний

природний активний

природний пасивний

Запитання 21

Захисний бар'єр шкіри людини відноситься до:

варіанти відповідей

природного імунітету

спадкового імунітету

набутого імунітету

неспецифічної резистентності

Запитання 22

Захворювання, які відносять до харчових отруєнь:

варіанти відповідей

харчові інфекції

туляремія

ящур

токсикоінфекції

Запитання 23

Харчова інфекція, джерелом якої є гризуни:

варіанти відповідей

туляремія

ящур

бруцельоз

туберкульоз

Запитання 24

Найчастіше ця інфекція потрапляє до організму людини при вживанні зараженого молока:

варіанти відповідей

бруцельоз

сибірка

туляремія

ящур

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест