підсумкова атестація з предмету "Санітарія та гігієна"

Додано: 10 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 188 разів
13 запитань
Запитання 1

Що таке бактерія?


варіанти відповідей

живі істоти малих розмірів

заразні захворювання.

віруси

Запитання 2

Види харчового отруєння:

   

варіанти відповідей

в їжі існують мікроби заразних хвороб, після яких людина хворіє дуже довго, скритий період

отруєння токсичними речовинами

гостре захворювання визване вживанням забрудненими деякими видами мікробів, ядів,

       грибів

Запитання 3

Умови зберігання швидкопсуючих н/ф з риби там’яса

   

варіанти відповідей

t – 0 -1

t – +6 +8

t – +8 і вище

Запитання 4

Умови зберігання готових страв, салати, вінегрети, при наявності холоду:

  

варіанти відповідей

48 годин

24 години

12 годин

Запитання 5

Які ознаки має доброякісне м’ясо яловичини?

  

варіанти відповідей

світло червоний колір

білий колір

темно червоний колір

Запитання 6

Ознаки недоброякісної консерви з риби:

   

варіанти відповідей

бомбаж

замаслена банка

пом’ята банка

Запитання 7

Вимоги до миття посуду ручним способом:

   

варіанти відповідей

столовий та чайний посуд миють окремо

столовий та кухонний посуд миють по черзі в одній воді

столовий та чайний посуд миють в одній воді

Запитання 8

Які санітарні документи повинні бути у працівників харчової промисловості?

   

варіанти відповідей

паспорт

сан. книжка

інструкція з техніки безпеки

Запитання 9

В яких випадках кухар повинен знімати санітарний одяг?


варіанти відповідей

при переході в інший цех

при відвідуванні уборної кімнати

при митті посуду

Запитання 10

Для обробки інвентаря, миття столів, підлоги, рук використовують хлорний розчин:

  

варіанти відповідей

0,2 %

10 %

0,5 %

Запитання 11

В шкільних їдальнях застосовують вид  меню:


варіанти відповідей

меню дієтичного харчування

меню комплексних обідів

меню чергових страв

меню з вільним вибором страв

Запитання 12

Гарячий цех призначений для приготування:



варіанти відповідей

напівфабрикатів з м’яса, риби ,овочів

бульйонів, супів, соусів, гарячих страв і напоїв

заливних страв, салатів, бутербродів    

борошняних і кондитерських виробів

Запитання 13

Що таке бактерія?


варіанти відповідей

живі істоти малих розмірів

заразні захворювання.

віруси

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест