ПОДАВАННЯ ДРУГИХ ГАРЯЧИХ СТРАВ

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 27 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 646 разів
18 запитань
Запитання 1

У ресторанах класу «Люкс», та «Вищий» застосовують такі засоби подавання страв:

варіанти відповідей

французький, англійський, російський

російський, європейський, тропіканський

французький, латино-американський, азіатський

Запитання 2

Французький засіб подавання страв передбачає: 

варіанти відповідей

подавання других страв на мілких столових тарілках

подавання других страв з повним їх обнесенням офіціантами

подавання на стіл підготовлених для вживання страв на тарелях

Запитання 3

Для банкетних столів усі страви гарнірують у багатопорційних тарелях і ставлять на стіл при способі подавання: 

варіанти відповідей

французькому

латино-американському

російському

Запитання 4

Спосіб подавання страв, який передбачає порціонування, доготування та приготування страв і коктейлів на виду відвідувача, на приставному столику (шириною 50 см і довжиною від 70 см до 140 см) називають: 

варіанти відповідей

російським

французьким

англійським

Запитання 5

Гарячі другі страви подають на тарілках:

варіанти відповідей

пиріжкових

мілких столових

глибоких столових

Запитання 6

Загарніровану другу гарячу страву та тарілці подаємо:

варіанти відповідей

праворуч від гостя правою рукою

ліворуч від гостя лівою рукою

зліва або справа від гостя без різниці

Запитання 7

При подаванні других гарячих страв в «обнос», розкладаємо їжу: 

варіанти відповідей

з правого боку від гостя правою рукою

з лівого боку від гостя лівою рукою

зліва або справа від гостя без різниці

Запитання 8

При подаванні вареників, пельменів, рагу з овочів у ресторані використовуємо:

варіанти відповідей

круглі або овальні баранчики

підігріті керамічні миски, ємкістю 300-350 гр

порційні сковорідки, розміщені на мілку столову тарілку з паперовою серветкою

Запитання 9

До страв, які їдять руками (птиця, смажена дичина), слід додатково подати на стіл: 

варіанти відповідей

соус у соуснику та рушник вологе

піалу з підкисленою лимоном водою або плаваючими у воді пелюстками троянди

стакан з теплою ароматизованою та підкисленою водою з серветкою

Запитання 10

Другі гарячі страви, загарніровані на тарілці, подають відвідувачу: 

варіанти відповідей

з таці лівою або правою рукою

з руки, ставлячи тарілку зі стравою правою рукою справа

з руки, ставлячи тарілку зі стравою лівою рукою зліва

Запитання 11

Сервірують стіл для вживання других овочевих та круп’яних страв:

варіанти відповідей

столовим ножем та столовою виделкою

мадерною чаркою та фужером;

лафітною чаркою та склянкою для овочевих соків або молока

Запитання 12

Підносячи гарячу другу страву до відвідувача, її ставимо: 

варіанти відповідей

правою рукою зліва від відвідувача

правою рукою справа від відвідувача

правою рукою перед відвідувачем 

Запитання 13

Температура подавання других гарячих страв:

варіанти відповідей

85-90ο С

60-65ο С

65-70ο С

Запитання 14

При перенесенні тарілок з другою гарячою стравою: 

варіанти відповідей

тарілку ставимо на застелену бавовняною серветкою тацю

беремо тарілку зі стравою ручником

ставимо на долоню руки, прикритою складеною в четверо бавовняною серветкою

Запитання 15

Соус до страви подаємо:

варіанти відповідей

окремо від страви в соуснику

в соуснику з десертною ложкою, укладеному на пиріжкову тарілку з бавовняною серветкою

окремо від страви в соусник,у укладеному на невелику тарілку, покриту паперовою серветкою з чайною ложкою

Запитання 16

При подаванні курчат «Табака»:

варіанти відповідей

додатково ставимо на стіл тарілочку для кісток, салатник з водою та лимоном та серветку

подаємо червоні вина, піалу з водою та лимоном та серветку

піалу з водою та лимоном або пелюстками троянди, міцне вино

Запитання 17

Прийом нарізання на порції птиці, поросят, риби, приготовлених цілими, щоб подати гостеві ту частину, яку він бажає, називають: 

варіанти відповідей

карбуванням

траншуванням

брезируванням

Запитання 18

Біф-строганів подають:

варіанти відповідей

на мілкій столовій тарілці та гарнірують картоплею «фрі»

в округлому баранці і окремо підсмажену картоплю на порційній сковорідці

на мілкій столовій тарілці, окремо в соуснику соус та в баранчику смажену картоплю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест