Підсумкове оцінювання "Сторінками мистецтва зарубіжжя" ІІ півріччя.

Додано: 8 квітня
Предмет: Музичне мистецтво, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Як називається стиль вокального виконавця, поширений в італійському оперному мистецтві 17-19 століть?

варіанти відповідей

адажіо

а капела

бельканто

вокаліз

Запитання 2

Власні твори маестро насичені надзвичайно складними пасажами, що свідчать про багатство його технічних прийомів; його називали "скрипаль диявола", віртуоз. Вкажіть цього генія?

варіанти відповідей
Запитання 3

Рок-опера — це...?

варіанти відповідей

музично-драматичний жанр, основою якого є рок-музика, а корені пов'язані з мюзиклом.

жанр кіномистецтва, у якому драматичний сюжет, втілений у діалогах, музиці, співі й хореографії, виражений специфічними засобами кіномистецтва.

музично-сценічна вистава переважно розважального характеру, що поєднує монологічне і діалогічне мовлення з вокальною та інструментальною музикою, танцювальне мистецтво й естрадні прийоми.

це широкий термін, що позначає музику, створену з використанням електронного устаткування та комп'ютерних музичних програм.

Запитання 4

Вокальний цикл "Кохання поета" на слова Г.Гейне, що складається із 16 пісень, написав композитор...?

варіанти відповідей
Запитання 5

Музичний жанр, що містить елементи різних стилів: джазу, нью-ейджу, електронної музики, року, perri, сучасної академічної музики й етномузики — це...?

варіанти відповідей

Техно

Транс

Ембієнт

Брекбіт

Запитання 6

Один із музикознавців, котрий досліджував вплив музики на людини, довів, що твір "Рондо в турецькому стилі" поліпшує настрій. Вкажіть автора цього інструментального твору?

варіанти відповідей
Запитання 7

Музична форма, для якої характерне кількаразове повторення головної теми (рефрену), що чергується з різними за змістом епізодами — це...?

варіанти відповідей

клавір

рондо

імпровізація

бельканто

Запитання 8

Цей французький композитор увійшов в історію як творець програмного симфонізму. З його ім'ям у Франції пов'язане зародження національної симфонічної культури. Свою знамениту "Фантастичну симфонію" митець задумав як романтичний програмний твір, що грунтувався на літературному сюжеті. Прем'єра відбулась 5 грудня 1830 року. У симфонії п'ять частин, кожна з яких має назву та стислий літературний вступ. Вкажи цього генія?

варіанти відповідей
Запитання 9

Завершений за будовою епізод опери, який виконує соліст/солістка в супроводі оркестру?

варіанти відповідей

балада

шансон

арія

ораторія

Запитання 10

Знаменитий італійський композитор і клавесиніст 18 століття, який близько 25 останніх років життя провів у Мадриді, де написав понад 500 сонат для клавіру. Вкажи цього композитора?

варіанти відповідей
Запитання 11

Траурна заупокійна меса в римо-католицькій церкві, а також музичний жанр, твори якого написані у формі й на тексти заупокійної меси — це...?

варіанти відповідей

реквієм

хорал

меса

ораторія

Запитання 12

Композитори Жан-П'єр Піло та Олів'є Шультез написали рок-оперу, яка присвячена історії життя і творчості видатного композитора; ідея твору з'явилася 2008 року, а вже у вересні 2009 року відбувся прем'єрний показ у Парижі. Вкажіть цю рок-оперу?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест