ПОДАВАННЯ СОЛОДКИХ СТРАВ, ГАРЯЧИХ ТА ХОЛОДНИХ НАПОЇВ, СОКІВ

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 30 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 201 раз
20 запитань
Запитання 1

Гарячі солодкі порціновані страви з температурою подавання 55 ο С подають:

варіанти відповідей

на десертній мілкій тарілці

у металевій креманці

у посуду, в якому готували

Запитання 2

Десерти - це: 

варіанти відповідей

ті самі солодкі страви, але в більшій порції

це поєднання солодкої страви, фруктів та кондитерських виробів, але в менших ніж це прийнято порціях

це кондитерський виріб, фрукти, ягоди чи солодка страва подані в кінці трапези

Запитання 3

Холодні солодкі страви подають у кількості на порцію:

варіанти відповідей

250 -300 г

150-200 г

50-100 г

Запитання 4

Цукерки в коробках подаємо на стіл: 

варіанти відповідей

російським способом

французьким способом

обидві відповіді правильні

Запитання 5

Кришку з коробки з цукерками після відкриття офіціант:

варіанти відповідей

прибирає зі столу

кладе зверху злегка прикривши коробку

кладе під низ коробки

Запитання 6

Порцінований торт подають кожному гостеві: 

варіанти відповідей

на десертній тарілці гострим кутом до гостя з десертною виделкою

на пиріжковій тарілці з паперовою серветкою з чайною ложкою

на пиріжковій тарілці з десертною ложкою.

Запитання 7

Фламбування десертів це: 

варіанти відповідей

порціонування страви на очах у гостей

це підпалювання десерту, облитого коньяком на підсобному столику

це підпалювання десерту, які облиті коньяком чи спиртом на спеціальній сковорідці

Запитання 8

Зелений чай подаємо способом:

варіанти відповідей

«одним чайником»

«парами чайників»

у чайній чашці з блюдцем

Запитання 9

Каву «Глясе» подаємо: 

варіанти відповідей

у чайній чашці з блюдцем

у кофейній чашці з блюдцем

у конусоподібній склянці з блюдцем

Запитання 10

До якої кави слід подати соломинку:

варіанти відповідей

кави по-турецьки

кави «Глясе»

до кави з лікером

Запитання 11

При подаванні чорної кави у кавовій чашці кавову ложку:

варіанти відповідей

подаємо окремо

кладемо на блюдце ручкою вправо

кладемо зліва на блюдце

Запитання 12

При організації прийому «файф оклок» чашку на блюдці розташовуємо:

варіанти відповідей

ручкою вліво

ручкою вправо

ручкою, повернутою на цифру «5» годинника

Запитання 13

Не прийнято наливати безалкогольний напій:

варіанти відповідей

правою рукою справа

через стіл, або справа лівою рукою

справа від відвідувача, не торкаючись ємкості

Запитання 14

Показуючи напій у пляшці, гостю:

варіанти відповідей

слід поставити її на долоню лівої руки

слід поставити її на долоню правої руки

слід тримати пляшку за шийку правою або лівою рукою

Запитання 15

Фруктові соки на банкеті подають: 

варіанти відповідей

у глечиках

у широких склянках із тонкого скла

у високих склянках

Запитання 16

Всі безалкогольні напої та соки подаємо: 

варіанти відповідей

при температурі 10-12ο С

при температурі 5-8ο С

при температурі 14-18ο С

Запитання 17

Напої із ягід і фруктів подаємо:

варіанти відповідей

у фужерах

у бокалах

у склянках з товстим дном

Запитання 18

Свіжі фрукти на банкеті бажано подавати: 

варіанти відповідей

у вазах на низькій ніжці

у вазах на високій ніжці

у вазах без ніжки

Запитання 19

Для вживання фруктів стіл сервіруємо:

варіанти відповідей

десертними тарілками, ножем та виделкою

пиріжковими тарілками та фруктовим ножем і виделкою

десертними тарілками та фруктовим ножем

Запитання 20

Великі грона винограду при подаванні у вазі:

варіанти відповідей

розрізаємо ножицями по 5-6 суцвіть та кладемо у вазу як одне ціле

кладемо велике гроно так,щоб кінці звисали з країв вази

розрізаємо навпіл і кладемо у вазу легкою гіркою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест