Тестові завдання з предмету "Облік, калькуляція і звітність"

10 запитань
Запитання 1

Які види цін ви знаєте за характером обороту?

варіанти відповідей

базисні, основні, роздрібні

оптові, закупівельні, роздрібні

вільні, регульовані, фіксовані

фактичні, додаткові, базисні

Запитання 2

Від чого залежить націнка у ЗРГ?

варіанти відповідей

від кількості відвідувачів у закладі

від облікових цін на ринку товарів

від бажаного майбутнього прибутку закладу

від націночної категорії підприємсва ресторанного господарства

Запитання 3

Націнка встановлюється:

варіанти відповідей

у відсотках

у кілограмах

у гривні

у грамах

Запитання 4

Які ціни вказуються в калькуляційних картках?

варіанти відповідей

на 1 кг продукту

на 3 порції

на 1 порцію

на 100 порцій

Запитання 5

На основі чого складається калькуляційна картка:

варіанти відповідей

на основі переліку страв, що є в меню закладу і на які розроблені технологічні картки

на основі замовлення

на основі попиту та пропозиції

нак основі всіх страв, зазначених у Збірнику рецептур

Запитання 6

Калькуляційна картка складається на:

варіанти відповідей

на 10 порцій

на 100 порцій

на 1 порцію

на 100 порцій або 10 кг продукту

Запитання 7

Ціна це-

варіанти відповідей

витрати на транспорт, утримання, ремонт приміщень, витрати на заробітну плату

зменшення обсягу матеріальних цінностей

собівартість реалізованої продукціїї (послуг), яка визначається стандартом

грошова сума, що сплачується за конкретний товар

Запитання 8

Прямі витрати виробництва це-

варіанти відповідей

оплата, комунальних послуг, акцизного збору

сплата податків, акцизного збору, тощо

виплата заробітної плати працівникам, сплата комунальних послуг, закупівля сировини, тощо

закупівля сировини, сплата податків

Запитання 9

Як перевірити якість проведеної інвентаризації?

варіанти відповідей

зробити повторно

перерахувати відомості

перерахувати товар вибірково

ніяк

Запитання 10

з якою метою складається калькуляційна картка?

варіанти відповідей

для того, щоб знати послідовність приготування страви

для того, щоб визначити вартість сировинного набору страви

для того щоб, визначити кількість маси продуктів

визначити ціну на кожний компонент, що входить до страви

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест