Патогенні мікроорганізми

Додано: 20 листопада 2023
Предмет:
18 запитань
Запитання 1

Що або хто є джерелом інфекції?

варіанти відповідей

хворі люди

інфікована їжа

мухи

бактеріоносії

Запитання 2

Який механізм передачі збудника властивий кишковим інфекціям?

варіанти відповідей

крапельний

трансмісивний

фекально-оральний

контактний

Запитання 3

Які інфекції належать до антропонозів?

варіанти відповідей

Холера

сибірка

дизентерія

бруцельоз

Запитання 4

Які інфекції належать до зоонозів?

варіанти відповідей

туберкульоз

черевний тиф

сибірка

холера

Запитання 5

Яку роль відіграють мухи в інфекційному процесі?

варіанти відповідей

збудників інфекції

джерел інфекції

переносників інфекції

бактеріоносіїв

Запитання 6

Яким чином людина набуває активного штучного імунітету?

варіанти відповідей

через інфекційне захворювання

через щеплення вакциною

через спадкоємність

через щеплення сироваткою

Запитання 7

Виберіть профілактичні заходи спрямовані на джерело інфекції.

варіанти відповідей

медичний профілактичний огляд

щеплення

дезінфекція приміщень

ізоляція хворого

Запитання 8

Хвороби, що виникають через вживання їжі, що містить велику кількість живих мікробів, належать до:

варіанти відповідей

інтоксикацій

токсикоінфекцій

кишкових інфекцій

Запитання 9

Який збудник має здатність утворювати сильнодіючий нейротоксин?

варіанти відповідей

холерний вібріон

черевнотифозна паличка

паличка ботулінуса

паличка сибірки

Запитання 10

Анаеробних умов існування потребує збудник:

варіанти відповідей

холери

сальмонельозу

туберкульозу

ботулізму

Запитання 11

Збудником якого захворювання є мікобактерії?

варіанти відповідей

сибірки

дизентерії

туберкульозу

холери

бруцельозу

Запитання 12

Головним джерелом збудників стафілококових токсинів є:

варіанти відповідей

людина

тварина

їжа

рослини

Запитання 13

Яку назву має термін перебігу інфекції від моменту зараження до появи перших ознак захворювання?

варіанти відповідей

період формування бактеріоносія

інкубаційний період

період розпалу хвороби

період одужання

Запитання 14

Яку хворобу називають хворобою "брудних рук"?

варіанти відповідей

холеру

сибірку

дизентерію

туберкульоз

Запитання 15

Найсприятливішим середовищем для розмноження стафілококу є:

варіанти відповідей

кондитерські вироби із заварним кремом

яйця качок

м`ясо птиці

кисломолочні продукти

Запитання 16

Виберіть з переліку характеристики екзотоксинів:

варіанти відповідей

не мають специфічності

дуже токсичні

звільняються у навколишнє середовище прижиттєво

міцно пов`язані з клітиною мікроба

Запитання 17

Здатність викликати певне захворювання з характерними ознаками і особливостями перебігу - це:

варіанти відповідей

патогенність

вірулентність

токсичність

специфічність

Запитання 18

Які продукти можуть бути джерелом ботулізму?

варіанти відповідей

молочні продукти

яйця

м`ясні консерви домашнього приготування

в`ялена риба

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест