підвищення кваліфікації

Додано: 17 вересня
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

 Калькуляційна картка призначена для

варіанти відповідей

реалізації продукції власного виробництва

визначення ціни окремо на кожну страву кухні

визначення прибутку підприємства

внутрішнього переміщення продукції власного виробництва

Запитання 2

При отриманні товарів безпосередньо від постачальників оформлення надходження здійснюється: 

варіанти відповідей

Актом про реалізацію готових виробів кухні, накладними

Прибутковий касовий ордер, рахунок

Накладними, рахунками-фактурами, книги обліку розрахункових операцій

Товарно-транспортними накладними, накладними, рахунками-фактурами

Запитання 3

 Обов'язкові реквізити будь-якого документа: 



варіанти відповідей

номер документа, назва підприємства

назва підприємства, печатка підприємства

назва підприємства, дата документа

дата документа, підпис керівника

Запитання 4

З чого починається бракераж готових страв 



варіанти відповідей

з дегустації

з показників, що оцінюють візуально

з визначення маси страви чи виробу

з визначення температури страви

Запитання 5

Виберіть правильне твердження

варіанти відповідей

Програми-передумови системи НАССР спрямовані на створення належного виробничого середовища

Програми-передумови системи НАССР впроваджуються перед застосуванням принципів НАССР

Програми-передумови системи НАССР впроваджуються на основі оцінки ризиків

Усі наведені вище твердження правильні

Запитання 6

Видалення харчових відходів з приміщень харчоблоку повинно здійснюватися не рідше, ніж 

варіанти відповідей

1 раз у зміну

2 рази у зміну

1 разу в два дні

1 разу на тиждень

Запитання 7

 Скільки варіантів комплексних обідів рекомендовано пропонувати школярам в залі шкільної їдальні ? 

варіанти відповідей

Один варіант

Не менше двох варіантів

Не менше трьох варіантів

Не менше чотирьох варіантів

Запитання 8

Яка нормативно-технологічна документація використовується при складанні меню? 

варіанти відповідей

Держстандарту, Збірник рецептур

Збірник рецептур, технологічні картки

Збірник рецептур, технологічні інструкції

Технологічні картки, технологічні інструкції

Запитання 9

На який період розраховується план меню в шкільній їдальні 

варіанти відповідей

на 1 день

на 10 днів

на 2 тижні

на 4 тижні

Запитання 10

Які функції виконує заклад ресторанного господарства?

варіанти відповідей

реалізації і організації споживання

виробництво і реалізації

виробництва і організації споживання

виробництва, реалізації і організації споживання

Запитання 11

В безлактозній дієті дозволені    

варіанти відповідей

йогурт

молоко козяче

молоко мигдальне

моцарела

Запитання 12

Шкільне меню складається:



варіанти відповідей

кожного дня

на тиждень

на декаду

на чотири тижні

Запитання 13

Яку рибу рекомендують дітям молодшого шкільного віку



варіанти відповідей


короп

минтай

карась

окунь

Запитання 14

Коли під час приготування перших страв у дитячому харчуванні додають вітамінізовану сіль

варіанти відповідей

під час подавання супу

за 5-10 хв до готовності супу

на початку приготування супу

за 30 хв до готовності супу

Запитання 15

Які напівфабрикати з м’яса рекомендовані для приготування других м'ясних страв для школярів молодших класів:

варіанти відповідей

великошматкові

порційні

дрібношматкові

усі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест