Підсумковий тест на тему "Українські національні страви"

Додано: 24 березня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 586 разів
22 запитання
Запитання 1

Виберіть. Яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?

варіанти відповідей

 Яйця, крохмаль, цукор, харчову соду, сіль.

 Яйця, сіль, цукор, молоко, борошно, олія

Цукор, харчову соду, сіль,сік,  борошно,олію. 

 Яйця, сік,  борошно,крупу, олію 

Запитання 2

Яким по консистенції має бути тісто для млинців?

варіанти відповідей

Густе

Рідке

В’язке

Як сметана;

Середньої густоти

Запитання 3

Виберіть вірні висловлювання. Як підготувати сировину для виготовлення тіста? 

варіанти відповідей

Борошно просіяти                           

 Борошно підсмажити

Молоко  закип’ятити

  Яйця протерти ганчіркою

Яйця помити, або почистити сіллю. 

Запитання 4

Виберіть правильну послідовність приготування тіста для млинчиків.

варіанти відповідей

1).Вливають цівкою решту молока перемішують.

2) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення 

    однорідної маси.

3) Отриману суміш змішують з частиною холодного молока половина норми.

4) Сіль, цукр, сирі яйця змішують.

1) Сіль, цукр, сирі яйця змішують.

2) Отриману суміш змішують з частиною холодного молока - половина норми.

3) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення 

однорідної маси.

.4) Вливають цівкою решту молока перемішують.

1) Сіль, цукр, сирі яйця, змішують.

2) Отриману суміш змішують з теплым молоком.

3) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до

утворення однорідної маси.



Запитання 5

Якої товщини повинні бути млинчики? 

варіанти відповідей

1-2 мм;

   

3-4 мм;

0,5-1мм 

Запитання 6

З чим подають млинчики?

варіанти відповідей

маслом

гірчицею

оцтом

сметаною

медом

згущеним молоком.

Запитання 7

З якими начинками готують млинці?

варіанти відповідей

М’ясна, сирна

Цибулева, цукрова.

Рибна, фруктова;

Овочева, грибна

Запитання 8

Назвіть прилади та інструменти, які потрібні 

під час ПРИГОТУВАННЯ млинчиків.

варіанти відповідей

Сито, кружка мірна, вінчик, миска, сковорода, лопатка, електрична плита, черпак, столові тарілки.

Ложка столова, соусники, столові тарілки, листи для запікання, електрична плита

Вінчик, миска, сковорода дошки, ножі, каструлі, сотейник, електрична плита

Запитання 9

Національним українським блюдом є:


варіанти відповідей

шашлик

паста

борщ

розтягай

Запитання 10

Які різновиди традиційного борщу ви знаєте?

варіанти відповідей

Червоний

Горячий

Холодний

Зелений

Запитання 11

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

оладки

галушки

пампушки

пиріжки

Запитання 12

Овочі для борщу нарізають:

варіанти відповідей

кільцями

брусочками

кубиками

соломкою.

шашками

Запитання 13

Овочі для борщу:

варіанти відповідей

смажать

запікають

тушкують

бланширують

пасерують

варять

Запитання 14

Буряк для українського борщу найчастіше:

варіанти відповідей

смажать


пасерують

тушкують

варять

Запитання 15

Заправкою для борщу є:


варіанти відповідей

соєвий соус

масло рослинне


сметана

молочний соус

Запитання 16

Які правила варіння буряку ви знаєте?

варіанти відповідей

1.  Не варіть столовий буряк в підсоленій воді: він потемніє; варити зі шкіркою і коренем. Процес доведення до готовності можна прискорити: спочатку варити у воді 45-50 хвилин, а потім швидко охолодити під струменем холодної води і витримати так 10 хвилин.

Варіть столовий буряк в підсоленій воді без шкірки і кореня. Варити 1,5 - 2 години.

Запитання 17

Продукти для приготування борщу:

варіанти відповідей

буряк, картопля, капуста, цибуля, борошно, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, сало ( при бажанні), кріп, петрушка.

буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, лавровий лист, сало ( при бажанні), кріп, петрушка.

картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, паприка, кріп, петрушка.

Запитання 18

На які свята готували вареники з сиром?

варіанти відповідей

Готували вареники з сиром на весілля, на хрестини, пригощали на толоці, обжинках і обов’язково – на масляну.

Готували вареники з сиром на весілля, хрестини, поминки, гостини, храмові свята, їх варили на толоку й обжинки, на Андрія

Запитання 19

Які продукти використовують для приготування крутого прісного тіста для вареників?

варіанти відповідей

борошно, вода, яйце, сіль, цукор

борошно, вода, сіль

борошно, вода, яйце, сіль

борошно, кефір, яйце, сіль

Запитання 20

Як приготувати тісто для вареників? 

варіанти відповідей

Борошно насипати в миску, потім влити воду, всипати сіль, додати сири яйця. Замішати тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 10 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Борошно просіяти,насипати гіркою, посередині зробити заглиблення в яке влити холодну воду з сіллю і сири збиті яйця. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 30-40 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Налити в миску холодну воду, додати сіль, яйця, перемішати. До суміші додати борошно. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто готове.

Запитання 21

Які є способи формування вареників ? 

варіанти відповідей

Квадрати розміром близько 5 на 5 см

Кругла форма

Роблять із тіста джгутики, ріжуть їх на однакові частини і потім кожну окремо розкочують у коло.

Усі відповіді правильні

Запитання 22

Перерахуйте вимоги до якості вареників? 

варіанти відповідей

1.Вареники мають напівкруглу форму з добре  защіпними краями, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 2 до 3 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

1.Вареники мають добре  защіпни края, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 1 до 1,5 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

1.Вареники мають напівкруглу форму з добре  защіпними краями, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 3 до 4 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест