Здатність приживатися у макроорганізмі і викликати його захворювання:
Непатогенні мікроорганізми, які здатні викликати харчові захворювання:
Інфекційні захворювання, якими хворіють люди та тварини:
Вакцинами та імунними сироватками створюється:
Інфекційні захворювання, при яких харчовий продукт є лише передавачем патогенів:
Зоонози, викликані вірусами:
Отримав назву від латинського слова - ковбаса:
Отримав назву від латинського слова - корова:
Його вміст у продуктах є показником процесів гниття:
Заборона виробництва у літній період кондитерських виробів із заварним кремом пов'язана з розвитком:
Прихована інфекція,зовнішньо не виявляється,але м.о. розмножуються і виділяються в навколишнє середовище:
Нечутливість організму до чужорідних агентів:
При харчуванні створюють органічні сполуки:
Видова ознака:
Індивідуальна ознака:
Здатність патогенного мікроба виробляти й виділяти отруйні речовини:
Не є захисним фактором організму проти інфекцій:
Імунітет, що формується в організмах як специфічний захист проти одного певного агента після захворювання:
Імунітет, який формується після захворювань:
Імунітет, який утворюється після введення патогена з низькою вірулентністю:
Захисний бар'єр шкіри людини відноситься до:
Захворювання, які відносять до харчових отруєнь:
Харчова інфекція, джерелом якої є гризуни:
Найчастіше ця інфекція потрапляє до організму людини при вживанні зараженого молока:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома