Перевірочна тестова робота за темою "Травна система. Процеси метаболізму"

19 запитань
Запитання 1

Як називається процес, коли пережована харчова грудка за допомого. язика проштовхується доглотки?

варіанти відповідей

дихання

ковтання

жування

виведення

Запитання 2

Розширений відділ травного каналу, що розташовано у лівій частині черевної порожнини під діафрагмою, називається:

варіанти відповідей

стравохід

печінка

підшлункова залоза

шлунок

Запитання 3

Травна система складається з:

варіанти відповідей

травного каналу

скелетних м'язів

спиномозкового каналу

легень

травних залоз

Запитання 4

Фізиологічний процес транспортування поживних речовин з порожнини шлунково - кишкового тракту в кров та лімфу, з якими вони транспортуються до різних частин організму, називається:

варіанти відповідей

травлення

всмоктування

дихання

виділення

Запитання 5

Біологічно активні речовини білкової природи, здатні впливати на швидкість перебігу хімічних реацій, називається:

варіанти відповідей

вітаміни

мікроелементи

ферменти

макроелементи

Запитання 6

Кількість молочних зубів

варіанти відповідей

20

12

28

32

Запитання 7

Вкажіть правильно всі наявні у людини слинні залози.

варіанти відповідей

підщелепні

приносові

привушні

піднебінні

під'язикові

задні

Запитання 8

Травний фермент амілаза частково розщеплює:

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

жири

мікроелементи

Запитання 9

Речовина, що покриває корінь зуба, називається:

варіанти відповідей

розчин

дентин

емаль

цемент

Запитання 10

Вкажіть функції печінки.

варіанти відповідей

рухова

секреторна

перегонна

захисна

обмінна

детоксикаційна

Запитання 11

Позначте всі твердження, що відносяться до анаболізму

варіанти відповідей

дисиміляція

асиміляція

утворення складних сполук з простих

катаболізм

Запитання 12

Енергетична цінність продукту показує:

варіанти відповідей

скільки не треба їсти

скільки білків у продукті

скільки вуглеводів у продукті

скільки жирів у продукті

скільки енергії отримає людина, споживши певну кількість цього продукту

Запитання 13

Джерелом білків можуть виступати такі продукти (позначте всі вірні варіанти):

варіанти відповідей

паста

м'ясо

квасоля

буряк

кисломолочний сир

авокадо

житній хліб

яйця птахів

Запитання 14

Запалення дванадцятипалої кишки називається:

варіанти відповідей

гастрит

апендицит

дуоденіт

панкреатит

Запитання 15

Співвідношення вуглеводів до жирів і білків становить

варіанти відповідей

1:2:2

1:1:4

4:1:1

1:4:1

Запитання 16

Стан організму, за якого у ньому не вистачає якогось окремого вітаміну для нормального його функціонування, називається:

варіанти відповідей

авітаміноз

гіпервітаміноз

гіповітаміноз

недовітаміноз

Запитання 17

Яка функція зубів у людини?

варіанти відповідей

хімічне розщеплення їжі

 фізична обробка їжі

визначення смакових якостей їжі

переміщення харчових грудочок

Запитання 18

Називаю травний фермент шлункового соку, що забезпечує розщеплення білків

варіанти відповідей

амілаза

пепсин

Запитання 19

Яка основна функція тонкої кишки?

варіанти відповідей

 фізична обробка їжі

остаточне хімічне розщеплення їжі та всмоктування

переміщення їжі

видалення неперетравлених решток

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест