Перші страви

Додано: 7 грудня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 218 разів
7 запитань
Запитання 1

Перші страви української кухні поділяють на :

варіанти відповідей

Заправні

Пюреобразні

Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Заправні

Холодні

Пюреобразні

Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Запитання 2

За характером рідкої основи перші страви поділяють на:

варіанти відповідей

Перші страви на бульйонах і відварах

На хлібному квасі, сироватці, кислому молоці, охолодженому овочевому відварі, охолоджених та проціджених бульйонах, відварах із житніх сухарів

На молоці

 На фруктових і ягідних відварах

 На воді

Всі варіанти правильні

Запитання 3

 За температурою подавання перші страви поділяють на

варіанти відповідей

Гарячі

Холодні

Прохолодні

Теплі

Запитання 4

Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається

варіанти відповідей

 огірковий суп

борщ

розсольник

капусняк

Запитання 5

Різновид супу, в якому як рідку основу використовують молоко, має назву

варіанти відповідей

молочна перша страва

заправна перша страва

солянка

Запитання 6

В яких супах, як правило, продукти не проходять теплову обробку

варіанти відповідей

холодних

гарячих

Запитання 7

Основним продуктом цієї першої страви є капуста

варіанти відповідей

розсольник

капусняк

солянка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест