Підсумкова самостійна з санітарії та гігієни

Додано: 23 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 171 раз
12 запитань
Запитання 1

Гігієна – наука про

варіанти відповідей

збереження і покращення здоров’я

охорону навколишнього середовища

вплив діяльності людини на стан довкілля

Запитання 2

Вигрібні ями і сміттєзбірники розміщують від вікон і дверей виробничих приміщень на відстані

варіанти відповідей

5-10 м

15-20 м

20-25 м

50-70 м

Запитання 3

Мінімальна температура гарячої води в ЗРГ повинна бути не нижче

варіанти відповідей

65оС

75оС

80оС

100оС

Запитання 4

Територія ЗРГ повинна бути віддалена від звалиш не менше ніж на

варіанти відповідей

0,5 км

1 км

1,5 км

2,5 км

Запитання 5

Ширина робочого місця біля плити на одного працівника повинна складати не менше

варіанти відповідей

1 м

1,25 м

1,5 м

1,75 м

Запитання 6

Розморожена риба

варіанти відповідей

зберіганню не підлягає

зберігається не більше 6 годин

зберігається до 12 годин

зберігається не більше доби

Запитання 7

В пророслій і позеленілій картоплі міститься підвищена кількість

варіанти відповідей

фазину

фагіну

амигдаліну

соланіну

Запитання 8

Харчові токсикози (інтоксикації) – це захворювання, які виникають при вживанні харчових продуктів, що містять

варіанти відповідей

масову кількість живих мікроорганізмів

домішки хімічних речовин

переважну кількість токсинів бактерій

мілкокралічні гриби

Запитання 9

Особисті медичні книжки працівників харчування після обстежень зберігаються

варіанти відповідей

у працівника

в медичних закладах

в адміністрації

на кухні

Запитання 10

Кожен працівник ЗРГ повинен мати не менше

варіанти відповідей

1 комплекту санодягу

2 комплектів санодягу

3 комплектів санодягу

4 комплектів санодягу

Запитання 11

При митті столового посуду в ІІ відділенні ванни

варіанти відповідей

миють теплою водою з додаванням миючого засобу

миють лише теплою водою

дезінфікують хлорним вапном чи хлораміном

ополіскують гарячою водою

Запитання 12

Холерний вібріон нестійкий до дії

варіанти відповідей

високих температур

низьких температур

високих температур і деззасобів

підвищеній концентрації солі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест