Підсумкова робота з навчальної дисципліни "Кухня народів світу"

Додано: 21 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 125 разів
24 запитання
Запитання 1

Оберіть страви які відносяться до Японської кухні


 

 

 


варіанти відповідей

Соєві продукти

Суп з сушеною рибою

Риба та морепродукти

Сушка

Запитання 2

Оберіть страви які відносяться до Італійської кухні


 

 

 

 

варіанти відповідей

Оливки

Піца

Паста

Морозиво

Запитання 3

Головна австрійська м'ясна страва 


 

 

варіанти відповідей

 віденський шніцель 

смажена курка

печеня з м'ясом

Запитання 4

Яблучний пиріг апфельштрудель (штрудель з яблуками), шоколадний торт «захер», ромовий пиріг «ґуґельгупф», солодке суфле «зальцбургер нокерльн», запечений у яйці білий хліб з повидлом і цукром «арме ріттер», абрикосові галушки «марілленкнедль», віденські млинчики (палачинкен) це відомі на весь світ солодощі


 

 

 

варіанти відповідей

Австрійські

Болгарські

Українські

Запитання 5

Яка кухня, принаймні в Європі й Америці, завжди була прикладом досконалості в кухарському мистецтві? 


варіанти відповідей

 Французька

Польська

Російська

Запитання 6

Французький багет типова страва


 

 

 

варіанти відповідей

України

Німеччини

Франції

Запитання 7

Тапас це різноманітні закуски «на один зуб», традиційні для ......


(це можуть бути традиційні оливки, тонкі скибочки шинки або морські рачки, засмажені в клярі)

 

 

варіанти відповідей

 Іспанії

Китаю

Угорщини

Запитання 8

Свиняча нога ............ це — іспанська вишукана їжа, найкращий делікатес. Його підвішують сирим у холодному сухому місці, де він в'ялиться майже без солі. 


 

 

 

варіанти відповідей

Хамон

Гаспачо

Піца

Запитання 9

Піца та паста - це традиційні страви


 

 

 

варіанти відповідей

Італії

Німеччини

Чехії

Запитання 10

Найхарактерніші і найдавніші елементи ............... кухні — оливкова олія, овочі та трави, грецьке вино, оскільки оливкові дерева та виноградники завжди були типовими для гірської місцевості середземномор'я.


 

 

 

варіанти відповідей

Грецької

Японської

Турецької

Запитання 11

Крім відомого всім соєвого соусу, що використовується в якості приправи, соєве масло і молоко, сир із сої - це дуже популярні соєві продукти в ............. кухні.


 

 

варіанти відповідей

 Азіатській

Канадській

Французькій

Запитання 12

.............. кухня є поняттям, яке включає в себе кулінарні традиції відразу декількох країн: Іраку, Сирії, Йорданії, Єгипту, Лівії і Лівану, Саудівської Аравії.


 

 

 

варіанти відповідей

Арабська

Японська

Канадська

Запитання 13

 .............. - це національний інгредієнт Канади, його додають при приготуванні десертів, використовують у випічці і у багатьох національних блюдах. 


 

 

 

варіанти відповідей

Кленовий сироп

Березовий сік

Рис

Запитання 14

В кухні Магрибу найбільш популярна страва


 

 

 

варіанти відповідей

рибна запіканка

кускус

суші

Запитання 15

Лаваш, фалафель, хумус, пахлава, турецька кава - це найпопулярніші страви


 

 

варіанти відповідей

Скандинавських країн

Близького Сходу

 Середньої Азії

Запитання 16

Як називаються ресторани, у яких відтворюється культура певних народів? 

варіанти відповідей

Етнічний

Сімейний

Елітний

Запитання 17

Під час складання меню необхідно враховувати такі чинники, як:

варіанти відповідей

інтер’єр й освітлення закладу

кваліфікація кухарів, наявне обладнання і потужності

поживна цінність продуктів і технологія вирощуванн

Запитання 18

Основою німецької кухні слід вважати:  

варіанти відповідей

ковбаски

штрудель

картоплю

Запитання 19

Швейцарська національна кухня ввібрала гастрономічні традиції

варіанти відповідей

Франції

Німеччини

Італії

усі відповіді вірні

Запитання 20

Головним напоєм в національній кухні Англії є:

варіанти відповідей

традиційний англійський чай

шотландський віскі

пиво

Запитання 21

Значне вживання страв з борошна та круп, зокрема виробів із вкислого житнього й пшеничного борошна, пирогів, короваїв, калачів, а також із прісного тіста: вареників, галушок, млинців, киселів, каш, а також хліба з маком і медом характерне для ....................... кухні.


варіанти відповідей

Німецької

Української

Французької

Запитання 22

В українській кухні серед перших страв головне місце займає ............, рецептура якого нараховує велику кількість рецептів: полтавський, волинський, чернігівський, галицький, львівський, селянський, дніпровський тощо. 

варіанти відповідей

буябез

суп-пюре

борщ

Запитання 23

Грибний квас — суп грибний з білими грибами на основі квасу з петрушкою, селерою, цибулею і приправами, притаманний .......... кухні

варіанти відповідей

Німецькій

Білоруській

Італійській

Запитання 24

Деруни це типова страва

варіанти відповідей

Білоруська

Грецька

Кавказька

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест