Підсумковий тест з предмету " Технологія приготування їжі з основами товарознавства". Професія "Кухар 4 розряд""

Додано: 9 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 141 раз
45 запитань
Запитання 1

Пластування риби – це:

варіанти відповідей

розділення риби по хребту з утворенням двох філе

нарізання риби на шматки

обчищання від луски

Запитання 2

Чисте філе риби це:

варіанти відповідей

філе риби без хребтової і реберних кісток

філе риби без шкіри та реберних кісток

філе без шкіри, реберних кісток та хребта

Запитання 3

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

розріз по спинному плавнику

отвір, що утворився після видалення голови

Запитання 4

Гарячі рибні страви готують у:

варіанти відповідей

соусному відділенні гарячого цеху

рибному цеху

холодному цеху

Запитання 5

Рибу варять у вигляді:

варіанти відповідей

чистого філе у цілому вигляді

порційними шматочками нарізаними з філе риби

шматками кругляками

Запитання 6

При варінні рибу заливають:

варіанти відповідей

гарячою водою

холодною водою

теплою водою

Запитання 7

Рибу смажать у фритюрі при температурі :

варіанти відповідей

120 - 140 С0

б) 180 С0

в) 220 - 240 С0

Запитання 8

Рибу смажать основним способом при температурі жиру:

варіанти відповідей

140 - 160 С0

б) 180 - 200 С0

в) 220 - 240 С0

Запитання 9

Рибу запікають при температурі:

варіанти відповідей

160 - 180 С0

180 - 200 С0

250 - 280 С0

Запитання 10

До складу натуральної січеної рибної маси входять:

варіанти відповідей

чисті філе риби, сало-шпик, сіль, перець, часник

філе з шкірою, хліб, сало-шпик

філе риби, часник, сіль, перець

Запитання 11

Страва з натуральної січеної рибної маси, яка містить в середині вершкове масло:

варіанти відповідей

зрази «Хрещатик»

котлети «Бригантина»

січеники рибні

Запитання 12

Яку паніровку використовують при приготуванні страви «Зрази «Хрещатик»:

варіанти відповідей

льєзон, фігурна паніровка

льєзон, борошно

льєзон, біла паніровка

Запитання 13

До складу котлетної маси з риби входять:

варіанти відповідей

м’якоть риби, сало-шпик, цибуля, сіль

м’якоть риби, хліб, сіль, перець

м’якоть риби, сало-шпик, хліб, сіль

Запитання 14

З котлетної маси готують:

варіанти відповідей

котлети, биточки

січеники рибні, котлета «Бригантина»

зрази,тюфтельки

Запитання 15

Обвалка м’яса, це:

варіанти відповідей

відділення м’яса від кісток

розбирання м’яса на великошматкові напівфабрикати

відділення м’яса від сухожилля та плівок

Запитання 16

Як називають витримування м’яса у кислому середовищі:

варіанти відповідей

маринування

пасерування

панірування

Запитання 17

Порційний напівфабрикат з тонкої частини вирізки:

варіанти відповідей

біфштекс

філе

лангет

Запитання 18

Біфштекс готується з:

варіанти відповідей

корейки

товстого краю

вирізки

Запитання 19

Чим відрізняється ромштекс від антрекоту:

варіанти відповідей

паніровкою

формою

способом теплої обробки

Запитання 20

З якого м’яса готують котлету натуральну:

варіанти відповідей

свинина

яловичина

курятина

Запитання 21

Для приготування відварених м’ясних справ з свинячої туші використовують:

варіанти відповідей

тазостегнову частину, корейку

шийну і грудну частини

лопаткову частину

Запитання 22

Для приготування смажених страв використовують яловичину:

варіанти відповідей

вирізку, товстий і тонкий краї

шийну частину, лопатку

пахвину, грудинку

Запитання 23

Біфштекс – це напівфабрикат:

варіанти відповідей

дрібно шматковий

порційний

великошматковий

Запитання 24

Біфштекс з кров’ю готується:

варіанти відповідей

1-2 хвилини

2-3 хвилини

5-7 хвилин

Запитання 25

Порційний напівфабрикат з свинини, який нарізають з корейки без реберних кісток:

варіанти відповідей

ескалоп

котлета натуральна

котлета відбивна

Запитання 26

Який спосіб теплової обробки застосовують при приготуванні страви «Бефстроганов»:

варіанти відповідей

смаження у фритюрі

тушкування

смаження основним способом

Запитання 27

Тушковані м’ясні страви готують:

варіанти відповідей

2 способами

3 способами

4 способами

Запитання 28

Яка страва відноситься до смажених м’ясних страв:

варіанти відповідей

азу

ромштекс

гуляш

Запитання 29

Крученики волинські мають форму:

варіанти відповідей

округлу

ковбаски

рулетика

Запитання 30

Запікають страви з м’яса при температурі:

варіанти відповідей

230 - 280 С0

100 - 120 С0

200 - 210 С0

Запитання 31

Скільки котлет по-київському можна приготувати з однієї курки:

варіанти відповідей

1

2

3

Запитання 32

Які бутерброди готують переважно на банкет:

варіанти відповідей

закусочні

гарячі

закриті

Запитання 33

Салати-коктейлі подають у:

варіанти відповідей

салатниках

склянках

креманках

Запитання 34

Холодна страва відрізняється від закуски:

варіанти відповідей

виходом на порцію

технологією приготування

формою нарізання продуктів

Запитання 35

До складу «Асорті рибного» входить продуктів:

варіанти відповідей

3-4 видів

8-10 видів

10-15 видів

Запитання 36

Холодні страви і закуски готують в:

варіанти відповідей

овочевому цеху

холодному цеху

гарячому цеху

Запитання 37

«Оселедець з цибулею» - це:

варіанти відповідей

холодна страва

закуска

Запитання 38

Температура подавання холодних страв і закусок:

варіанти відповідей

5 - 10 С0

12 С0

14 - 16 С0

Запитання 39

Основою для приготування шарлотки є:

варіанти відповідей

білий хліб

бісквітний напівфабрикат

пісочний напівфабрикат

Запитання 40

Драглеподібної консистенції страви набувають завдяки:

варіанти відповідей

манній крупі

крохмалю

агароїду

Запитання 41

Для приготування 1 кг густого киселю беруть крохмалю:

варіанти відповідей

60-80 г

20-30 г

90- 100 г

Запитання 42

Гарячі солодкі страви подають при температурі:

варіанти відповідей

30 - 40 С0

50 - 55 С0

70 - 80 С0

Запитання 43

Холодні солодкі страви подають при температурі:

варіанти відповідей

10 - 14 С0

12 - 15 С0

в) 7 - 8 С0

Запитання 44

Для більшого аромату кави при заварюванні в воду додають:

варіанти відповідей

цукор

сіль

соду

Запитання 45

Яка кава подається з морозивом:

варіанти відповідей

по-віденському

глясе

пунш

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест