Підсумковий з Устаткування підприємств харчування

Додано: 10 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 192 рази
24 запитання
Запитання 1

За організаційно-технічною ознакою кип’ятильники поділяються на:

варіанти відповідей

 апарати безперервної;

апарати безперервної і періодичної дії;

апарати періодичної дії;

апарати переривчастої дії.

Запитання 2

Як розшифровується ПЕСМ-2

варіанти відповідей

плита електромагнітна секційно-модульна на 2 конфорки;

плита економна секційно-модульна на 2 конфорки;

плита електрична секційно-модульна на 2 конфорки; 

Запитання 3

Чому забороняється користуватися фритюрницею при несправному заземленні?

варіанти відповідей

Може поламатись фритюрниця.

Може вразити струмом.

Погано буде смажитись продукт

Запитання 4

Плита ПЕСМ-4ШБ має ...


варіанти відповідей

4 конфорки

1 конфорку

6 конфорок

2 конфороки

Запитання 5

Що необхідно зробити з продуктами перед закладанням їх у киплячий жир у фритюрниці?


варіанти відповідей

потримати у холодильнику;

підсолити;

побризкати оцтом;

обсушити серветкою. 

Запитання 6

У який момент треба наливати жир у електричну сковороду?


варіанти відповідей

коли сковорода ще холодна;

коли сковорода нагрілася до температури не більше 95°С;

коли сковорода нагрілася до температури 160°С;

коли сковорода вже добре нагрілася.

Запитання 7

Картоплеочисна машина МОК-150 :

варіанти відповідей

безперервної дії;

періодичної дії. 

Запитання 8

За допомогою чого проводиться нагрів у секційно-модульваній жаровій шафі ШЖЕСМ-2К?

варіанти відповідей

парових труб;

газової горілки;

ТЕНів;

Запитання 9

Марміти призначені :

варіанти відповідей

для приготування перших страв;

для зберігання страв у гарячому стані;

для розігрівання страв.

Запитання 10

Теплове устаткування за технологічним призначенням ділиться на:

варіанти відповідей

універсальне, спеціалізоване;

універсальне, спеціальне;

універсальне, специфічне;

Запитання 11

Робочий орган борошнопросіювача:


варіанти відповідей

місильний важіль;

лопасті;

обертаючі сита 

Запитання 12

Який вид обладнання зображений на малюнку?


варіанти відповідей

Машина для нарізання сирих та варених овочів

Машина для очищення овочів і картоплі

Машина для протирання продуктів та овочів

Запитання 13

Який вид обладнання зображений на малюнку?


варіанти відповідей

Машина для нарізання сирих та варених овочів 

Машина для протирання продуктів та овочів

Машина для очищення овочів і картоплі

Запитання 14

Який вид обладнання зображений на малюнку?


варіанти відповідей

Машина для подрібнення м'яса та риби

Машина для розпушування м'яса та риби

Машина для дозування та формування м'яса і риби

Запитання 15

Який вид обладнання зображений на малюнку?


варіанти відповідей

тістомісильна машина

фаршемішалка

кутер 

Запитання 16

Який вид обладнання зображений на малюнку?


варіанти відповідей

тістомісильна машина

фаршемішалка

кутер

Запитання 17

Робітник овочевого цеху підприємства ресторанного господарства завантажив камеру машини МОК-250 для очищення картоплі невідкаліброваними та непромитими овочами. Які порушення у роботі машини ці дії можуть викликати?

варіанти відповідей

картопля буде очищена;

картопля буде очищена частково, засмітиться абразивна поверхня та зливний патрубок;

картопля буде очищена частково, немита картопля призводить до спрацювання робочих деталей та абразивних сегментів та забиванню зливного патрубку.

Запитання 18

У комплект робочих органів м’ясорубки входять решітки з діаметром отворів:


варіанти відповідей

9, 6, 5 мм;

8, 6, 4 мм;

9, 5, 3 мм.

Запитання 19

Для чого призначений просіювач борошна;


варіанти відповідей

для збагачення киснем і видалення металевих домішок;

для збагачення киснем і видалення домішок;

для збагачення киснем, видалення домішок і розпушення борошна.

Запитання 20

Робочими органами м’ясорубки є:


варіанти відповідей

дискові ножі;

шнек, рухомі і нерухомі ножі і решітки;

ножові решітки.

Запитання 21

Експлуатацію овочерізки МРО-50 починають із:


варіанти відповідей

Завантаження продукту;

Вмикання машини;

Перевірки на холостому ходу.

Запитання 22

Вкажіть, які робочі органи має розпушувач м’яса:


варіанти відповідей

шкребки;

барабани з конічними рифленими поверхнями;

2 паралельних вала з ножами-фрезами;

дискові ножі.

Запитання 23

Для проштовхування м’яса у камеру м’ясорубки служить:


варіанти відповідей

решітка;

шнек;

штовхач.

Запитання 24

Яке призначення машини протиральної МП-800?


варіанти відповідей

для протирання варених продуктів,кісточкових плодів;

для протирання сирих овочів;

для нарізання овочів соломкою.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест