Підсумковий " Технологія приготування страв"

Додано: 15 жовтня 2021
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 71 раз
10 запитань
Запитання 1

Що входить в раціон здорового харчування?

варіанти відповідей

солодощі

ягоди та фрукти

овочі та коренеплоди

вироби із цільнозернового (неочищеного) борошна

магазинні кондитерські вироби

зелень

Запитання 2

Які продукти не є дуже корисними для організму? (А, можливо, навіть є шкідливими)

варіанти відповідей

овочі

вироби з білого (очищеного пшеничного) борошна вищого сорту

фрукти

 із вмістом штучних консервантів та ароматизаторів

 що містять трансжири

 солодощі, цукерки

ягоди

Запитання 3

До гарячих напоїв відносяться 

варіанти відповідей

чай, лимонад, кава

чай, кава, какао

чай, кава, коктейль

Запитання 4

Які бувають бутерброди?

варіанти відповідей

до сніданку

відкриті 

до вечері 

закриті

закусочні 

Запитання 5

Салат - це

варіанти відповідей

Страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Страва із дрібно покришених шматочків сирих овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок 

Страва із дрібно покришених шматочків варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних прянощів. 

Запитання 6

Поживна цінність салату залежить

варіанти відповідей

Від того, які продукти входять до його складу. 

завжди однакова

Запитання 7

Для приготування і подавання салату використовують посуд

варіанти відповідей

пластмасовий

керамічний

мідний

скляний

емальований

з нержавіючої сталі

Запитання 8

Оберіть інструменти необхідні для нарізання салатів

варіанти відповідей

ніж

м'ясорубка

виделка

терка

дошка

яйцерізка

Запитання 9

Який спосіб нарізки овочів зображено на малюнку?

варіанти відповідей

кубики

кружечки

брусочки

соломка

Запитання 10

Вкажіть правильні твердження

варіанти відповідей

для прикраси салату використовують продукти, які не входять в його склад

в деяких випадках можна використовувати продукти, яких немає в салаті, — якщо вони поєднуються за смаком

для прикраси салату використовують продукти, які входять в його склад і мають красиву форму, забарвлення і добрий смак 

салати прикрашають яблуками та селерою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест